|

De 7 beste boeken over het kopen en verkopen van een huis 2023

Een huis kopen is voor de meeste mensen de grootste transacties die ze in het leven gaan maken. Ook het verkopen van je huis heeft veel impact niet alleen financieel, maar die kan ook emotioneel zijn. Als je zo´n grote stap maakt ink het leven is een goede voorbereiding wel verstandig.

De 7 boeken die ik voor deze pagina geselecteerd heb gaan over het kopen van een huis, maar ook over de verkoop (zelfs zonder makelaar). De boeken zijn ondanks hetzelfde onderwerp heel divers.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving, ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over het boek waaronder de waarderingen en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Een huis kopen voor Dummies 

Als je een huis wilt kopen ga je meestal niet over één nacht ijs. En ook niet over twee. Maar als je eenmaal weet dat je de grote stap gaat nemen, loop je onvermijdelijk tegen een aantal obstakels aan die je niet had voorzien. Deze geheel bijgewerkte nieuwe editie van Een huis kopen voor Dummies helpt je om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op alles wat er bij het kopen van een huis komt kijken. Lees hoe je de beste makelaar vindt, welke hypotheek voor jou het meest geschikt is, waarop je moet letten als je huizen gaat bezichtigen en nog veel meer!

Anna Roelofsz is freelance tekstschrijver en werkte jarenlang als redacteur voor Vereniging Eigen Huis. Ze heeft daarnaast een studiebegeleidingsinstituut in Utrecht.


Je huis verkoop je zo

Zelf je huis verkopen is makkelijker dan je denkt. Niet voor niets besluiten steeds meer woningeigenaren om de verkoop in eigen hand te houden. Je bespaart op de kosten van een makelaar en het is leuk om te doen. Bovendien weet niemand zoveel over zijn huis en de buurt te vertellen als de verkoper zelf. In dit praktische boek vertelt makelaar en verkoopcoach Mark Teeuwissen hoe je de verkoop van je huis handig aanpakt. Hij neemt je aan de hand langs de zes sleutelfactoren voor een succesvolle verkoop: conditie, locatie, vraagprijs, marketing en promotie, je verkoopvaardigheden en je financiële mogelijkheden.

Hoe bepaal je een goede vraagprijs? Hoe zorg je voor een ‘klik’ met je huis en voor prettige onderhandelingen? Wat is de beste verkoopstrategie? Hoe grijp je in als de belangstelling afneemt?

Teeuwissen geeft een helder antwoord en helpt je om snel lessen te trekken uit de eerste contacten met belangstellenden. Uiteraard besteedt hij ruim aandacht aan de verschillende platforms als Funda en hoe je daar slim gebruik van maakt. Voormalig NVM-makelaar Mark Teeuwissen is docent makelaardij, verkooptrainer en oprichter van Huisunie.nl. Hij coacht verkopers bij de verkoop van hun woning en geeft lezingen en presentaties over hoe je zelf je huis verkoopt.


Woning kopen? De Gouden Tips

De Gouden Aankooptips’ is hét boek voor toekomstige woningkopers. Dit praktische handboek geeft woningkopers de beste tips voor het kopen van een woning. Stap voor stap wordt het aankoopproces besproken en in ieder hoofdstuk worden de beste tips en de grootste valkuilen behandeld.

Toekomstige woningkopers zullen met de kennis uit ‘De Gouden Aankooptips’ niet meer in de trucjes van de verkopende makelaar trappen en zij zullen weten hoe zij het onderste uit de kan moeten halen.

Korné Pot bereidt iedere woningkoper voor op de belangrijkste stap in zijn of haar leven. Dit handboek zonder moeilijke termen en juridische begrippen is een must have voor iedereen die van plan is om een woning aan te kopen.


De geheimen van de makelaar

Je woning kopen of verkopen: het vormt nog steeds een in beton gebeitelde mijlpaal in het leven van de doorsnee Vlaming. Vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. En allemaal willen we ons droomhuis bemachtigen voor een prikje of een gouden zaak doen bij het verkopen van onze eigen woonst.

Bij een succesvolle aankoop of verkoop komt echter bijzonder veel kijken. De (ver)koper dient zich te ontpoppen als een makelaar met inzicht in de complexe spelregels van de vastgoedmarkt. Als een onderhandelaar die de kunst beheerst om een verkoopprijs juist in te schatten en het onderste uit de kan weet te halen. En als een ‘huisdokter’ die met enkele ingrepen de waarde van een woning gevoelig de hoogte kan injagen.

In haar boek klapt erkend vastgoedmakelaar Eveline Hoste (ooit Miss Belgian Beauty) uit de biecht. Het resultaat is een heldere en overzichtelijke gids waarin je stapsgewijs leert hoe je een succesvolle (ver)koop kan realiseren, zonder onaangename verrassingen.


Wat u zelf kunt doen, om uw huis snel en succesvol te verkopen

Alles wat u moet weten over het verkopen én kopen van een huis. Dit boek is niet alleen bedoeld als u besluit om zelf uw huis te verkopen, maar zeker ook als u dat doet met behulp van een makelaar. Met checklisten bezichtiging en verhuizen.

Op zich is het verkopen van een woning niet zo moeilijk. Het gaat om marketing (daarbij van belang zijn: een goede prijs, alle (positieve) eigenschapen en de kwaliteit van een huis) én een optimale presentatie (het promoten van een huis). Maar dan moet u wel weten hoe je dat aanpakt . Hoe bepaal je de verkoopprijs? Wat komt er kijken bij een bezichtiging? Wat is verkoopstyling? Al deze kennis wordt in dit boek helder en overzichtelijk voor u op een rij gezet. Alles wat u moet weten over het verkopen én kopen van een huis vindt u in dit boek.

Dit boek is niet alleen bedoeld als u besluit om zelf uw huis te verkopen, maar zeker ook als u dat doet met behulp van een makelaar.

 • Uw woning of appartement verkopen in 12 stappen
 • Informatie over het verkopen én het kopen van uw huis
 • Vol met gouden tips
 • Veel praktische informatie
 • Vele handige Websites!
 • Verkoopstyling werkt!
 • Waar moet u allemaal op letten?
 • Wat moet u zeker weten?
 • Financiën
 • Check-list Bezichtiging
 • Check-list Verhuizen
 • Een verklarende woordenlijst
 • Adressen van relevante organisaties

Huis kopen? Zo gedaan!

Wie een woning koopt, doet dat geregeld zonder een specialist te raadplegen. Makelaar Gaby Balkema kan zich hier na vijftien jaar nog dagelijks over verbazen: een woning weer verkopen kost veel tijd, moeite en niet te vergeten geld.

Waar moet je bij het kopen van een woning allemaal aan denken? Welke stappen zet je, en in welke volgorde? Hoe voldoe je als koper aan je onderzoeksplicht? Wat betekenen termen als ‘aanschrijving’ en ‘schriftelijkheidsvereiste’?

Op deze en andere vragen geeft dit boek antwoord. Het gaat per slot van rekening om een van de grootste aankopen van je leven.


Huis sneller verkopen op Facebook

Herken jij dit?

 • Heb je nog maar een paar bezichtigingen gehad?
 • Zet je naast Funda.nl geen andere promotie in?
 • Is jouw makelaar niet actief op Facebook?
 • Weet je niet hoe je een Facebookpagina moet maken?
 • Staat jouw huis ook al zo lang te koop?
 • Wil je huis niet over 2- jaar nog steeds te koop hebben staan?

Promoot Het Huis Op Facebook en Verkoop Je Huis Snel En Voor De Juiste Prijs.

Momenteel staan er ruim 9 miljoen Facebook accounts geregistreerd in Nederland. Een groot deel van de mensen hiervan zit dagelijks op Facebook.

Dit maakt dat Facebook het meest populaire en meest gebruikte Social Media platform van Nederland is. Je huis verkopen via Facebook is dus helemaal niet zo’n gek idee. Je krijgt er simpelweg meer (online) bezichtigingen door. Dus ook jouw Potentiële kopers zijn actief op Facebook.

Wil jij ook weten?

 • Hoe je de juiste doelgroep aanspreekt
 • Hoe je zoveel mogelijk potentiële kopers bereikt
 • Hoe je ervoor zorgt dat je niet zomaar wat doet
 • Hoe je gemotiveerd blijft om te promoten
 • Hoe je zo snel mogelijk potentiële kopers bereikt
 • Wat er in je berichten op Facebook moeten komen te staan
 • Hoe je de grootste valkuilen van Facebook ontloopt
 • Wat je moet doen om ‘bereik’ te krijgen
 • Hoe je kunt promoten
 • Hoe je een goede advertentie op Facebook maakt
 • Hoe je veel tijd bespaart met promoten
 • Hoe je Facebook tactisch kunt inzetten
 • Hoe je online kijkers omzet naar kijkers

Verkoop je huis sneller, maar zak niet met de verkoopprijs’ – dat is het motto van dit E- book.

Aan de hand van de beschreven technieken ben je in staat om het huis onder de aandacht te brengen op het meest krachtige Social Media kanaal van dit moment; Facebook.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten