|

De top 10 van de beste boeken over jaloezie 2023

Jaloezie is een gemoedstoestand of een emotie waarbij je datgene wenst te krijgen wat een ander reeds heeft gekregen. Het kan ook zijn dat je het de ander juist niet west. Dit kan om bepaalde eigenschappen gaan, materiaal (materie) maar ook over relaties. Jaloezie wordt vaak als negatief en is verkeerds gezien, maar is dit ook terecht of kunnen we er niets aan doen?

Dit lees je o.a. in de boeken die ik op deze pagina heb geplaatst over jaloezie. De boeken zijn heel divers met informatie over jaloezie maar ook vele verhalen over jaloezie. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de recensies en de waarderingen van de lezers. Via de link kun jij het boek over jaloezie eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Jaloezie

Iedereen die een relatie heeft, heeft wel eens last van jaloerse gevoelens. Toch heeft de een er meer last van dan de ander. Ervaar je geregeld jaloezie, dan kan dat in je dagelijkse leven flink in de weg zitten en problemen met je partner veroorzaken. Hoe jaloers ben je eigenlijk? En is je jaloezie nog wel redelijk? En wat doe je als je een hele jaloerse partner hebt? Pieternel Dijkstra beschrijft verschillende soorten jaloezie. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zijn gelukkig niet alle soorten jaloezie slecht.

Dijkstra geeft testjes om erachter te komen in hoeverre je last hebt van deze verschillende soorten jaloezie of daar gevoelig voor bent. Aan de hand van cases uit de praktijk vertelt ze hoe je beter om kunt gaan met vervelende jaloerse gevoelens, zowel met die van jezelf als die van je partner. Beter met jaloezie omgaan zal meer harmonie in je relatie brengen.

Dr. Pieternel Dijkstra is psychologe en in 2001 gepromoveerd op onderzoek naar jaloezie binnen partnerrelaties. Ze is werkzaam als therapeute en freelance-auteur voor bladen als Santé, Libelle, Goed Gevoel en Psychologie Magazine. Eerder schreef ze het boek Verlegen.


Jaloezie beheersen

Leer hoe u uw jaloezie in slechts 50 minuten kunt overwinnen met dit praktische en beknopte boek. Jaloezie is een bijtend, giftig gevoel, dat in staat is relaties te vernietigen en de liefde om zeep te helpen. Het is een vicieuze cirkel die voortkomt uit een gebrek aan vertrouwen en persoonlijke onzekerheden. Door stappen te ondernemen om uw zelfvertrouwen te verbeteren, kunt u genieten van diepere, meer bevredigende relaties.

In dit boek leer je meer over de oorzaken van jaloezie, waaronder een laag zelfvertrouwen en een gebrek aan vertrouwen in anderen. Het bevat ook nuttige tips om je jaloezie te overwinnen en je partner te vertrouwen, waardoor je de tools in handen krijgt om het monster met de groene ogen voorgoed uit te bannen!


Van A tot ggZ – Omgaan met ziekelijke jaloezie

Iedereen is weleens jaloers en bang dat zijn/haar partner vreemdgaat, ook als achteraf blijkt dat er niks aan de hand was. Jaloezie wordt echter ziekelijk als je voortdurend jaloers bent terwijl daar geen aanleiding voor is.

Ziekelijke jaloezie heeft ingrijpende gevolgen voor je relatie en je zelfbeeld. Leven met ziekelijke jaloezie of met een partner die daar last van heeft is dan ook niet altijd even makkelijk. Pieternel Dijkstra geeft je inzicht in de oorzaken, gevolgen en behandelmogelijkheden van ziekelijke jaloezie.

Wat betekent ziekelijke jaloezie voor de relatie tussen jou en je partner? Wat is de rol van het uiterlijk en het zelfbeeld bij jaloezie? Wat is de beste behandeling? Gelukkig is er ook veel dat je zelf kunt doen om van je jaloerse gevoelens af te komen. Ook op deze zelfhulptechnieken gaat het boek in.

Omgaan met ziekelijke jaloezie (tweede, geheel herziene druk) verschijnt in de reeks Van A tot ggZ. Meer informatie over deze reeks is te vinden op www.a-ggz.nl.


Jaloezie is nooit met verlof

Liz is verloskundige in Groningen en krijgt een interessant aanbod. Ze besluit dit te overdenken op een welverdiende vakantie waar ze de twee aantrekkelijke broers Milan en Jack ontmoet. Liz komt terecht in het ziekenhuis waar de klachten die ze al jaren heeft op hun plek vallen en waar de romantiek en de strijd tussen de twee broers begint. Dit is echter pas het begin van een rampzalig avontuur wat haar bijna fataal wordt. Eenmaal weer in Nederland probeert ze haar leven weer op te pakken. Als het door toedoen van de twee broers slechter gaat met Agnita, Liz haar beste vriendin, moet ze een keuze maken. De liefde, of vriendschap?


Man en vrouw

Het leven van de 42-jarige naamloze psychiater, de verteller in deze roman, is in elk opzicht geslaagd: een goed huwelijk, twee hanteerbare kinderen, een succesvol beroepsbestaan in zijn privé-kliniek waar hij gedragsgestoorde jongeren behandelt. In zijn leven gaat het mis als hem op zekere dag wordt gevraagd of hij Peter Blue in zijn kliniek wil opnemen, een negentienjarig joch dat zijn vriendin heeft mishandeld, de kerk in brand stak en daarna een poging tot zelfmoord deed.

De psychiater stemt toe, een daad die zijn bestaan op zijn kop zet. Al gauw komen vanuit de duistere gedachtewereld van de jongen verontrustende signalen. Contact met hem krijgen is moeizaam. Wat denkt hij precies? Is hij door God gezonden? Is hij bezeten? Wil hij wel hulp? En, bovenal, wat houdt hij zo angstvallig verborgen? Meest verontrustend van alles is dat gaandeweg de psychiater ervan overtuigd raakt dat zijn vrouw Maria, van wie hij zielsveel houdt, een verhouding met de geheimzinnige jongen heeft. Zijn opdringende jaloezie leidt tot een noodlottige climax…

‘Een thriller die ervoor zorgt dat je op de laatste bladzijde geen nagel meer aan je vingers hebt.’ NRC Handelsblad
‘Big scary fun. Zorg voor een volle koffiepot en doe de deur op slot voor u eraan begint.’ Stephen King


Zonder Jaloezie Gelukkig

Aan de hand van voorbeelden laat Antje Balters zien hoe de onderlinge omgang tussen vrouwen vaak doortrokken is van jaloezie en rivaliteit. Zij gaat op zoek naar de wortel van deze concurrentiedrang en komt tot heldere en bevrijdende antwoorden.

Zij laat zien hoe je je aan de dwang van jaloezie kunt onttrekken en zodoende je rust kunt bewaren en je vrijheid kunt heroveren. Door je zwaartepunt te leggen in de relatie met een persoonlijke God, komen de relaties met de mensen om je heen weer in balans. De lezer wordt aangemoedigd om de eeuwige concurrentiestrijd te doorbreken en als vrij en zelfstandig persoon gelukkig te worden zonder jaloezie.


Jaloezie Het Groene Monster

Vrijwel iedereen kent het fenomeen jaloezie uit eigen ervaring. Hoewel het een alom bekend verschijnsel is, lijkt jaloezie in verschijnings- en uitingsvorm sterk gebonden te zijn aan tijd en cultuur. In de tijd voor de seksuele revolutie was jaloezie een ‘normaal’ verschijnsel. Tijdens en na deze periode gold jaloezie als een teken van neuroticisme, bezitterigheid, of emotionele onrijpheid. Vandaag de dag lijkt jaloezie weer te mogen. De uitspraak dat ‘wie niet jaloers is, niet bemint’ wordt weer meer en meer geciteerd en series zoals Jerry Spinger zijn vrijwel geheel gebaseerd op jaloezie.

Hoewel jaloezie als uitingsvorm en intensiteit enorm kan variëren, zijn de gevolgen veelal zonder uitzondering negatief. Stukgelopen of verwrongen relaties, depressie en agressie (variërend van verdachtmakingen en scheldpartijen tot moord) zijn niet zelden het resultaat.

Dit boek biedt een effectieve manier om te leren omgaan met jaloezie. In het eerste hoofdstuk gaat Jan Verhulst in op de verschillende definities en theorieën van jaloezie. In het tweede hoofdstuk schetst hij de relatie tussen persoonlijkheidstrekken en jaloezie. In het derde hoofdstuk zijn verschillende tests opgenomen waarmee de lezer in staat wordt gesteld zich een beeld te vormen van zijn of haar eigen mate van jaloezie.

Het vierde hoofdstuk, ten slotte, handelt over de praktisch omgang met jaloezie: het bevat vele tips en adviezen om jaloezie onder controle te krijgen.


Jaloezie doet pijn

Mirjam Trumf werkt als secretaresse bij het internationale bedrijf van Theo Versloot, een schatrijke weduwnaar van midden veertig. Als hij haar vraagt hem tijdens zijn zakenreizen te begeleiden, stemt ze toe. De contacten verdiepen zich en korte tijd later trouwen Theo en Mirjam, ondanks het verschil in leeftijd, achtergrond en opvatting.

Als Theo ernstig ziek blijkt en afstand moet nemen van het bedrijf, wordt Ronny Terfont aangetrokken als algemeen directeur. Hij is jong, aantrekkelijk en blijkt geïnteresseerd in Mirjam. Mirjam heeft het moeilijk. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen haar gedane trouwbelofte en haar gevoelens voor Ronny. Haar hart maakt een keuze, maar zal ze trouw blijven?


Jaloezie

Het opzienbarende vervolg op de erotische klassieker Het seksuele leven van Catherine M. een openhartig relaas over trouw en jaloezie. In de maanden na de publicatie van Het seksuele leven van Catherine M. keerde één vraag in de reacties van lezers steeds terug: `Hoe ging u om met jaloezie? Catherine Millet besefte dat haar volgende boek een antwoord op die vraag moest bieden.

Jaloezie is een autobiografische roman over haar relatie met Jacques Henric. Hoewel het koppel besloot elkaar volledig vrij te laten op seksueel gebied, blijkt Catherine tot haar grote verbazing toch heftige gevoelens van achterdocht en jaloezie te koesteren wegens Jacques buitenechtelijke escapades. In Jaloezie dringt de lezer binnen in het andere leven van Catherine M., een leven waarin ze op ontwapenende en vaak pijnlijk eerlijke wijze over haar ware gevoelens vertelt. Dit is het échte leven van Catherine M.


Emoties – vrij van angst, woede en jaloezie

Emoties – vrij van angst, woede en jaloezie

Helemaal in moeilijke situaties is het belangrijk dat men zich niet door zijn emoties laat overweldigen. Osho’s inzicht in de emotionele natuur van mensen reikt veel verder dan die van de conventionele psychologie. In dit boek maakt hij de lezer vertrouwd met de mogelijkheid iedere situatie met rust en bezinning tegemoet te treden.

Nee, dit is geen hoe-moet-ik-doen/zijn-boek. Het is een lamp die je, ongeacht wie je bent, kunt gebruiken om licht te brengen in de verborgen hoekjes van de eigen unieke individualiteit.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *