De top 7 van de beste kookboeken van Rutger van den Broek 2024
Stap in de culinaire wereld van smaakvolle ontdekkingen met de meesterlijke kookboeken van Rutger van den Broek. Als gepassioneerde thuiskok, foodblogger en winnaar van Heel Holland Bakt, heeft Rutger een indrukwekkende verzameling kookboeken samengesteld die niet alleen de zintuigen prikkelen maar ook de essentie van lekker eten vastleggen. Of je nu een beginnende keukenprins(es) bent of een doorgewinterde chef, Rutger’s creatieve recepten en duidelijke instructies maken koken tot een waar genot.
Op deze pagina vind je de 7 beste kookboeken van Rutger van den Broek. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek. Via de link kun je het kookboek eenvoudig en snel bestellen.
Koekjesbijbel
Koekjesbijbel is hét naslagwerk voor de koekjesliefhebber
Met meer dan 170 koekjesrecepten zit je met Koekjesbijbel gebakken: van oud-Hollandse klassiekers als Jan Hagel en bokkenpootjes tot internationaal bekende koekjes als amaretti en shortbread. Maar er zijn ook genoeg minder bekende koekjes om te ontdekken, zoals dennenkoeken en craquants met karamel en hazelnoten. Leer de basistechnieken met behulp van duidelijke stap-voor-stapfoto’s en maak handig gebruik van de ruime selectie aan basisrecepten. Daarnaast vind je praktische tips bij de recepten, zodat je zelf de lekkerste en mooiste koekjes kunt bakken!
Kookatlassen – De bakatlas
Zet de oven aan en maak een wereldreis in eigen keuken
Overal ter wereld wordt gebakken. Van Oostenrijkse apfelstrudel tot Portugese pastéis de nata en van Indonesische pandancake tot aan Amerikaanse devil’s foodcake. Of wat denk je van koeksisters uit Zuid-Afrika en Russische honingtaart? In De Bakatlas laat Rutger van den Broek je in meer dan 150 toegankelijke recepten zien hoe divers er over de hele gebakken wordt en hoe je dat zelf thuis kunt doen: van koekjes, taarten en cakes tot aan brood(jes) en desserts.
Het makkelijke bakboek
Met Het makkelijke bakboek bewijst Rutger van den Broek in 100 recepten dat bakken niet altijd moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn. Stap voor stap, weinig ingrediënten, een korte bereidingstijd en zonder moeilijke technieken of dure apparaten. Meer dan een kom, handmixer, steelpan, oven en een aantal standaard bakvormen en wat keukengerei heb je niet nodig. Van kaneelscones met cranberry’s tot tuttifrutticake, van amandelcroissants tot baklava met walnoten en van chocoladesalami tot gemberpannenkoeken. Ook biedt Rutger handige basisinformatie, goede bak- en serveertips en eindeloos veel lekkere variaties.
- 100 MAKKELIJKE BAKRECEPTEN
- STAP VOOR STAP BESCHREVEN
- WEINIG INGREDIËNTEN
- KORTE BEREIDINGSTIJDEN EN SIMPELE TECHNIEKEN
- STANDAARD BAKVORMEN EN KEUKENGEREI
Masterclass – Cakes
In Masterclass Cakes laat Rutger van den Broek aan de hand van 40 recepten zien dat je met cake oneindig kunt variëren. Met het winnen van de eerste editie van ‘Heel Holland bakt’, diverse bestsellers – waaronder Bakbijbel en Koekjesbijbel – en zijn veelgelezen bakblog RutgerBakt.nl mag hij zichzelf gerust master van het bakken noemen. Dit keer geeft Rutger zijn meest favoriete cakerecepten prijs: van tijdloze klassiekers als bitterkoekjescake en marmercake tot fruitige recepten als frisse citroencake en olijfoliecake met mandarijn. Probeer ook zeker eens de gembercake met honing of de stroopwafeltulband. Masterclass Cakes biedt voor ieder wat wils!
Het hartige bakboek
‘Het meest geweldige van de boeken van Rutger is dat je zeker weet dat elk recept gewoon klopt en maakbaar is!’ – Janny van der Heijden, culinair publicist en jurylid van ‘Heel Holland Bakt’
Na drie succesvolle bakboeken met zoete recepten vond Rutger van den Broek het de hoogste tijd om eens op de hartige toer te gaan. Het hartige bakboek bevat 60 hartige bakrecepten met ruim 70 variaties, verdeeld over 8 hoofdstukken: ‘Basisrecepten’, ‘Klein maar fijn’, ‘Lekker voor tussendoor’, ‘Mandvol broodjes’, ‘Brood op de plank’, ‘Van plaat tot taart, ‘Groots gebakken’ en ‘Bijna helemaal zelf gebakken’. Van borrelhapjes tot flammkuchen, van hartige muffins tot pasteitjes en van gevulde broodjes tot een compleet hoofdgerecht.
’t Verrukkelijke kinderbakboek
Smullen met al je zintuigen! ’t Verrukkelijke kinderbakboek is het leukste bakboek voor kinderen vanaf zes jaar!
De familie Bakker is het liefst de hele dag in de weer met bloem, eieren, boter en suiker. Het hele jaar door maken ze de lekkerste baksels: cheesecakejes met aardbeien in de lente, strandkoekjes in de zomer, rozijnenbollen in de herfst, en ’s winters natuurlijk kruidnoten en kerstkransjes. En wat te denken van de honnepon, een ratjetoe of verwentelteefjes? ’t Verrukkelijke kinderbakboek is het leukste bakboek voor kinderen vanaf zes jaar! Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek en kinderboekenschrijver Mark Haayema maakten samen dit boek vol heerlijke recepten, smakelijke verhalen en grappige gedichten. Achtentwintig recepten en handige tips voor beginnende bakkers: daar ben je wel even zoet mee.
Kookbijbels – Bakbijbel
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en citrusschilletjes konfijten. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot originele brownies, friandises, tulband en pistachepavlova á la Rutger. Ook geeft Rutger allerhande tips, praktische aanwijzingen en originele serveersuggesties voor het allerlekkerste en mooiste bakresultaat.