| |

De 7 leukste origami boeken 2024 (ook voor beginners)

Origami is van oorsprong een Japanse vouwkunst. In het algemeen begin je met een vierkant stuk papier, het papier mag alleen gevouwen worden, knippen of aanbrengen van markeringen is uit den boze.

De kunst van papier ontstond in China in de eerste of tweede eeuw, kort nadat het papier was uitgevonden. Vanuit China is het papier vouwen overgewaaid naar Japan. Hier is de huidige vorm van Origami ontstaan.

Origami ziet er veel moeilijker uit dan dat het is, oefening baart kunst. Het is een leuke bezigheid en als je eenmaal begint wil je meer en meer. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel maken met origami.

Om je te helpen heb ik de 7 mooiste, leukste en beste origami boeken voor je op een rij gezet. Door de diversiteit in deze top 7 zijn er origami boeken voor iedereen. Voor zowel kinderen, beginners, maar ook voor gevorderden.

De boeken over origami worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van het boek. Voor extra informatie, zoals de waardering en de recensie van de lezers en gebruikers van het boek heb ik een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Uiteraard kun je ook eenvoudig en snel het boek bestellen via deze link.

Kantoor en schoolKantoor en school

Origami vouwpret – leer stap voor stap de leukste figuurtjes vouwen, van een snelle zeilboot tot een prachtige pauw

Weet jij wat origami is? Het is de kunst om met papier de leukste figuurtjes te vouwen. En dit boek vertelt je hoe je dat doet!

Neem een stukje papier, kijk goed naar de tekeningen bij elke stap, lees nauwkeurig de instructies en dan vouwen maar…

Maak in een handomdraai een leuke zeilboot, een prachtige vlinder, een stoere dinosaurus of een grappige zeehond om op je kamer te zetten of weg te geven.

Of waarom geen vouw wedstrijdje organiseren? Wie maakt de mooiste pauw of de griezeligste vleermuis?

Veel vouwplezier!


Leer Origami

Trek een bladzijde uit het boek en volg de eenvoudige stap-voor-stapinstructies voor het vouwen van een van de 11 verschillende origamidieren.

Van vogels en vlinders tot vissen, dino’s en walvissen. Met duidelijke beschrijvingen voor het vouwen van 61 dieren.

Bekijk via de onderstaande link een filmpje van het boek. Dit is één van de beste boeken voor beginners en kinderen.


De kunst van Geometrische origami – 27 mindful projecten om te vouwen en te delen

Deze betoverende collectie origami bevat meer dan 25 inventieve papieren projecten in geometrische vormen, van eenvoudige piramides uit één stuk tot schitterende en complexe steruitbarstingen.

Elk project is prachtig ontworpen en duidelijk uitgelegd met volledig geïllustreerde stap-voor-stapinstructies. Bij dit boek zijn 30 vellen origamipapier inbegrepen om je op weg te helpen bij deze ontspannende en creatieve offline activiteit. Het perfecte begin van je digitale detox!

Mark Bolitho maakt al meer dan 35 jaar origami en was voorzitter van de Britse Origami Society. Na vele jaren als accountant te hebben gewerkt, heeft hij zich nu volledig toegelegd op deze Japanse kunstvorm. Hij maakt niet alleen origamiboeken en -kits, maar creëert ook grootschalige tentoonstellingen over de hele wereld. Naast zijn persoonlijke werken maakt hij ook op maat gemaakte exclusieve projecten, zoals advertenties en ontwerpopdrachten voor Canon, BBC TV, Sony en de mediagroep Telegraph.

Veel van zijn werk richt zich op de Londense designgemeenschap, maar zijn werk was te zien over de hele wereld, zoals in Japan, Canada, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Singapore.


Kleur je origami – Bloemen, vogels en vlinders

60 bloemen, vogels, vlinders en insecten om in te kleuren en te vouwen. Kleur je origami – Bloemen, vogels en vlinders geeft een leuke twist aan de geliefde kleurboeken! Het boek bevat 60 projecten die je kunt toveren in prachtige bloemen, vogels, insecten en vlinders 

Elk project bevat uitneembare vellen met een origamipatroon dat je kunt inkleuren en vouwen. De heldere stap-voor-stapbeschrijvingen zorgen ervoor dat je gevouwen dieren en planten er prachtig uit zullen zien.

Door de vellen in het boek naar eigen smaak in te kleuren en te vouwen zullen ze transformeren in meer dan 60 kleurrijke fladderaars en bloesems die ongetwijfeld een glimlach op je gezicht zullen toveren.


Het leukste origamiboek – Leer stap voor stap leuke figuren vouwen, van een springende kikker tot een vrolijke vlieger!

Origami is superleuk! Een stoere olifant, een schattige puppy, een windmolentje en een springende kikker…

je kunt ze allemaal vouwen met 1 blaadje papier!

Met dit boek maak je aan de hand van duidelijke stap-voor-stapinstructies en foto’s de leukste figuren en speelgoedjes.

Pak een blad papier, kijk goed naar de foto’s, lees de instructies en vouwen maar!


Office Origami – inspirerende vouwkunst op kantoor

Verveeld door budgetten? Moe van het telefoneren? Chagrijnig van marketing? Werken moet leuk zijn, maar wanneer dat niet meer zo is dan wordt het tijd voor Office origami.

Leer hoe u meer kunt halen uit gebruikte plaknotities, spreadsheets en andere belangrijke documenten door de kalmerende Japanse kunst origami in de praktijk te brengen.

Het laat zien hoe men even de zinnen kan verzetten met de stap-voor-stap instructies en handige geschetste diagrammen die eenvoudig te volgen zijn.


The Complete Book of Origami (Engelstalig)

Dit Engelstalige boek heeft 37 modellen zeer uit een lopend van een dino tot een zwaan van een schildpad tot een kreeft.

Door de 1000 illustraties zijn de modellen eenvoudig te maken. Door de duidelijke afbeeldingen hoef je de Engelse taal niet machtig te zijn. Dit boek is zowel leuk voor kinderen als volwassenen.

Een van de allerbeste boeken als het om origami gaat daarom heb ik ook als uitzondering een Engelstalig boek toegevoegd.


Kantoor en schoolKantoor en school

Vergelijkbare berichten