De top 5 van de beste boeken van Heleen van Royen 2024

Heleen is geboren als Helena Margaretha (Heleen) Kroon en staat bekend als Heleen van Royen. Heleen van Royen is geboren in Amsterdam op 9 maart 1965 en is naast columniste ook auteur van voornamelijk romantische boeken.

In 2000 debuteerde Heleen Van Royen met het boek De gelukkige huisvrouw. In dit boek speelde de zelfmoord van haar vader een grote rol. Deze mooie roman verscheen in 11 verschillende landen. Dit boek is ook bewerkt tot een toneelstuk en een filmscenario.

De gelukkige huisvrouw is niet echt enige boek dat Heleen heeft geschreven, er volgende nog vele boeken, waarvan velen ook een groot succes waren en ook in diverse landen werd uitgebracht.

Naast boeken is Heleen van Royen ook columniste en wordt ze regelmatig uitgenodigd in diverse televisie programma´s dit heeft ook met haar duidelijke en uitgesproken mening over bepaalde zaken te maken.

Voor deze pagina heb ik de 5 beste, leukste en meeste verkochte boeken van Heleen van Royen voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek en via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

De gelukkige huisvrouw

De gelukkige huisvrouw is het moedige, zowel hilarische als ontroerende verslag van Lea, een jonge vrouw die vecht voor zichzelf, om in het reine te komen met haar verleden. Het is een roman over de universele thema’s geboorte en dood, zwangerschap en moederschap, op humoristische en ironische wijze verteld. Laat je meevoeren in Lea’s waanzinnige wereld – de wereld van een gelukkige huisvrouw.

‘Van Royen is op haar best in de waanzin’ Trouw

‘Heleen is geen flierefluitende ster, maar een cultuurcriticus. Ze verdient een AKO- of Libris Literatuurprijs’ Arjan Peters, de Volkskrant

Heleen van Royen (1965) debuteerde in 2000 met De gelukkige huisvrouw, waarvan meer dan 500.000 exemplaren werden verkocht. Er werden twee lovend ontvangen theaterstukken van gemaakt en de verfilming in 2010 trok meer dan een half miljoen bioscoopbezoekers.

https://www.bol.com/nl/nl/p/de-gelukkige-huisvrouw/1001004011545738/?bltgh=rffm3XrJ6dxpuke2AtVKnA.2_50.57.ProductImage#:~:text=%3Cscript%20type%3D%22text,id%3D%22bol_1680788859857%22%3E%3C/script%3E

Moeder, dochter, minnares

Moeder, dochter, minnares: een ode aan leven, liefde en lust – en bovenal kers op de taart van twintig jaar schrijverschap van Heleen van Royen. Deze jubileumbundel bevat zowel columns, als persoonlijke lange verhalen, over bijvoorbeeld de dag dat ze haar beide ouders begroef. Ze schrijft onomwonden over de eerste keer dat ze xtc nam met haar vriend Bart en over haar bijzondere ontmoeting met George Michael via diens vriend Fadi Fawaz, na zijn een-na-laatste concert. En natuurlijk geeft ze een inkijkje in haar recente grootmoederschap. Samen geven de stukken een mooi beeld van de afgelopen twintig jaar en van alle vrouwen die Heleen is.


Godin van de jacht

Diana is gelukkig met haar drie mannen: haar echtgenoot, minnaar en chatlover. Minder gelukkig is ze wanneer ze ontdekt dat ze zwanger is – en niet weet wie de vader is. Als ze dan ook nog haar trouwring verliest, driegt ze alles wat ze liefheeft te verliezen…


Sexdagboek

Een dagboek over 365 dagen seks: opwindend en teder, openbarend en taboedoorbrekend

Dit is een boek over 365 dagen seks. Opwindende, harde, tedere, experimentele, luie, energieke, lustvolle, jubelende, routineuze, wonderlijke seks. Dit is ook een boek over vrouw-zijn, ouder worden, lichamelijkheid, schaamte en schaamteloosheid, overgave, en natuurlijk: een innige liefde. Dit boek is een daad. Waarom het er nu pas is? HvR: ‘Het bespreken van je seksleven is een taboe. Daar heb je het niet over. En daarom moet dit boek worden geschreven. Iemand moet het doen. Laat mij dat dan maar zijn.’


Bloed, zweet & tranen

Drie korte verhalen van Heleen van Royen nu voor het eerst gebundeld. In Genade komt het internationale terrorisme wel heel dicht bij huis, in De gigolo onderzoekt Heleen de kwaliteit van te huur staand mannelijk schoon en in Sabine blijkt paniek in extreme situaties een bizarre raadgever. Spannend, sexy en stoer: Heleen van Royen ten voeten uit.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten