De 7 beste boeken van Kluun (Raymond van de Klundert) 2024

Raymond van de Klundert, geboren op 17 april 1964, is een Nederlandse schrijver die bekend staat om zijn indrukwekkende werken. Raymond is bekend bij het grote publiek onder de pseudoniem Kluun. Naast zijn schrijfcarrière is Kluun ook een motiverende spreker, levenscoach en podcast-presentator.

In zijn vroege leven ontwikkelde hij een passie voor schrijven. Als schrijver heeft hij belangrijke bijdragen geleverd aan de literaire wereld en kreeg hij erkenning voor zijn unieke vertelstijl en herkenbare personages. Kluun’s carrière als schrijver omvat meer dan twee decennia, waarin hij miljoenen boeken heeft verkocht en zichzelf heeft gevestigd als een bestsellerauteur.

Kluuns carrière als schrijver begon met de publicatie van zijn debuutroman, “Komt een vrouw bij de dokter” (Liefdesleven) in 2003. Dit autobiografische boek vertelt het verhaal van Stijn, een succesvolle dertiger, die zijn vrouw verliest aan kanker. Kluuns vermogen om persoonlijke ervaringen te combineren met fictie resoneerde met lezers, waardoor zijn werk herkenbaar en emotioneel impactvol werd. Zijn latere romans, zoals “De weduwnaar”, verstevigd zijn reputatie als getalenteerde schrijver verder.

Behoren deze titels ook tot de beste boeken van Kluun? Dat kun je ontdekken in de top 7 van de beste boeken van Kluun. De boeken worden uitgebreid beschreven en naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel informatie over het boek, en via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Komt een vrouw bij de dokter

luun (1964) verloor zijn vrouw op 36-jarige leeftijd aan kanker. Zijn debuut Komt een vrouw bij de dokter, het openhartige verslag van een man die de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft, verscheen in oktober 2003 bij uitgeverij Podium. In maart 2005 dook het boek voor het eerst op in De Bestseller 60, en vanaf mei 2005 is het niet meer uit deze lijst verdwenen.

Van Kluuns debuut én de opvolger De weduwnaar zijn in totaal bijna een miljoen exemplaren verkocht. Komt een vrouw bij de dokter won de NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek 2006. Op veler verzoek brengt Podium een gebonden editie van Komt een vrouw bij de dokter.

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van Stijn die in de bloei van zijn leven geconfronteerd wordt met de terminale ziekte van zijn vrouw Carmen.


Familieopstelling

Stijn van Diepen (Komt een vrouw bij de dokter) is terug: 55 jaar oud, maar niet veel wijzer. Hij besluit op zoek te gaan naar zichzelf, zijn roots en de Ware. Nu echt.

Achttien jaar nadat zijn vrouw Carmen is overleden en zeven jaar nadat zijn huwelijk met Roos op de klippen is gelopen, blijkt ook de zoveelste nieuwe liefde van Stijn van Diepen niet de ware te zijn. Terwijl hij nog altijd van feest naar feest strompelt, wordt zijn moeder met alzheimer in een verzorgingstehuis opgenomen, dreigt zijn beste vriend Frenk hem te laten vallen en moet hij de verjaardag van zijn dochter Luna, die eenentwintig wordt, organiseren. Een crisis lijkt onvermijdelijk. Waarom is zijn (liefdes)leven zo’n puinhoop? Het is tijd om eens grondig in de spiegel te kijken.

In een hilarische en ontroerende zoektocht naar zichzelf keert Stijn terug naar zijn jeugd in Noord-Brabant, stuit hij op een aangrijpende familiegeschiedenis en belandt uiteindelijk op het Ierse platteland in een ultieme poging antwoorden te vinden op zijn vragen. Zal hij op zijn vijfenvijftigste zichzelf weten te vinden? En belangrijker nog: de liefde?


DJ

Een gescheiden vader reist naar Las Vegas om een paar dagen met zijn succesvolle jeugdvriend DJ Thor door te brengen. Dat blijkt een héél slecht idee.

‘Nee, papa gaat niet op vakantie.’ Met die woorden neemt Kluun, kersvers gescheiden vader, afscheid van zijn dochter en zoon. Hongerig naar nieuw avontuur laat hij zich strikken door een tv-producent om op bezoek te gaan bij zijn jeugdvriend Thorwald van Gestel. Die maakt als top-dj furore in Las Vegas.
Eenmaal in Vegas belandt Kluun in een rollercoaster waarmee hij zijn ooit succesvolle bestaan in de waagschaal legt. De schade lijkt gaandeweg niet meer te overzien: zijn ex dreigt zelfs zijn kinderen bij hem weg te halen. Of is Kluun zijn jeugdvriend toch te slim af?

‘Kluun heeft zichzelf overtroffen. In DJ speelt hij een komisch spel met zijn leven en reputatie.’
Tommy Wieringa


De weduwnaar

Na de dood van zijn vrouw Carmen, dompelt Stijn zich onder in het uitgaansleven van Amsterdam en Ibiza. Aan rouwen komt hij nauwelijks toe. Tot hij met zijn driejarige dochtertje naar Australië vertrekt. Geconfronteerd met zichzelf en met zijn dochter begint Stijn zijn verlies te verwerken en gaat hij op bezoek naar de betekenis van liefde.


Help, ik heb een puber!

Survivalgids voor puberouders De onvermijdelijke opvolger van de bestseller Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! Dit boek is een survivalgids voor puberouders én een ode aan pubers – de emotioneelste, gekste, levendigste, roekelooste, redelooste, onzekerste en aandoenlijkste wezens die er bestaan


Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!

Hét zwangerschapsboek voor aanstaande vaders!

Meer dan 200.000 exemplaren verkocht

Wat zijn hormonen en hoe ga ik ermee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks?
Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! geeft antwoord op deze vragen, bevat een verklarende woordenlijst in een voor mannen begrijpelijke taal en tips om uzelf door de zwangerschap heen te bluffen.

‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! mag gerust de “standaard” worden genoemd wanneer we het hebben over boeken voor aanstaande vaders.’

VADER Magazine

‘Kluun beschrijft op geestige en originele wijze wat je van je nieuwe rol kunt verwachten. Het boek is niet alleen grappig, maar ook zeker informatief en nuttig. Voor de aanstaande papa die het graag luchtig houdt, maar toch uitgebreide informatie zoekt.’

Dadventures

‘Het is verrassend hoeveel informatie er in het boek te vinden is, want de toon is uiterst luchtig en humoristisch. Zo weet Kluun de lezer uitgebreid te informeren over het vaderschap, terwijl hij nooit de humor uit het oog verliest die ook bij het vaderschap hoort.’

De Beste Boekentips

Kluun (Raymond van de Klundert, 1964) debuteerde in 2003 met Komt een vrouw bij de dokter, dat een ongekende bestseller werd en in 2009 verfilmd werd met Barry Atsma en Carice van Houten in de hoofdrol. Sinds zijn debuut heeft Kluun meer succesvolle romans geschreven waaronder De weduwnaar, DJ en Familieopstelling. Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! verscheen voor het eerst in 2004 en heeft sindsdien honderdduizenden vaders door de zwangerschap geloodst. Achttien jaar later verscheen Help, ik heb een puber! (2022).


Het eeuwige gezeik

Natuurlijk zijn er ekende barre periodes in de Nederlandse voetbalgeschiedenis als 1889-1973 of de vroege Jaren 80, maar was 1974 eigenlijk – achteraf bezien – niet veel pijnlijker? Waren we in 1988 nou echt wel zo goed? En waarom werden we in 1998 geen wereldkampioen?

De laatste noodlottige 89 minuten in de WK-finale van 1974, en de rode kaart van Wim Kieft in Brussel, het afbraakvoetbal van Oranje op de WK’s van 2006 en 2010 (om maar te zwijgen over 1976…), de penaltydrama’s door de eeuwen heen… Maar was het allemaal wel zo goed zoals wij het herinneren?

Kluun en Giphart helpen de voetballiefhebber met een andere blik te kijken naar verleden, heden en toekomst van het Nederlands elftal. In barre voetbaltijden is dit het ultieme feelgood boek voor de geplaagde Oranje-fan.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *