|

De top 7 van beste Thaise kookboeken (Thaise Keuken) 2023

De Thaise keuken is een Aziatische keuken die ik erg kan waarderen, ook al kan het erg pittig zijn. Wij zijn in aanraking gekomen met de Thaise Keuken door een tante van mijn vrouw die van Thaise afkomst is. Massaman is één van mijn favoriete gerechten. Maar er zijn er nog meer die ik erg lekker vind. De meeste vind je in de Thaise Kookboeken die ik voor deze pagina geselecteerd heb.

Om je een goed beeld te geven van de Thaise kookboeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het kookboeken waaronder de waarderingen en de recensies van de lezers en gebruikers van het kookboek. Via de link kun je het kookboek eenvoudig en snel bestellen.

De bijbel van de Thaise keuken

Hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Thaise keuken wil leren kennen

Van papajasalade tot pad Thai en van jackfruitcurry tot tom kha gai: Noi Pia-Ud neemt je mee op een culinaire reis door heel Thailand. Van de dichtbevolkte straten vol eetstalletjes in Bangkok tot aan de uitgestrekte stranden in het zuiden van Thailand.


De Traditionele Thaise Keuken

Ontdek met dit boek de traditionele recepten uit dit land in het hart van Azië en leer de rijke Thaise eetcultuur ‘proefondervindelijk’ beter kennen!

De Thaise keuken geldt als een van de beste ter wereld en ook als de meest veelzijdige en geraffineerde keuken van Azië. Met dit boek brengt u de oosterse sfeer direct in uw keuken en op tafel. Dankzij de goed uitgelegde kooktechnieken en beschrijving van de ingrediënten bereidt u de heerlijkste gerechten. Kokossoep met kip, loempia’s, gebakken rijst, maar ook vis in bananenblad, eendenborst met litchi’s en tomaten en kokos-vruchtenijs zullen voor u geen geheimen meer kennen.


Thailand

De complete kookbijbel over de Thaise keuken.

De Thaise keuken is wereldberoemd door haar uitgebalanceerde mix van verschillende smaken: zoet, zuur, heet en zout. Thailand, het kookboek is de ultieme gids om deze populaire keuken te ontdekken. Schrijver en fotograaf Jean-Pierre Gabriël reisde jarenlang door Thailand, sprak in elke regio met (thuis)koks en vroeg hen naar hun favoriete streekrecepten en specialiteiten.

Thailand, het kookboek bevat maar liefst 500 recepten uit alle Thaise regio’s. Van curry’s, roerbakgerechten en desserts tot snacks en drankjes. Een prachtig uitgevoerd boek vol met authentieke recepten, achtergrondinformatie en de mooiste foto’s.


500 thaise gerechten

Net als de hoofdstad Bangkok, is eten uit Thailand heet, kleurrijk, pittig en uniek. Het land staat bekend om zijn geschiedenis en zijn keuken, en Bangkok ontvangt jaarlijks meer toeristen dan Londen, Parijs en New York. Het geheim van de Thaise keuken zit hem in de perfecte balans tussen zoet, zuur, zout, bitter en gekruid. Met de 500 gerechten in dit boek wordt ook u een expert in de Thaise keuken. Carol Beckerman is een freelance auteur die dol is op koken en al meer dan veertig jaar ervaring heeft. Ze heeft de keuken gerund van een traditionele Engelse pub en de catering verzorgd voor grote evenementen in de VS.


Minibijbel – Thaise keuken

In de Thaise cultuur is het een feest om maaltijden voor te bereiden, te koken en op te dienen. Elke maaltijd is een heerlijkheid. Dit boek opent met een overzicht van de geschiedenis van het land en ontdekt de culinaire en sociale tradities.

Ontdek de verschillen tussen de regionale maaltijden, het eten van de straat en de Thaise markten en ontdek de belangrijkheid van voedsel binnen de Thaise cultuur. Deze wonderbaarlijke collectie recepten bevat meer dan 150 verrukkelijke gerechten, van snacks, soepen en salades tot curries, rijst, pasta en desserts.

Dit verbazingwekkende boek is een aanschouwelijke en culinaire openbaring van de pittige, maar ook fijne smaken van de Thaise keuken.


Thais – Snel & Simpel

69 EENVOUDIGE EN SUPERLEKKERE RECEPTEN:

  • Makkelijke en praktische recepten
  • Overzichtelijke ingrediënten
  • Heerlijke recepten voor elke dag

Originele Thaise Keuken

In zijn nieuwste kookboek presenteert Lonny tal van authentieke gerechten uit het vroegere Siam en hij belicht de grotere regionale keukens van Thailand. In het zuidelijk deel van Thailand staat de keuken in het teken van buurland Maleisië en Indonesië. In het noorden kent de Thaise keuken invloeden van Birma, Cambodja, Laos en uiteraard China. Lonny toont bovendien aan hoe groot de invloed is geweest van India op de Thaise eetcultuur.

Naast de regionale keukens wordt in het boek ook aandacht besteed aan de ‘Royal Thai Kitchen’ en beschrijft en toont Lonny gerechten die eeuwenlang uitsluitend door de leden van de Thaise koninklijke familie werden gegeten. Ook wordt niet voorbij gegaan aan de historie en de cultuur van Thailand.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *