|

De 8 beste boeken over massages 2023 (Ook voor beginners)

Een goede massage is niet alleen goed voor je lichaam en om de pijn te verlichten, massages zijn ook zeer ontspannend. Zelf ging ik een lange tijd elke maand naar de masseur. Dit was een dure bezigheid.

Met een massage kun je veel schade veroorzaken als je niet weet wat je doet. Daarom is een basis kennis erg belangrijk. De boeken die je hier vind in de top 8 zijn voornamelijk gericht op beginners. Zowel voor de standaard massage als voor specifieke onderdelen en doelgroepen.

De boeken worden uit gebreid beschreven om je een goed beeld te geven heb ik naast de foto ook een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft de waardering aan van de lezers. Als je de recensie wil lezen klik dan op de link, via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

Handboek triggerpointtherapie – verminder zelf pijnklachten

Hoofdpijn-, nek-, schouder- en rugpijn zijn voor veel mensen terugkerende ongemakken.

Om die te onderdrukken, gaan ze vroeg naar bed dan wel naar de sauna, of slikken ze een pijnstiller.

Weinigen weten echter dat deze pijnen
kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints – hypergevoelige plekjes in het spierweefsel.

Triggerpoints kunnen ontstaan door stress, overbelasting,
verwondingen, littekens, drugs, alcohol of chemische stoffen.

Door triggerpoint-therapie, het uitoefenen van druk op die plekjes in de spieren,
kan pijn worden verlicht en kan de functie van een verzwakt lichaamsdeel
weer verbeteren.

Met behulp van het Handboek triggerpoint-therapie leert men de eigen pijn,
of die van een ander, verlichten.


Massage voor beginners – Een gids voor massagetechnieken

Massage is een prachtige behandelmethode en kan voor ontspanning en verlichting zorgen. Daarnaast kan massage het lichaam ondersteunen om zichzelf te helen.

Massage voor beginners biedt je een eenvoudige manier om kennis te maken met massagetechnieken.

In het eerste hoofdstuk vind je informatie over de verschillende technieken.

Vervolgens volgt er een uitgebreide stap-voor-stap-uitleg voor het masseren van verschillende gebieden en spiergroepen.

Dan volgt een hoofdstuk met behandelplannen voor bepaalde klachten.

Tot slot is er nog een hoofdstuk over zelfmassage.


Touch for health – Een praktische gids voor natuurlijke gezondheid met acupressuur

Touch for Health (TFH) is een compacte en praktische methode, ontwikkeld door John Thie en nu voor iedereen beschikbaar om in de praktijk te brengen. Een complete en praktische gids!

Sinds het verschijnen van de eerste versie van ‘Touch for Health’ van John F. Thie in 1973 heeft deze methode al tientallen miljoenen mensen in meer dan 40 landen geholpen om hun gezondheid in balans te brengen.

De methode is gebaseerd op een holistische visie op welzijn en maakt gebruik van effectieve, veilige technieken als massage, aanraking en acupressuur om de spieren te balanceren. Hierdoor komen houding en energie weer in balans.

Deze complete editie van ‘Touch for health’ bevat alle informatie om je de technieken van deze methode eigen te maken.

Hiermee kun je je scharen bij de duizenden chiropractors, specialisten op het gebied van complementaire gezondheid, trainers van topsporters en masseurs die Touch for Health wereldwijd gebruiken.

Touch for Health is een onmisbare methode gebleken op het gebied van preventieve gezondheid.


Masseren doe je zo – De basistechnieken voor een ontspannende massage

De basistechnieken voor een ontspannende massage Steeds meer mensen ervaren de voordelen en het genot van een massage in een spa of na het sporten.

Dit is hét boek om de andere kant van massage te ontdekken: het plezier, de voldoening en de ontspanning van het geven van een massage.

Je wilt met masseren beginnen maar weet niet hoe. Of je bent al aan het masseren, maar hebt het gevoel dat het makkelijker, effectiever en minder vermoeiend kan. Misschien volg je een cursus. Wat je interesse in massage ook mag zijn, dit boek is speciaal voor jou.

Een ervaren docent neemt je stapsgewijs bij de hand langs de basisprincipes en -technieken, zodat je een stevig fundament kunt leggen voor je eigen stijl. Het gaat hier om de klassieke massage, in het Westen gebruikt voor sport en ontspanning.

Het boek is zeer toegankelijk en met 132 afbeeldingen rijkelijk geïllustreerd. Naast een beschrijving van de massage zelf, vind je ook nuttige achtergrondinformatie.

De al 43 jaar in Nederland woonachtige Engelsman Gerald Mettam heeft zich na het behalen van zijn diploma en via een eigen massagepraktijk gespecialiseerd in het lesgeven.

Dit boek is het resultaat van 25 jaar ervaring met beginners op dit gebied.


Helende kindermassage – massagetechnieken voor kinderen van 2 – 7 jaar

Het eerste boek in het Nederlands op het gebied van kindermassage.

Helende kindermassage is een zeer praktisch handboek met aan de leeftijd aangepaste massagetechnieken voor kinderen van 2 – 7 jaar met specifieke behoeften of klachten.

De technieken zijn gericht op het bevorderen van de psychische stabiliteit en het verhogen van de lichamelijke weerstand.

Ze kunnen ingezet worden bij slaapproblemen, infectie, hoofdpijn, concentratieproblemen, buikpijn en onrust. Ze zijn ontwikkeld vanuit de praktijkervaring van Bruno Walter, in Duitsland een autoriteit op het gebied van kindermassage.

Het boek bestaat uit 2 delen:

  • Het eerste deel bevat informatie over de mogelijkheden om massage te gebruiken bij het bevorderen van het welzijn van het kind in het algemeen, en bij specifieke klachten in het bijzonder. Ook de uitwerking van speciale massageolie, etherische oliën en muziek wordt behandeld.
  • Het tweede deel demonstreert aan de hand van duidelijke foto’s de verschillende technieken en behandelingen gericht op de behoeften van het kind en de aard van de klachten.

Voetzool- en handmassagereflexzonetherapie

Lees in ‘Voetzool- en handmassage’ alles over reflexzone-massage, een prettige en makkelijk te leren methode om pijn te verlichten, ziekten te beteugelen en spanningen te verminderen.

Reflexzone-massage is een prettige en makkelijk te leren methode om pijn te verlichten, ziekten te beteugelen, spanningen te verminderen en gezondheid te herstellen en te bewaren.

Op onze handen zowel als op onze voeten zijn alle organen gelokaliseerd; de auteurs geven duidelijk aan waar de specifieke drukpunten zich bevinden, hoe deze behandeld moeten worden en beschrijven diverse massagetechnieken.

Er worden veel verschillende klachten behandeld: astma, rugklachten, bloeddruk, moeheid en depressie, hoofdpijn, infecties, zenuwachtigheid en veel andere kwalen uit de dagelijkse praktijk.

Zij zijn door de alfabetische volgorde eenvoudig te vinden en met behulp van deze methode dikwijls snel op te lossen. Hierbij zijn de duidelijke illustraties een belangrijk hulpmiddel.

‘Het enige juiste dat gezegd kan worden is, dat de nauwkeurige toepassing van de in dit boekje beschreven technieken verlichting kan brengen van schadelijke spanningen en andere gevaarlijke psychosomatische factoren.

Waar dit, plus de verlichting van pijn, is bereikt, zijn we op weg naar beterschap en overwinning van de ziekte.’ Dit is een echt doe-het-zelfboek. Reflexzonetherapie kan op geen enkele wijze nadelig werken. Als ze correct worden toegepast, kunnen ze wonderbaarlijk effectief zijn.


Babymassage – gezonder groeien door liefdevolle massage

Babymassage zorgt voor een betere hechting tussen ouder en kind, het kalmeren van angst en kan het de groei van uw baby stimuleren.

De voordelen en positieve effecten van babymassage zijn tegenwoordig alom bekend en bewezen door wetenschappelijk onderzoek – de vraag is nu: hoe masseer ik mijn baby?

‘Babymassage’ is geschreven door de ervaren babymassage-therapeut Suzanne Reese, zelf ook moeder.

Dit boekje geeft ouders duidelijke instructies hoe ze hun baby met liefde en tederheid kunnen masseren. De begeleidende foto’s laten zien wat je precies moet doen om de beentjes en armpjes optimaal te masseren.

Tevens staan er speciale massages in om je baby in slaap te brengen, pijntjes op te lossen en je baby te laten ontspannen na een bad. Omdat het boekje hardcover is uitgevoerd, kunnen ouders het openslaan en zo hun handen vrij houden voor hun baby.


Erotische massage – gebaseerd op tantrische inzichten

In Erotische massage leert de lezer stap voor stap zich de tantrische massage eigen te maken.

Met meer dan 100 instructieve erotische tekeningen reikt dit boek diverse tantrische massagevormen aan.

Het gevoel voor sensualiteit, erotiek en vooral intimiteit wordt erdoor versterkt.

De gedetailleerde illustraties en eenvoudige, maar zeer duidelijke teksten maken het voor een ieder mogelijk deze oude tantrische massagetechnieken snel aan te leren.


Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Bedankt voor het delen van deze boeken over massages. Ik ben jarenlang in behandeling geweest voor mijn rugklachten en zou ook zelf graag oefeningen willen leren die ik kan toepassen. Ik ben benieuwd naar de technieken die voor verlichting en ontspanning zorgen.

  2. Zelf zou ik ook graag meer willen leren over verschillende massages. Ik hoop hiermee ook anderen te kunnen helpen. Massages hebben veel positieve effecten en ik ben benieuwd welke technieken ik nog niet ken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *