|

De top 7 van de beste boeken over Cavia´s 2024

De Cavia wordt ook wel een Guinese biggetje genoemd, Cavia´s zijn een geslacht van de Zuid-Amerikaanse knaagdieren uit de familie Caviidae. In een aantal Zuid-Amerikaanse landen worden de cavia´s gefokt als voedseldier. In de Europese landen, zoals Nederland en België zijn ze populair als huisdier. Een leuk weetje is dat de Cavia via Nederland in Indonesië terecht is gekomen, hier wordt de cavia ¨tikus Belanda¨ genoemd die betekend Nederlandse Muis.

De Cavia is op zich geen moeilijk huisdier, maar het is wel belangrijk als je weet wat er van je verwacht wordt als je kiest voor een Cavia als huisdier. Een boek over Cavia´s kan je hierbij helpen. Voor deze pagina heb ik de 7 beste boeken over Cavia´s voor je geselecteerd.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl


Pets Place alles voor je dier

De gelukkige cavia

In het succesvolle boek ´De gelukkige cavia´ vinden cavia-liefhebbers alles voor en over cavia’s, beschreven op een interessante en inspirerende manier door de bekende dierentrainer Bernice Muntz.

In het succesvolle boek ´De gelukkige cavia´ vinden cavia´s liefhebbers alles voor en over cavia’s, beschreven op een interessante en inspirerende manier door de bekende dierentrainer en educatiemanager Bernice Muntz. Na het grote succes van ‘High Five met je konijn’ en ‘Het gelukkige konijn’ komt Bernice Muntz opnieuw met een boek dat onontgonnen terrein beschrijft zoals: Hoe maak je een schuw diertje als de cavia nu echt goed tam. Hoe koppel je je cavia aan een vriendje. Hoe kun je het welzijn voor dit dier verhogen? Kunnen cavia ’s zindelijk zijn? Leer over gedrag en communicatie. En wat hebben cavia’s nu echt nodig? Hoe kun je je cavia (denk)spellen aanleren? En hoe kun je je cavia trainen.

Allemaal onderwerpen die in ´De gelukkige cavia´ worden beschreven op de interessante en inspirerende manier die Bernice eigen is. ´De gelukkige cavia´ is een boek voor alle (jong) volwassenen die meer willen weten over cavia’s. Of dat nu enthousiaste cavia eigenaren zijn, ouders die hun kind een cavia gunnen of professionals uit het dierenvak: met dit boek kan de lezer zijn kennis over het gedrag en de behoeften van een cavia flink verdiepen. Door met dit leuke huisdier bezig te zijn, versterkt de band en wordt het leven van de cavia interessanter.

‘De gelukkige cavia´ beschrijft op een praktische, leesbare manier onderwerpen als: het natuurlijke gedrag en behoeften, de juiste leefomgeving, voeding, gezondheid en ziektes, verzorging, opvoeding, spelen en nog veel meer. Het boek bevat meer dan 450 kleurenfoto’s die de tekst handig illustreren en de lezer stap voor stap begeleiden bij bijvoorbeeld het aanleren van een leuk spelletje. Kortom: ´De gelukkige cavia´ is weer een heerlijke aanvulling van de dierenboekenkast.

Bernice Muntz is een van Nederlands bekendste dierentrainers en auteur van de succesvolle boeken. Zij geeft als Educatiemanager bij Edupet webinars en opleidingen aan diereneigenaren en dierenspecialisten en werkt met allerlei dieren, zoals schapen, kaaimannen, katten, kippen, konijnen en cavia´s.


Cavia’s houden

Voor iedereen die meer over cavia’s wil weten: – helder en eenvoudig – actueel en praktijkgericht – met heel veel kleurenfoto’s Ontdek: – waar en hoe cavia’s in de natuur leven en met elkaar communiceren – hoe je je cavia’s op de juiste manier kiest en ze optimaal voert en verzorgt – hoe je in een handomdraai een afwisselend caviaverblijf inricht – hoe je, live en van heel dichtbij. de wereld van de cavia’s kunt observeren Met extra informatie, tips en adviezen!


Cavia’s

Cavia’s. Wie kent ze niet, die grappige diertjes die we onder verschillende namen kennen? De cavia, ook wel Guinees biggetje of steenrat genoemd, is een plezierige huisgenoot die weinig bijzondere eisen aan huisvesting en onderhoud heeft. De cavia’s zijn mede daardoor zeer populaire speelkameraadjes voor kinderen. Voor iedereen die van plan is een cavia aan te schaffen of er al een heeft, vormt dit boek een waardevolle informatiebron.


Over Dieren – De cavia

De cavia is een zeer populair huisdier, dat relatief gemakkelijk te houden is. Het is wel aan te raden een boek in huis te hebben waarin nuttige informatie is opgenomen over huisvesting, voeding en gezondheid. Dit boek biedt deze informatie, uitgebreid en overzichtelijk. De oorsprong van de cavia en ook de naamsverwarring met de marmot wordt uitgelegd.

Verder wordt aandacht besteed aan ziektes die bij de cavia kunnen voorkomen en is een handig schema opgenomen waarin de voedingsstoffen (vitaminen en mineralen) staan vermeld die gegeven moeten worden bij bepaalde verschijnselen en in welk soort voedsel geschikt voor de cavia deze stoffen voorkomen. In dit boek wordt ook aandacht besteed aan de verschillende variaties die er zijn, er zijn zelfs 9 erkende caviarassen.

Een apart hoofdstuk gaat in op kleine huisdieren- tentoonstellingen. De dieren worden gekeurd en beoordeeld op type en bouw, gewicht en pelsconditie, kleur en lichaamsconditie. Voor fokkers zijn dit belangrijke dagen. Informatief, rijk geïllustreerd met duidelijke foto’s. Veel tips en adviezen in een compact boek.


Ik zorg voor mijn … – Cavia

Een jonge cavia is heel klein. Maar na twee maanden is hij al groot. Mijn cavia maakt zelf zijn vacht schoon. Maar ik borstel hem ook wel eens. Ik geef hem fruit en groente.


Handboek Huisdier – Cavia’s

Cavia’s zijn leuke huisdieren. Cavia’s spelen graag en zullen het heerlijk vinden als je ze aandacht geeft. In dit boek lees je hoe jij een goed baasje kunt zijn voor je cavia’s. Je leert welke soorten cavia’s er zijn en welke cavia bij jou past. Je ontdekt waarom je cavia niet alleen kan leven. Ook lees je hoe je cavia leert, speelt en jou duidelijk maakt hoe hij zich voelt. Natuurlijk staat in dit boek ook wat een fijn hok voor je cavia’s is en hoe je voor ze moet zorgen.


De Cavia

Cavia’s zijn een zeer geschikt gezelschapsdier voor zowel jong als oud., Ze hebben een vriendelijk karakter, maar zijn ook eenvoudig te verzorgen. In deze basisgids worden alle belangrijke facetten van het houden van cavia’s op heldere wijze uiteengezet. U vindt praktische informatie, zoals tips en weetjes over bijvoorbeeld voeding en ziekten, maar daarnaast ook de geschiedenis van deze oorspronkelijk Zuid-Amerikaanse dieren. In combinatie met de vele kleurenfoto’s is deze basisgids een must voor iedereen die een cavia heeft of erover denkt een aan te schaffen.


Pets Place alles voor je dier

Vergelijkbare berichten