|

De top 7 van beste boeken over Bonsai 2023

Bonsai is de traditionele Japanse kunstvorm die gericht is op het kweken van miniatuurbomen in potten. Een houtige plant wordt tijdens de groei gemanipuleerd dat het een miniatuurboom blijft maar wel de kenmerken van een volgroeide boom laat zien.

Meer over bonsai, zowel informatie als de verzorging lees je in de 7 boeken die ik geselecteerd heb voor deze pagina. Om je een van de 7 top boeken over Bonsai heb ik naast een uitgebreid boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waarderingen en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Bonsai

Met dit unieke boek leert u stap voor stap alle basistechnieken die nodig zijn om een mooie, bloeiende tuin aan te leggen en te onderhouden. Het bevat een schat aan praktisch advies en vertelt duidelijk waarom u sommige dingen moet doen en andere beter kunt laten.
Kortom, binnen de kortste keren bent u een specialist in goed en vakkundig tuinieren. Veel succes!


De Bonsai Beginners Gids

Hoe vaak moet ik mijn Bonsai bewateren? En moet ik hem ook snoeien?

Hoewel de verzorging van Bonsai bomen lang niet zo moeilijk is als vaak wordt gedacht, moet je wel enkele basistechnieken leren om je boom gezond te houden. Onze beginners gids bevat alle essentiële informatie die je nodig hebt om te slagen. Het bevat informatie over de basistechnieken, geïllustreerd met meer dan 100 afbeeldingen, en legt alles uit op een duidelijke en begrijpelijke manier.

Bonsai Empire is de meest bezochte Bonsai website ter wereld en heeft beginners al ruim 10 jaar op weg geholpen. We hebben de beginners gids ontwikkeld om deze fascinerende (en eeuwenoude) kunstvorm toegankelijk te maken, we hopen beginners net zo enthousiast te maken als wij zelf over deze hobby zijn!

  • meer dan 100 afbeeldingen
  • meer dan 80 pagina’s
  • beschrijft de basistechnieken
  • met verzorgingsgidsen voor populaire boomsoorten
  • achtergrondinformatie over Bonsai

Inspirerende Bonsai Ontwerpen

Inspirerende bonsaiontwerpen is geschreven vanuit een uniek zen-perspectief. Het laat zien hoe u met kennis van de zen-esthetiek en de diepgaande invloed die zen op bonsaiontwerpen heeft, bonsais beter kunt vormgeven en tentoonstellen en volop kunt genieten van bonsai.

Het boek, dat zowel voor de beginnende als de ervaren bonsailiefhebber is bedoeld, belicht de belangrijkste stadia van het maken van bonsai: van inspiratie opdoen in de natuur en het kiezen van een boom, tot geschikte vormingstechnieken en praktische zaken als wortelsnoei en water geven.

Het boek bevat foto’s, illustraties, een uitleg van elke hoofdstijl en een galerij van bonsai meesterwerker, afkomstig uit de collecties van beroemde meesters over de hele wereld.


Het nieuwe bonsai handboek

HET NIEUWE BONSAI HANDDBOEK
Een praktisch, rijk geïllustreerd boek met alles over bonsai, van de aanschaf en verzorging tot het zelf opkweken en vormen

Uitgebreide soortengids
Meer dan 75 bonsaiboompjes in kleur afgebeeld en beschreven, met aanwijzingen voor het opkweken en de verzorging

Deskundige adviezen
Stap-voor-stap wordt getoond hoe een bonsai te creëren èn mooi en gezond te houden.

De bonsaikunst verklaard
Alle klassieke stijlen worden behandeld en de samenhang tussen vorm, formaat, plaatsing en kleur wordt uitgelegd.


Bonsai

Bonsai is heel wat meer dan zomaar een in een pot geplante boom. Het kan, net als bijvoorbeeld beeldhouwen, met recht een kunstvorm worden genoemd. Bonsai is
het stilistische huwelijk tussen een artistieke expressie en een natuurlijk effect. Het
aantrekkelijke van bonsai is ook dat iedereen het met succes als hobby kan uitvoeren. Dit boek is daarbij een uitmuntende gids.

  • Bonsai als liefhebberij neemt weer snel in populariteit toe
  • Zeer complete en zeer rijk geïllustreerde uitgave
  • Stap-voor-stap adviezen hoe een bonsai te creëren en mooi te houden
  • Uitgebreide soortengids met aanwijzingen voor opkweek en verzorging
  • Alle klassieke stijlen en vermeerderingstechnieken behandeld

Het Bonsai Handboek

Het kweken en verzorgen van een bonsai is een fascinerende en uitdagende hobby die over de gehele wereld wordt beoefend. Dit fraaie en informatieve handboek is een onmisbare bron van informatie voor alle liefhebbers van deze kunst.

Het boek behandelt onder andere de historie, een beschrijving van de diverse stijlen, veel aanwijzingen voor de aanschaf, het zelf kweken en onderhouden van een bonsai.
Dit rijk geïllustreerde handboek bevat duidelijk tekeningen en mooie foto’


Bonsai

Bonsai.

Het boek voor teelt, vormgeving en verzorging van bomen en struiken in miniatuur.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *