De top 7 van de beste Koreaanse kookboeken 2024
Bij Aziatisch eten wordt vaak aan de Chinese, de Indische, Thaise en Japanse keuken gedacht en de Koreaanse keuken vaak overgeslagen. De Koreaanse Keuken mag misschien niet zo bekend zijn, maar de smaken zijn zeker niet minder.
De Koreaanse keuken bestaat vooral uit rijst, groenten, vis, zeewier en tofoe. Typische voor de Koreaanse maaltijden is dat er een groot aantal bijgerechten worden geserveerd naast rijst, soep en kimchi. Dit kan wel oplopen tot 12 bijgerechten.
Benieuwd naar de Koreaanse Keuken of wil je graag thuis ook eens Koreaans koken? Bekijk dan eens de 7 prachtige Koreaanse kookboeken. Ondanks dat de 7 kookboeken Koreaanse gerechten en recepten bevatten zijn de boeken heel divers.
Om je een goed beeld te geven van de kookboeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het kookboek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het kookboek eenvoudig en snel bestellen.
KOREA!
‘KOREA!’ van Caroline Hwang is het perfecte kookboek voor iedereen die van Koreaans eten houdt. Het land Korea verovert in rap tempo de wereld met het grote succes van Koreaanse series – K-drama’s – en K-pop. Uiteraard wint daarmee ook de keuken én de cultuur aan populariteit. In dit authentieke kookboek vind je de heerlijkste traditionele recepten, soms met een moderne twist. Leer de lekkerste dumplings te maken, kies uit tien verschillende variaties van kimchi en ontdek de kleurrijke kunst van de bibimbap.
Van vegetarische gerechten tot recepten met vis en vlees: met dit kookboek maak je de Koreaanse keuken eigen. ‘KOREA!’ is daarom een echte must-have voor de liefhebber van Koreaans en Aziatisch eten.
Kimchi
Kimchi is een traditioneel gerecht uit de populaire Koreaanse keuken. Het woord kimchi verwijst naar de eeuwenoude bereidingswijze om groenten te fermenteren.
Er is een overvloed aan variëteiten van kimchi. De regio, het klimaat en het seizoen dragen allemaal bij aan de variëteit. En elke familie heeft zijn eigen recept.
Kimchi bevat heel veel vitaminen, vezels en probiotica die zorgen voor een gezondere darmflora en een betere spijsvertering. De opvallende gezondheid en ouderdom van de Koreaanse bevolking worden aan de gunstige effecten van kimchi toegeschreven.
Basisboek Korea
Ontdek hoe lekker de Koreaanse keuken is! Met Basisboek Korea maak je zelf de lekkerste Koreaanse recepten.
Basisboek Korea
De Koreaanse keuken ken je misschien uit restaurants of van verre reizen, maar wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? Met de recepten uit Basisboek Korea haal je de meest heerlijke Koreaanse recepten in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van bibimbap of kimchi?
Koreaanse recepten
De Koreaanse recepten in Basisboek Korea zijn toegankelijk, de ingrediënten makkelijk te verkrijgen en je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan. In het kookboek Basisboek Korea vind je traditionele recepten met een moderne twist. Ontdek nu zelf hoe lekker de Koreaanse keuken is met Basisboek Korea!
Dit is Korea
Of het nu komt door de film Parasite die Oscars veroverde, de explosieve toename van de interesse in K-pop, kookfanaten die uit hun dak gaan van bibimbap of de ongelooflijke hype rond K-beautyproducten: Zuid-Korea is hot. In de hoofdstad Seoel verrijzen futuristische gebouwen naast historische tempels, ontdek je de nieuwste modetrends, zing je je schor in gezellige karaokebars en kun je genieten van het beste streetfood. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aantal bezoekers voortdurend stijgt: Zuid-Korea, dat wordt gezien als het veiligste land van Azi, ontvangt inmiddels elk jaar miljoenen toeristen. Maar hoeveel weet je eigenlijk over het echte Korea, over hoe de Koreanen zelf naar hun schitterende land kijken? Met dit complete boek leer je de ziel van Zuid-Korea kennen.
In Dit is Korea beschrijft de ervaren reisjournalist en insider Soo Kim alle facetten van de Koreaanse cultuur: eten, geschiedenis, architectuur, kunst, familieleven, tradities, filosofie, muziek, geografie en technologie.
Het Korean Vegan kookboek
Leer zowel de plantaardige als de Koreaanse keuken beter kennen met deze moderne klassieker die bewijst dat die twee perfect hand-in-hand gaan
Toen de Koreaans-Amerikaanse Joanne Lee Molinaro vegan werd, bleken de belangrijkste ingrediënten van de authentiek-Koreaanse gerechten die ze van haar omma (moeder) had geleerd, gewoon plantaardig te zijn. Zo lenen de Koreaanse doenjang (gefermenteerde sojaboonpasta), gochujang (chilipeperpasta) of dashima (zeewier) zich perfect voor vegan gerechten vol smaakexplosies om nooit meer te vergeten.
In Het Korean vegan kookboek verweeft Joanne meer dan tachtig heerlijke, unieke en prachtig in beeld gebrachte recepten met een indrukwekkende familiegeschiedenis waarin de Koreaanse keuken een hoofdrol speelt.
- ‘Koop dit boek voor de lekkerste vegan varianten op Koreaanse recepten, die je zullen verrassen en inspireren – de tteokbokki arrabbiata en kkanpoong tofu zullen je leven zelfs voorgoed veranderen. Joanne’s poëtische, ontroerende verhalen over familie en cultuur krijg je er gratis bij.’ – Nisha Vora, oprichter van ‘Rainbow Plant Life’ en auteur van The Vegan Instant Pot Cookbook
- ‘Verbluffend mooi, in alle opzichten. Als je dit boek leest, word je meteen verliefd op de auteur, haar cultuur, haar familie en de Koreaanse keuken. Ik kan het van harte aanbevelen.’ – Kim-Julie Hansen, oprichter van ‘Best of Vegan’ en auteur van Vegan Reset
- ‘Het Korean vegan kookboek is een subtiele vegan transformatie die zo goed in elkaar zit dat Koreaans koken met alleen plantaardige ingrediënten logisch lijkt. Dit boek hoort in elke keuken thuis.’ – Tiffani Faison, chef-kok en finalist van Top Chef
- ‘Heel Joanne Lee Molinaro’s oeuvre herinnert ons eraan dat het beste gedeelte van elk recept het verhaal erachter is. In haar debuut deelt ze niet alleen vele geweldige Koreaanse vegan gerechten (ik wil zoveel gaan maken!), ze deelt ook haar familie met ons. En dat is een eer.’ – Julia Turshen, New York Times bestseller-auteur van Simply Julia
- ‘Als je Het Korean Vegan kookboek openslaat, ga je niet alleen van elk recept watertanden (en dat zul je!), je zult Joanne’s verhalen ook willen verslinden. Tussen haar creatieve, plantaardige interpretaties van noedels, banchan, bagels en meer, deelt ze verhalen over haar familie die je in tranen én lachen zullen doen uitbarsten.’ – Jeanine Donofrio, auteur van The Love and Lemons Cookbook
Joanne Lee Molinaro is een Koreaans-Amerikaanse advocaat en foodblogger. In 2016 stapte ze over op een plantaardig dieet en uit passie hiervoor begon ze later dat jaar met ‘The Korean Vegan’. Op onder meer haar razend populaire TikTok-account vervlecht ze unieke, plantaardige recepten met haar persoonlijke levensverhaal als immigrantendochter. Haar debuut, The Korean Vegan Cookbook werd een instant New York Times-bestseller en werd door het toonaangevende food platform Epicurious uitgeroepen tot een van de beste kookboeken van het jaar.
Klein Korea
Met Klein Korea heb je een geweldig kookboek in handen waarmee je stap-voor-stap zelf iconische gerechten als kimchi, bibimbap en bulgogi (gemarineerd rundvlees) maakt.
De Koreaanse keuken staat bekend om zijn grote verscheidenheid, kwaliteit en het groot aantal bijgerechten die de maaltijd vergezellen. Dus ga aan de slag en tover de Koreaanse keuken op jouw eettafel. In negen hoofdstukken leer je de fijne kneepjes van de Koreaanse keuken: van maar liefst zeven kimchirecepturen, vele bijgerechten, soep & stoofschotels, rijst & noedelgerechten, typische Korean BBQrecepten tot en met het zelf maken van sauzen en condimenten.
Maak overheerlijke Koreaanse pannenkoekjes met kimchi en buikspek of trakteer je gasten op een echte Korean BBQ en maak gemarineerde runderribbetjes. Serveer daarbij overheerlijke frisse bijgerechten als komkommersalade met zeewier en sluit af met een Koreaans dessert als pat bingsu (geschaafd ijs met fruit en gecondenseerde melk). Klein Korea
Japans & koreaans koken
Japanse en Koreaanse gerechten verschillen sterk van elkaar, maar zijn beide eenvoudig te bereiden. De eenvoud en versheid van de ingrediënten in combinatie met de zuiverheid van de bereidingswijzen maken dat Japans eten er smakelijk uitziet en bovendien erg gezond is. Koreaanse gerechten bieden een heerlijk contrast, aangezien ze hartig zijn en meer calorieën bevatten. Opgenomen in dit boekje zijn populaire gerechten als geroosterd rundvlees, Kim Chi en de pannenkoekjes en noedels die altijd deel uitmaken van Koreaanse gerechten.