|

De top 5 van de beste boeken over modeltreinen 2023

De boeken over modeltreinen zijn een goede informatie bron voor zowel de beginner als de gevorderde modelbouwer. De boeken geven veel informatie zoals de valkuilen voor beginners maar ook tips en tricks en de nieuwste technieken.

Voor deze pagina ben ik opzoek gegaan naar de 5 beste Nederlandstalige boeken over de modeltreinen / modelbouw. Ondanks dat de boeken het zelfde onderwerp hebben, zijn de modeltreinboeken wel heel divers.

De boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijving. De link geef extra informatie zoals de waardering en recensies van de lezers. Via de link kun je het modeltreinen eenvoudig bestellen.

voor al uw modelspoor bouwpakketten en scenery van de merken: Faller, Noch, Auhagen en PIKO

Modelspoor

Ben jij van plan om een modelspoorbaan te bouwen of wil je jouw baan naar een hoger niveau tillen ? In het Modelspoor Handboek worden alle vragen van de (beginnende) modelspoorbouwer beantwoord. Het boek heeft 165 pagina’s en is hardcover boek vol met foto’s en illustraties leer je op praktische en heldere wijze en modelspoorbaan te bouwen.

In plaats van vage omschrijvingen vind je in het Modelspoor Handboek heldere, praktische informatie die niets aan de verbeelding over laat. Je ontdekt In het Modelspoor Handboek o.a.: – Hoe je jouw ideale modelspoorbaan kunt realiseren… binnen jouw budget en beschikbare ruimte. – Welke keuzes belangrijk zijn om te maken, voordat je begint aan de bouw! – Hoe je stap-voor-stap een (ook zonder timmerman diploma) een goede en stevige onderbouw in elkaar zet. – Hoe elektronica op de modelspoorbaan werkt, zowel digitaal als analoog. En praktische tips voor het aansluiten van de elektronica. – Waar je op moet letten tijdens het kopen van een locomotief of wagon.

Met deze informatie voorkom je de aanschaf van slecht rijdende treinen. – Hoe je een super realistisch landschap bouwt. Van een Nederlandse polder tot Oostenrijks berglandschap. En dit zijn slechts enkele van de zaken die besproken worden. Het handboek is gemaakt a.d.h.v. vragen en feedback van honderden lezers van Koen’s voorgaande publicaties en bespreekt echt elk denkbaar modelspoor onderwerp.


Compleet Handboek Modelspoorbanen Ontwerpen

Stations en trajecten ontwerpen – Spoorbanen en landschappen vormgeven – De elektrische installatie.

Dit handboek is ideaal voor iedereen die zelf een modelspoorbaanconstructie wil maken. Het geeft u algemene informatie over de reproductieschaal en de verschillende modelspoorbaansystemen.

Aan de hand van duidelijke schema’s en foto’s wordt daarna uitgelegd hoe u uw constructie kunt ontwerpen, de ruwbouw kunt uitwerken, de spoorbaan en het landschap eromheen kunt vormgeven en hoe de elektrische installatie moet worden uitgevoerd. Kortom, een onmisbaar boek voor elke modelbouwer!


Modeltreinen

In dit boek worden de basisprincipes van het verouderen en superen uiteengezet en de materialen die hiervoor geschikt zijn beschreven.

Het zogenoemde superen en verouderen van voertuigen vormt een haast onbegrensd werkterrein voor elke modeltreinbouwer. Het varieert van het uitmonsteren of verfraaien van de locomotieven en wagons aan de hand van het echte voorbeeld tot het realistisch nabouwen van sporen, seinen en loodsen. Ook de modelhobbyist die nauwelijks nog iets weet te bedenken wat hij aan zijn spoorlijn zou kunnen verbeteren, kan zo nieuwe ideeën en projecten vinden.

In dit boek worden de basisprincipes van het verouderen en superen uiteengezet en de materialen die hiervoor geschikt zijn beschreven. De besproken technieken zijn gemakkelijk zelf toe te passen en een groot aantal foto’s verduidelijkt de afzonderlijke werkstappen. Met de ervaring die u hierbij in de praktijk opdoet, zult u vanzelf steeds meer oog krijgen voor allerlei varianten in de technieken. Hierdoor zijn de mogelijkheden van dit boek eindeloos…


De Geschiedenis Van De Modeltrein

In dit unieke boek vertelt verzamelaar en modeltreinkenner Botho G. Wagner je over de geschiedenis en ontwikkeling van de modeltreinen.

1891, het jaar waarin Märklin voor het eerst een opwindtrein met een railsysteem presenteert op een beurs in Leipzig, wordt algemeen beschouwd als het geboortejaar van de modelspoorbaan. Wat volgt op dit prille ‘blikken’ begin is een boeiende ontwikkeling van modeltreinen en spoorbanen tot de natuurgetrouwe en digitaal gestuurde miniatuurtreinen en maquettes van vandaag.

In dit unieke boek vertelt verzamelaar en modeltreinkenner Botho G. Wagner je over de geschiedenis en ontwikkeling van de modeltreinen: de eerste stappen van Märklin en Bing & Co, de introductie van de goedkopere, kleinere HO-sporen in de jaren 1930, de overgang van stoom naar elektriciteit en de weg naar de digitale tafelbanen.

Je komt alles te weten over de grote en minder bekende fabrikanten en over de verschillende spoorbreedten die in het verleden werden uitgeprobeerd. En uiteraard komen zowel de bekendste treinmodellen als zeldzame exemplaren uit privéverzamelingen uitgebreid aan bod.

Daarnaast wordt in het tweede deel van dit boek een gedetailleerd chronologisch overzicht gegeven van de nieuwtjes en trends op de befaamde speelgoedbeurs van Neurenberg sinds 1949.


Encyclopedie van modeltreinen

Dit prachtig geïllustreerde boek geeft een duidelijk beeld van meer dan 100 particuliere en door de staat beheerde spoorwegmaatschappijen over de hele wereld. Dit uiteraard in de vorm van de locomotieven en het rollend materieel zoals deze door de voornaamste modelbouwfabrikanten in de handel worden gebracht.

De ’Encyclopedie van Modeltreinen1 bestrijkt de spoormaten 1,00/0H, TT, N en Z.
Dit boek bevat meer dan 2500 speciaal voor dit doel gemaakte kleurenfoto’s en geeft verder gedetailleerde lijsten van de cataloginummers van de fabrikanten, een beschrijving van elk artikel, prijscodes voor elk model dat in dit boek staat afgebeeld.

In dit boek treft u ook een kaart aan van de grote spoorweglijnen die werden of worden bediend door de voornaamste spoorwegmaatschappijen.


voor al uw modelspoor bouwpakketten en scenery van de merken: Faller, Noch, Auhagen en PIKO

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *