|

De top 7 van beste boeken over streetfood 2024

Streetfood is helemaal hot op het moment, op mijn blog over vakanties (vakantietop7.nl) schrijf ik ook regelmatig over streetfood dat vooral populair is bij budget vakanties. Streetfood is vaak niet alleen goedkoop maar ook erg lekker en traditionele gerechtjes en snacks.

Maar wat betekend streetfood eigenlijk; streetfood betekend in het Nederlands letterlijk straatvoedsel, als je het zo zegt, klinkt het niet erg lekker. Het is eten en drinken dat verkocht wordt op de openbare weg of op een warenmarkt. De foodtrucks zijn hier in feite ook een mooi voorbeeld van.

In Nederland heb je maar een paar producten die voornamelijk op straat wordt verkocht de Vietnamese loempia is hier een goed voorbeeld van. In veel andere landen leeft het streetfood veel meer en zijn er ook meer snacks en gerechten.

Op deze pagina heb ik de 7 beste boeken met streetfood snacks en gerechten voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft veel extra informatie over de auteur en het boek zelf, denk hierbij aan de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je eenvoudig het kookboek over streetfood bestellen.

KokenKoken

Streetfood

Toen in 2020 de deuren van alle restaurants dicht moesten vanwege de lockdown en de onzekerheid bij iedereen groot was, besloot sterrenchef Soenil Bahadoer het over een heel andere boeg te gooien en kriskras door het land te rijden met zijn speciale Spicy Chef-foodtruck. Van hieruit serveerde hij het allerlekkerste streetfood dat hij van zijn moeder en door zijn culinaire reizen naar Suriname leerde maken.

Van huisgemaakte rotirol, okrasoep en Surinaamse bami met gemarineerde kip tot een luxe bara met wagyu en truff el. In Streetfood deelt Soenil de recepten van de populairste gerechten en snacks uit zijn foodtruck. Dankzij de helder uitgeschreven recepten kan iedereen Soenils streetfood thuis bereiden.


Miljuschka’s Street Food Vietnam

In het 24Kitchen-programma Miljuschka’s Street Food Vietnam reist Miljuschka van het noorden naar het zuiden van Vietnam.

In dit schitterende boek doet ze uitgebreid verslag van haar reis. Het is een culinaire ontdekkingsreis door het veelzijdige en kleurrijke Vietnamese street food. Ze kookt op locatie traditionele gerechten als banh mi, pho en goi cuon. Eenmaal thuis verwerkt ze de bijzondere recepten en ontdekte ingrediënten in haar eigen gerechten geïnspireerd door de Vietnamese keuken.

Miljuschka’s Street Food Vietnam is een culinair reisboek door een van de spannendste en veelzijdigste keukens van Azië.


The Streetfood Club – The Book

DIY Streetfood voor thuis van dé hotspot The Streetfood Club. Geniet van de lekkerste recepten at home met The Streetfood Club – The Book

Korean chicken waffles, avo & beans of tostada de atún bij The Streetfood Club is niet alleen het eten waanzinnig, ook de looks & het decor zijn very Instagrammable. Zo ook The Streetfoodclub – The Book, de @home editie, het kookboek met niet alleen de leukste en hipste streetfoodrecepten voor lunch, brunch én cocktails, maar ook een flinke portie eye-candy om je thuis aan te vergapen.

The Streetfood Club is dé hotspot in het centrum van Utrecht, met streetfood van over heel de wereld. Deze ‘happy place’ won de Entree Awards voor Best Restaurant Concept. Met verwachte opening Breda september 2021.


De wereld rond in 80 foodtrucks

Snelle en lekkere recepten van reizende koks Lonely Planet is de straat op gegaan, op zoek naar 80 snelle, verse, overheerlijke recepten van de meest vernieuwende koks op vier wielen. Ontdek hoe je al deze lekkernijen, van zeebaarsceviche en Libanese msakhan tot ouderwetse Amerikaanse perzikcake zelf kunt klaarmaken.

Maak kennis met de koks en de hoor de verhalen achter hun passie. Met recepten van foodtrucks in Berlijn, Kaapstad, Hong Kong, Lima, Londen, Melbourne, New York City, Portland, Sevilla en San Francisco.


Singapore & Penang Street Food

Authentieke street food met culinair avonturier Tom Vandenberghe Zet al je zintuigen op scherp en laat je meevoeren door dit culinaire reisverhaal in Singapore en Penang (Maleisië). Net als in de twee vorige boeken in de reeks focust de auteur op authentieke street food.

Tom Vandenberghe en Luk Thys serveren je meer dan 60 unieke streetfoodrecepten, helder uitgelegd en origineel in beeld gebracht. Door de ogen van deze culinaire avonturiers maak je kennis met de unieke streetfoodscene, met invloeden uit China, India, Maleisië, Indonesië, Thailand en Europa.

Toms beklijvende reisverhaal, doorspekt met spitante anekdotes, vormt een boeiende kennismaking met een smeltkroes van Zuidoost-Aziatische keukens en gunt je als buitenstaander een blik op de eetcultuur van beide landen.


Streetfood

Het hedendaagse streetfood, zoals we dat kennen van foodfestivals, is een feestelijke mengelmoes van uiteenlopende hapjes. Oorspronkelijk is streetfood geïnspireerd op de gerechten die op praktisch elke straathoek in Azië verkocht worden.

Op de West-Europese foodfestivals worden echter, naast bijvoorbeeld exotische laksa uit Maleisië, ook typisch Nederlandse bitterballen aangeboden, en staan Portugese bladerdeeggebakjes en Indiase Masala Chai gebroederlijk naast elkaar.

Alles wordt ter plaatse bereid en uit het vuistje gegeten. Haal deze unieke sfeer in huis en ga mee op een culinaire reis langs de streetfoodkeukens van de wereld!


World Street Food

Culinair avonturier Tom Vandenberghe en foodfotograaf Luk Thys trekken naar Azië, New York en Londen voor zeven kook- en reisverhalen. Met hun oog voor authenticiteit en neus voor smaakvolle gerechten struinen ze door zeven bruisende steden op zoek naar culinaire ontdekkingen.

Laat je onderdompelen in de inspirerende cultuur en gastronomie van Tokio, Bangkok, New York, Hanoi, Singapore, Londen en Beijing.


KokenKoken

Vergelijkbare berichten