|

De top 10 met beste kookboeken met rauw voedsel en rauwe gerechten.

Rauw voedsel wordt steeds populairder vooral in een dieet vorm. Nieuw is het zeker niet vroeger werd er ook veel rauw voedsel gegeten. Rauw voedsel heeft geen structuur verandering ondergaan wat bijvoorbeeld bij verhitting en het bevriezen wel gebeurt. Rauw eten kan gelden voor groenten maar ook voor vis en vlees.

Als jij met rauw eten wil beginnen of juist wil uitbreiden is het verstandig om je er in te verdiepen. Dit kan eenvoudig met de boeken over rauw voedsel. De boeken geven veel informatie en natuurlijk vele recepten. Je kan er voor kiezen om het toe te passen als dieet maar ook als lifestyle.

Voor deze pagina heb ik de 10 beste boeken / kookboeken met rauw voedsel voor je geselecteerd. Naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. Deze link geeft je meer informatie over het boek om je een beter beeld te geven. Denk hierbij aan de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig en snel bestellen / kopen.

KokenKoken

Het raw food kookboek

De trend van Raw Food is onomkeerbaar: verse en natuurlijke producten die niet boven de 44° C zijn verhit zijn beter voor je lijf. Maar er is zoveel meer dan alleen smoothies en stukjes wortel. Dit kookboek is de perfecte gids om Raw Food in je dagelijkse leven in te passen. Met heerlijke en gemakkelijke recepten voor ontbijt, soepen, smoothies, salades, hoofdgerechten, toetjes en snacks. Probeer de carpaccio van zoete venkel en courgette gemarineerd in mosterd en azijn of de fantastische brownies met een topping van cashewnoten.

Uit onderzoek blijkt dat als 20% van je dagelijkse voeding bestaat uit Raw Food je meer energie krijgt en je immuunsysteem erop vooruit gaat. Het Raw Food kookboek biedt je handvatten om je voedingspatroon eenvoudig aan te passen zodat ook jij de voordelen van Raw Food kan ervaren.


Rauw – 115 recepten vol energie

Geniet van al het verse uit de natuur: van salades, soepen en sappen tot heerlijke complete maaltijden!

Ook recepten voor rauwe gerechten, zoals een bijzondere carpaccio met radijsjes of gemarineerde makreel, passeren de revue, want niet alleen groente en fruit kun je rauw eten…
In Rauw staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft.

Een prachtig en inspirerend boek vol heerlijke recepten met het beste uit de natuur.


Handboek plantaardige en rauwe voeding

Het motto van Handboek Plantaardige en Rauwe Voeding is: eet meer (rauw) plantaardige voeding. Of je dat nu 100% wilt gaan doen of gewoon eens af en toe – hier vindt je voldoende handvatten en recepten om de juiste keuzes te maken en zelf aan de slag te gaan.

Dit is het tweede boek van Laurette van Slobbe, de auteur van het succesvolle Eten en drinken met wilde planten.

In dit grondige, veelomvattende Handboek Plantaardige en Rauwe Voeding gaat de auteur in op vragen als: Waarom is plantaardige voeding zo gezond? Zorgt het wel voor voldoende voedingsstoffen? Wat is de meerwaarde van rauwe voeding? En hoe ga ik om met de grote hoeveelheid informatie over al die bijzondere plantenstofjes en superfoods?

Op een praktische manier gaat zij voorbij aan elke hype en grijpt de auteur terug op een stevige wetenschappelijke basis, het onafhankelijke onderzoek van Colin T. Campbell over Whole Plant Based Nutrition.

Een gevarieerde en ongeraffineerde (rauwe) plantaardige voeding reinigt, beschermt en geneest. Op deze manier verklein je het risico op welvaarstziekten en heb je eenvoudige instrumenten in handen om zelf bij te dragen aan de genezing ervan.
De nuchtere basis van dit boek geeft de lezer rust in een overprikkeld landschap van voedingsadviezen en marketingkreten.


LekkerRaw

LekkerRaw! Een boek voor op je keukentafel!

Met talloze verrassend lekkere gerechten (variërend van eenvoudig tot exclusief) en stijlvol gepresenteerd met prachtige foto’s. Dit keukenkunstwerk staat boordevol praktische bereidingstips en geeft uiteenlopende inspiratie en informatie over thema’s die met de raw food lifestyle te maken hebben. Lees over o.a. superfoods, kiemen, keukenorganisatie, handige weetjes en interessante interviews. Inspirerend voor zowel de keukenprins(ess)en als voor hen die zich verdiepen in gezond leven.

Mijn liefde voor puur:
”In dit recepten- & inspiratieboek deel ik mijn liefde voor pure smaken met je. Lees over mijn ervaringen met raw food en hoe je het op je eigen manier kunt toepassen in je dagelijks leven. Ervaar zelf dat raw food zoveel energie geeft. Ik toon je dat de gerechten er kleurrijk & stijlvol uit kunnen zien, eenvoudig te bereiden zijn, maar bovenal fantastisch smaken. Overzichtelijke hoofdstukken, schitterende foto’s en veel praktische tips, op een luchtig manier geschreven. Eten om van te genieten, want er is zoveel lekkers te ontdekken.” – Sandra –


Raw food als levenskunst

Raw Food als levenskunst

Over de hele wereld is een stille revolutie aan de gang omdat mensen overstappen op het eten van ‘rauw voedsel’. Deze manier van eten is heerlijk, gemakkelijk, fun … en het is de ultieme wereldwijde groene bijdrage aan het milieu.

In plaats van saaie groene salades, bestaat de levende, (pure) keuken uit romige en knapperige schotels zoals burrito’s, lasagne, pizza, sushi en appeltaart – allemaal knap gemaakt van vruchten, groenten, noten, zaden en gekiemd graan.

Raw living food geeft zoveel meer interessante variaties dan alleen salades om van groenten te genieten. Om de optimale voedingswaarden van ingrediënten te behouden – zoals vitamines, mineralen en enzymen. Dit soort voedsel bevordert de gezondheid en het leven. Als schepsels die voor meer dan 60 procent uit water bestaan, hebben we levend voedsel nodig om onze vitaliteit en gezondheid te behouden.

Dit boek bevat:

  • Dranken en Smoothies
  • Supersalades
  • Gemarineerde groenten
  • Kleine hapjes en voorgerechten
  • Sauzen, smeersels, broden en crackers
  • Heerlijke raw food
  • Zoete, pittige en gezonde desserts

Aantal pagina’s: 173

Jenny Ross is een raw-food kok en de directeur van Creative onder de naam Jenny’s Raw and Organic in natuurvoedingswinkels. Zij is de eigenaar en de scheppende culinaire kracht van 118, het eerste rauwe restaurant in Orange Country, dat voordurend volzit met gelukkige klanten van alle rangen en standen.

Doreen Virtue is metafysicus en voormalig psychotherapeut met als specialisatie het behandelen van eetstoornissen. Ze heeft al vier boeken geschreven over diëten en eten: de bestseller het YOYO Diet Syndrome and Losing your pounds of pain.


Rauw, naakt en gezond

Suzanne voelde zich jaren niet fit en begon een zoektocht naar de mogelijke oorzaken. Ze kwam uiteindelijk terecht in Amerika, bij het meest vooraanstaande gezondheidsinstituut ter wereld sinds 1956. Daar volgde ze het 21 dagen lange ”Life Change Program” en raakte bevriend met andere gasten waarvan de meeste erg ziek waren en de hoop op genezing al bijna hadden opgegeven. Tot haar verbazing boekten zij opzienbarende resultaten.

Suzanne leerde een compleet andere kijk op ziekte en gezondheid kennen, die haar leven totaal veranderd heeft. Dit boek vertelt haar inspirerende verhaal en dat van andere gasten.

Het bevat veel informatie en praktische tips om zelf toe te passen. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in optimale gezondheid. Dit verhaal zou ook jouw leven voorgoed kunnen veranderen!


Julie natuurlijk

Verrassend lekker en gemakkelijk Toen Julie Van den Kerchove tijdens haar studies kampte met gezondheidsproblemen, besloot ze haar voedingspatroon helemaal om te gooien. Vandaag kookt ze alleen nog met natuurlijke en onbewerkte ingrediënten.

Met prachtige foto’s en stap-voorstapgerechten deelt Julie haar recepten en toont ze hoe je volledig gluten- en zuivelvrij, zonder vlees en met enkel natuurlijke suikers, heerlijke en gemakkelijke gerechten kunt maken.

Julie natuurlijk is een verrassend boek dat laat zien hoe je heel eenvoudig met zuivere, natuurlijke ingrediënten gezonde versies van cheesecake, brownies en zelfs pasta of pizza kunt bereiden.


Het Pure Eten Van Raw Food

Het pure eten van Raw Food is een culinaire ontdekkingstocht door een supergezonde keuken, met verrassende smaakcombinaties van groente, fruit, noten, zaden, kruiden en specerijen. Het eten van alleen rauw voedsel brengt een heel andere manier van voedselbereiding met zich mee. Dit pure eten geeft je meer energie.

Daarnaast zijn de inspirerende recepten ook heel geschikt voor mensen die willen afvallen of geen geraffineerde suikers, gluten en lactose willen eten. Doe je tegoed aan al het heerlijks en moois dat deze keuken te bieden heeft!


Rauw eten in de Lage Landen

Dit boek brengt de rauwe keuken smaakvol tot leven. Maar naast smaakvol is deze keuken vooral heel gezond.Door voeding niet boven de 45 °C te verhitten blijven alle enzymen, vitaminen en mineralen behouden.

De meer dan 120 recepten in dit oorspronkelijk Nederlandse boek zijn afgestemd op de energiebehoefte van mensen in ‘de Lage Landen’ en het klimaat met zonnige maar ook veel koude en natte dagen. De producten die worden gebruikt worden veelal dicht bij huis geproduceerd.

Zo wordt een weg dwars door de rauwe keuken geschetst en voeg je moeiteloos meer rauw toe aan je dagelijkse menu.

Ria Simons deed een opleiding in de natuurgeneeskundige voedingsleer. Vanuit interesse en passie voor voeding heeft zij zich volledig in de voedingsstijl van rauw eten verdiept.


Het Fully Raw voedingsplan

Kristina Carrillo-Bucaram, oprichter van FullyRaw en Rawfully Organic en een YouTube-beroemdheid met 1 miljoen volgers, heeft haar gezondheid drastisch verbeterd door een volledig onbewerkte en veganistische leefstijl – en dit kun jij ook.

Gewichtsverlies, energie, en de glans van een betere gezondheid zijn allemaal voordelen van het eten van verse, geheel onbewerkte en natuurlijke plantaardige voeding − zonder te koken. Of je nu al veganist bent, of een ‘raw foodie’, of dat je simpelweg meer groenten en fruit aan je dagelijkse voeding wilt toevoegen: dit boek inspireert je en helpt je op weg.

In het boek vind je een voedingsplan van 21 dagen voor een goede start van je reis, onweerstaanbare recepten voor elke maaltijd van de dag, een eenvoudig te volgen fitnessplan en waardevolle informatie over voedingswaarden.

Hoe Kristina haar chronische ziekte de baas is geworden en de energieke, levendige vrouw is geworden die ze nu is, is een geweldig verhaal. Zij deed dat door het volgen van een vetarm voedingspatroon van onbewerkte voeding. Haar persoonlijk advies en aanmoedigende woorden zullen je gedurende je hele reis motiveren.


KokenKoken

Vergelijkbare berichten