| | |

De top 8 van de beste boeken over de Maya´s 2024

Bij Maya´s wordt aan de Maya Tempel gedacht, mijn vrouw en ik hebben in 2014 een bezoek gebracht aan Mexico en ook een Maya Tempel bezocht. Maar als er over de Maya´s gesproken wordt gaat het om de bevolking in het zuiden van Mexico en in het noordelijke gedeelte van Centraal-Amerika.

Maya is een overkoepelende benaming voor 29 inheemse volkeren uit deze regio, met dezelfde culturele en taalkundige achtergrond. In totaal zijn er 8 à 9 miljoen Maya´s. De meeste vind je dus in Mexico en Guatemala.

Meer over de Maya´s vind je in de 7 boeken en op 1 prachtige dvd die ik geselecteerd heb voor deze pagina. De boeken en dvd over de Maya´s zijn heel divers. Om je een goed beeld te geven heb ik naast een (boek)omschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft extra informatie over het boek, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je eenvoudig het boek bestellen.

BoekenBoeken

Maya’s

De Maya’s hebben altijd al tot de verbeelding gesproken. Hoe zijn de piramides gebouwd? Hoe kwamen ze aan hun goden en mythen? Wat bedoelden ze met hun grottekeningen? Maya’s: Heersers van het Regenwoud blaast leven in de eeuwenoude ruïnes van de grote Mayasteden in Midden-Amerika en neemt je mee door tien jaar aan archeologisch onderzoek. Een ware ontdekkingstocht is het gevolg. Maya’s: Heersers van het Regenwoud laat zien waarom de Maya’s na al die jaren nog steeds zo onze fantasie weten te prikkelen.


Oude & Nieuwe Maya’s

Ze kenden geen wiel of lastdieren,en evenmin metaalbewerking. Toch brachten ze de grootste beschaving van Noord- en Zuid-Amerika voort: de Maya´s. Ze bouwden tempels en paleizen, schreven boeken en rookten sigaren, voerden oorlog en offerden mensen. Af en toe stortte hun samenleving in, maar altijd weer richtten ze zich op: de Maya´s.Totdat de Spanjaarden kwamen en alles wegvaagden – of dat meenden te doen, want eeuwen van opstand en lijdzaam verzet lieten andermaal de taaiheid zien van de Maya´s.

Oude en nieuwe Maya´s gaat over een volk met een ongehoord rijk verleden en een even boeiend heden. In de voetsporen van de negentiendeeeuwse ontdekkingsreizigers trokken de auteurs met muildieren en achterop vrachtwagens door de afgelegen uithoek van Zuidwest-Mexico. Ze logeerden bij de opstandelingen in de jungle, de Zapatisten, en ontdekten ruïnes in de laatste resten tropisch regenwoud, maar kwamen bovenal met een cultuur in aanraking die onder een vernis van koloniale gewoontes, Coca-Cola en christendom bijna onveranderd is blijven voortleven.

Oude beschavingen, De Maya: Bouwers van tempels en paleizen

Oude beschavingen, De Maya: Bouwers van tempels en paleizen

Geschiedenis over de Maya: Bouwers van tempels en paleizen. Het boek is verdeeld in vier hoofdstukken. In wouden begraven, naamloze steden. Goden, bloed en koningen. Vorsten en het zaad van de ondergang. Yucatán, waar het boek viel.

(DVD) National Geographic – Het Verloren Rijk Van De Maya’s

Ver voor Columbus Amerika ontdekte, stichtten de Maya’s in de oerwouden van Mexico en Midden-Amerika een van de hoogst ontwikkelde beschavingen van die tijd. Toch ging hun vergevorderde cultuur met zijn priesters, astronomen, ambachtslieden en boren ruim duizend jaar geleden op mysterieuze wijze ten onder. In Copan, Dos Pilas en andere spectaculaire Maya-ruïnes worden archeologische opgravingen gedaan waarbij schitterende kunstwerken en enorme tempels worden ontdekt. Recent ontcijferde hiërogliefen en andere nieuwe vondsten onthullen hoe dit eeuwenoude volk leefde.

Op deze dvd wordt ook het verhaal verteld van een Maya-koninkrijk dat na een wanhopige, geweldddadige oorlog ten onder ging. U bent getuige van huiveringwekkende oude rituelen die worden nagespeeld op de plekken waar ze ooit werkelijk werden uitgevoerd. En u maakt kennis met de moderne Maya’s, die de tradities van hun voorvaderen in ere houden. Betreedt Het verloren rijk der Maya’s en luister naar de stemmen van een grootste beschaving.

De wereld van de Maya’s en Azteken

Het alledaagse leven, de maatschappij en de cultuur van het oude Midden-Amerika en Mexico, met ruim 500 foto’s en kunstzinnige afbeeldingen

Hoe Azteken, Maya’s, Tolteken, Olmeken en andere volkeren leefden; een verbluffende visuele geschiedenis van hun maatschappij, arbeid en handel, ambachten en volkscultuur, woningen en levensstijl

Gaat uitgebreid in op de belangrijkste plaatsen op de Werelderfgoedlijst in Meso-Amerika: Mexico-Stad en Teotihuacán, Chichén Itzá en Tenochtitlán, Palenque, Tikal en Monte Albán

Biedt fascinerende inzichten in het alledaagse leven, van de opwinding om een balspel en de verering van geweld tot muziek, dans, hofmakerij en huwelijk

Pottenbakken en weven, graveren in steen en hout, metaalbewerking en mozaïek laten het technologische vernuft en belang zien van beschavingen vóór de industrialisatie


Azteken en Maya’s

Een prettig leesbare, gezaghebbende geschiedenis van Meso-Amerika en zijn vele volkeren, van de Olmeken en Maya’s tot de Tolteken en Azteken. Rijk geïllustreerd met meer dan 500 kleurenfoto’s, illustraties en kaarten van plaatsen, voorwerpen en originele documenten. Vol fascinerende inzichten in de geschiedenis en mythologie die nuttig referentiemateriaal verschaffen voor (zelf)studie. Ontdek de mythen en legenden van Meso-Amerika, van verhalen over de schepping, goden en godinnen tot de mythen over vruchtbaarheid, de oogst en het hiernamaals.

Maya wijsheid voor je levenspad

De enorme uitdagingen die we als mensheid voor onszelf hebben gecreëerd, maken de noodzaak steeds groter om op zoek te gaan naar wie we werkelijk zijn, waar we staan, waar we heen willen en wat ons daar brengt. Het is niet altijd makkelijk om jezelf te blijven in een doel- en resultaatgerichte maatschappij met kaders waarin we allemaal moeten passen.

Dit handboek helpt je bij die zoektocht. Het is gebaseerd op oude wijsheid van de Maya’s, die toegankelijk is gemaakt voor de tijd waarin wij nu leven. Een tijd die de Maya’s en veel andere indianenvolken al duizenden jaren geleden noemden in hun profetieën: een turbulente tijd van chaos, transformatie en herinneren wie je werkelijk bent.

Met dit boek kun je persoonlijke profielen maken over je kernkwaliteiten, relaties, levenspad, levensjaar, moeiteloos creëren en ondernemend leven vanuit je passie, missie en visie. Aan de hand van je geboortedatum en de Tzolkin kalender krijg je stap voor stap inzicht in je kwaliteiten en valkuilen. Ook ontdek je welk persoonlijk gereedschap je hebt gekregen om zowel op spiritueel, fysiek en emotioneel als mentaal niveau optimaal te functioneren en groeien.

De profielen en oefeningen geven je handvatten voor leven in harmonie met jezelf en anderen. Je krijgt inzicht in de manier waarop je het beste functioneert, zodat je helemaal jezelf kunt zijn. Met de opgedane inzichten kun je ook beter uitleggen aan anderen wat bij je past. Dat scheelt veel stress, onbegrip en energieverlies. Dit handboek is bruikbaar op alle plekken waar je jouw energie geeft en samenleeft met anderen, zoals thuis, op je werk of op school. Daarnaast is het heel waardevol voor professionele begeleiders die anderen helpen om optimaal te functioneren en conditioneringen te doorbreken.

In dit boek besteedt Elvira van Rijn aandacht aan zowel de klassieke Tzolkin kalender als de moderne Dreamspell 13 manen kalender. Zij ontwikkelde een eigen methodiek om dagelijks zowel privé als in je werk tot de kern te komen van vragen over persoonlijke ontwikkeling, talentontwikkeling en samenwerking.

Symbolen van de Inca, Maya en Azteken

Op geheimzinnige wijze doken de Inka, Maya en Azteken schijnbaar uit het niets op en maakten geschiedenis, totdat ze door de veroveraars uit de ‘Oude Wereld’ (Europa) werden weggevaagd. Maar hun symbolen boeien ons nog steeds en vele ervan zijn intussen een deel van onze dagelijks leven geworden. In dit boek vindt u een groot aantal motieven, tekens en beelden van deze verloren gegane cultuur met hun betekenis, waarvan de symboliek ons veel vertelt over het leven van deze verdwenen volken.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten