|

De top 7 van beste boeken over mozaïeken 2023

Mozaïek is een kunst vorm waarbij een grote afbeelding op een object verfraaid wordt met een groot aantal gekleurde steentjes. Dit kan een wand, een (kunst) object of een vloer zijn. Naast steentjes is het ook mogelijk met glas te mozaïeken die wordt glas in lood mozaïek genoemd.

In de Romeinse en Griekse tijd werden veel luxe villa´s gemaakt van mozaïek, de afbeeldingen waren vaak goden, keizers en het dagelijkse leven. Tegenwoordig wordt Mozaïeken ook gezien als hobby en gebruikt als decoratie maar ook in meubelen en tuinen.

De boeken die ik geselecteerd heb voor deze pagina gaat over mozaïeken, zowel de kunst van mozaïeken als zelf mozaïeken. De boeken zijn heel divers en worden uitgebreid beschreven. Naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. Deze link geeft extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen / kopen.

De Mozaiekgids

Dit kleurrijke boek bevat meer dan 300 motieven voor beginners en gevorderden die je kunt kopiëren en uitwerken. De gebruikte technieken worden uitgelegd aan de hand van stap-voor-stap instructies.

Je leert materialen kiezen en kleurcombinaties bepalen, maar ook tegels knippen en voegen. In het tweede gedeelte vindt u uiteenlopende thema’s, van dieren, vogels en zeeleven tot bloemen, culturele symbolen en kindermotieven. De ontwerpen zijn gemakkelijk op schaal te tekenen en te kopiëren.


De kunst van het mozaieken

Mozaïeken is een aloude kunstzinnige techniek die ook nu nog zeer populair is. En mozaïeken hebben een tijdloze schoonheid. Dit prachtige boek laat zien hoe u mozaïeken kunt ontwerpen en maken.

Er worden veel verschillende manieren om te mozaïeken uitgelegd, zoals de directe methode, de indirecte methode, werken met tesserae, tegels, servies, glas, smalti en nog veel meer. Al deze manieren worden stap voor stap met foto´s getoond.

Zo wordt elke lezer geïnspireerd een eigen ontwerp voor een mozaïek te maken. Van eenvoudige projecten zoals een spiegellijst tot zeer ingewikkelde ruimtelijke projecten, zoals een beeld voor de tuin: de diverse projecten in dit boek hebben veel te bieden voor zowel de beginnende als de gevorderde mozaïeker.


Mozaiektechnieken

In dit boek vindt u een complete handleiding boordevol informatie over materialen, gereedschappen en technieken voor het vervaardigen van prachtige mozaïeken. Aan de hand van nieuwe technieken en vernieuwde stijlen leert u hoe u mozaïeken voor diverse doeleinden kunt maken en hoe u kleuren kunt combineren voor tijdloze en dynamische ontwerpen.


Stap voor stap Mozaiek Technieken

Stap voor Stap Mozaïek Technieken.
Dit boek beschrijft alle informatie die u nodig hebt om schitterende mozaïeken overal in en rond huis te maken.Het beschrijft de basistechnieken en bevat twaalf originele projecten, compleet met slablonen waarmee u direct aan de slag kunt. Het boek is met mooie kleurenfoto’s


Mozaiek

Complete basiscursus mozaïek.

Van woonaccessoires en ideeën voor de tuin tot meer ingewikkelde en grotere objecten.
Meer dan zeventig besproken werkstukken .Het boek begeleidt de hobbyist bij materiaalkeuze, ontwerp, voorbereiding, werkwijze en objectkeuze.

In dit boek worden alle aspecten van mozaïek op heldere wijze besproken.
Het begint bij het ontstaan van de stenen, gevolgd door een korte uitleg over de belangrijkste materialen. Uitgebreide aandacht is er voor de essentiële aspecten van het maken van een mozaïek: het ontwerp, de kleurkeuze, de legrichting en het voegen.

In het praktische deel van het boek worden de voor- en nadelen van de verschillende mozaïekmethoden uitgelegd. Uiteraard is er ook een groot aantal projecten opgenomen om zelf te maken. Van woonaccessoires tot tuinideeën en kunstobjecten. Waar de één zich door laat inspireren, wordt door de ander tot in de perfectie nagemaakt. Daardoor is dit boek uitermate geschikt voor zowel beginners als gevorderden.


Modern mozaiek

Tessa Hunkins heeft zich laten leiden door 20e-eeuwse meesterwerken in de beeldende en mozaïekkunst en inspireert de lezer een stuk steen of glas ter hand te nemen en mozaïek te maken. Dit boek bevat 15 projecten voor in huis en de tuin. Elk project bevat een kleurenfoto van het kunstwerk waarop het project is geïnspireerd, een lijst van gereedschappen en materialen en gedetailleerde instructies met stap-voor-stapfoto’s.


Tuinprojecten om zelf te maken

Tuinprojecten om zelf te maken met Hout, steen, metaal, glas en mozaïek

Dit is het boek waar elke tuinliefhebber van droomt: een schatkamer vol verrassende en toch goed zelf te maken decoraties in de tuin. Inspirerende en verrassende projecten die elke tuin anders maken en een bijzondere meerwaarde geeft.

De projecten variëren van een eenvoudige speeltoestel tot een prachtige glazen vogelbad, van zelf ontworpen betonnen tegels tot een stenen piëdestal, en van een metalen boombescherming tot een tafel van mozaïek.

Alle projecten worden stap voor stap uitgelegd, met duidelijke werkinstructies en een overzicht van de benodigde materialen en gereedschappen.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *