|

De top 5 van beste boeken over het bloed in ons lichaam (2023)

De hoeveelheid bloed in het menselijk lichaam is ongeveer 7% van het lichaamsgewicht, en dit bestaat weer voor ongeveer de helft uit water. Gemiddeld heeft een volwassen man 5,6 liter bloed in het lichaam, en de vrouw 4,5 liter.

In het bloed kan veel uitgehaald worden met onderzoeken, en is ook één van de methodes om snel iets uit te sluiten, te kunnen waarnemen of op te sporen. Veel meer over ons bloed lees je in de boeken op deze pagina. Voor deze pagina heb ik namelijk de 5 beste boeken over ons bloed geselecteerd.

De boeken worden uitgebreid beschreven, naast de boekomschrijving vind je ook nog een link van Bol.com. Deze link geeft veel extra informatie over het boek. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Bloed – Een geschiedenis

In één druppel bloed zit het meest fantastische geschiedenisboek ooit geschreven. Bloed is vaak de katalysator geweest van beslissende historische wendingen en heeft de geschiedenis van de mensheid sterk beïnvloed. Bovendien is het een makkelijk te bekomen studieobject, waardoor de moleculaire en genetische labyrinten van kanker en andere levensbedreigende ziekten stap voor stap ontward raken. De creatie van de nieuwe mens via het bloed is niet langer een utopie.

Niets fascineert de mens meer – en schrikt de mens tegelijkertijd af – dan bloed. Al van in de prehistorie kennen we aan bloed een belangrijke symbolische kracht toe, en recente doorbraken in de medische wetenschappen bevestigen deze bijna mythische status van bloed als bron van leven. Van de grotten van Lascaux tot de eerste bloedtransfusie, van de mythe van Dracula tot bloedwraak in Albanië, van primitieve offerrituelen tot bloeddoping, stamceltransplantatie en immunotherapie: dit boek vertelt het ongemeen spannende verhaal van ons bloed, en hoe dit rode goud al sinds mensenheugenis symbool staat voor de hoop op eeuwig leven.


Mijn bloed vertelt mij

Ons bloed weet hoe het werkelijk met ons gaat!

Bloedwaarden zijn veel meer dan kolommen met getallen. Ze betekenen iets: ze geven informatie over de mate van ons welzijn en kunnen op mogelijke ziektes wijzen. Laboratoriumanalyses zouden dan ook een exact beeld moeten geven van de algehele toestand van een patiënt en niet slechts het ziektebeeld objectiveren.

In dit boek worden bloedwaarden vanuit klinisch, natuurgeneeskundig en holistisch oogpunt geïnterpreteerd, waarbij vele interessante verbanden tussen individuele organen of systemen helder worden. Zo wordt bijvoorbeeld duidelijk waarom de schildklier reageert als de gal zich ophoopt of de progesteronhuishouding niet in harmonie is. Ook wordt uitgewerkt welk effect de afzonderlijke laboratoriumwaardes hebben op het psychische vlak.

Een goed toegankelijk boek voor de geïnteresseerde leek, met specifieke aanwijzingen voor natuurgeneeskundigen en artsen.

Lothar Ursinus heeft op basis van zijn ruim dertig jaar ervaring een systeem ontwikkeld om resultaten van laboratoriumonderzoek holistisch te interpreteren. Zijn inzichten werden beïnvloed vanuit de antroposofische, Chinese en westerse (natuur)geneeskunde en wetenschappelijke laboratoriumdiagnostiek. Hij is een vooraanstaand natuurgeneeskundige in Duitsland. Eerder schreef hij het succesvolle boek De orgaanklok.


Bloed – Een biografie

In Bloed brengt de alom geprezen Britse journalist Rose George op meeslepende wijze de wereld van ons bloed in kaart, zowel binnen als buiten het lichaam.

Een bloody good boek over een onderwerp dat door ieders aderen stroomt

In Bloed. Een biografie brengt de alom geprezen Britse journalist Rose George op meeslepende wijze de wereld van ons bloed in kaart, zowel binnen als buiten het lichaam. George laat je kennismaken met de wonderlijkste figuren – van een eigenzinnige bloedzuigerkwekers tot een Indiase producent van betaalbaar maandverband –, maar gaat ook pijnlijke en ontluisterende confrontaties met bijvoorbeeld met hiv-positieve jongeren in Zuid-Afrika en frauduleuze handelaren in bloedplasma niet uit de weg. Onbetwiste held van Rose George is Oxford-hoogleraar Janet Vaughan, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Londen de eerste bloedbanken op basis van vrijwillige donaties opzette. Aan haar heeft ook Nederland zijn uitstekende systeem van bloeddonatie te danken.

Bloed is een wervelend boek waarin populaire wetenschap, memoires, politiek essay, cultuurgeschiedenis en reisverslag op een soepele wijze hand in hand gaan, zorgvuldig in balans gehouden door Georges levendige verteltrant en mateloze fascinatie voor haar onderwerp.

Journalist en schrijver Rose George studeerde moderne talen in Oxford en politicologie aan de universiteit van Pennsylvania. Ze schrijft voor verschillende vooraanstaande Britse en Amerikaanse kranten. George publiceerde eerder onder meer het veelgeprezen De grote boodschap.

‘Een erg goed boek. Rose George is een begenadigd verteller met een geweldig oog voor detail en een feilloos afgesteld moreel kompas.’ – The New York Times

‘Bewonderenswaardig. Rose George behoort tot de beste hedendaagse non-fictieschrijvers’ – The Guardian


Bloed en immuunsysteem

BLOED EN IMMUUNSTYSTEEM laat zien hoe het lichaam zichzelf beschermt tegen infecties dankzij gespecialiseerde cellen en vloeistoffen die door het lichaam stromen. Het onderzoekt welke bedreigingen het immuunsysteem dagelijks tegenkomt, van bacteriën en virussen tot allergenen, en vertelt hoe u u zelf aan uw gezondheid kunt bijdragen. Aan de hand van fascinerende informatie, details en adviezen legt dit boek uit hoe u uw bloed en immuunsysteem zo gezond mogelijk kunt houden.


Bloed- en lichaamsvochtreiniging door natuurlijke methoden

“Alle ziekten vinden hun oorsprong in onze bloedcirculatie of verkeerde bloedsamenstellingen” – dit is niet alleen een belangrijk principe van de Kneipp-kuur maar ook voor de Mayr-kuur, de reinigingskuur die de laatste jaren door het werk van de arts Erich Rauch sterk in de belangstelling is gekomen.

De bloed- en sappenreiniging volgens F.X.Mayr is een milde maar uiterst effectieve therapie om de algehele constitutie een flinke oppepper te geven: men maakt even pas op de plaats om het lichaam van overtollige ballast te ontdoen en nieuwe energie te vinden. Alle lichaamssappen worden gezuiverd en de psyche krijgt eveneens de gelegenheid bij te komen. Zo zorgt deze holistische behandeling voor verbetering van de algehele conditie.

Bloed- en lichaamsvochtreiniging:

  • Noodzaak en principes van de reiniging van bloed en lichaamssappen
  • Ontstaan van ziekten: het verborgen, het humorale en tenslotte het intercellulaire stadium
  • Bloed- en sappenbehandeling type I: voor-kuur, ontslakking/darmreinigingskuur volgens F.X.Mayr, mild afvoerdieet bloed- en sappenbehandeling type II: voor acute gevallen
  • Het psychische deel van de behandeling
  • Diagnose: huidkleur, haren, vingernagels, tong, geur
  • Praktijkgevallen

Dr.Erich Rauch was geneesheer-directeur van het Mayr-gezondheidscentrum in Maria Worth, Oostenrijk. Op basis van zijn rijke praktijkervaring schreef hij diverse boeken waaronder Autosuggestie en genezing, De darmreiniging volgens dr.F.X.Mayr en De Mayr-darmreinigingskuur.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *