|

De top 10 van het leukste houtenspeelgoed voor 2023

Houten speelgoed is weer helemaal hot, ook draagt het bij aan de duurzaamheid. Het meeste houtenspeelgoed heeft vaak een educatieve functie. Dit kan met de behendigheid te maken hebben, maar ook goed zijn voor de hersenontwikkeling, denk hierbij aan puzzels. Buiten dat het houtenspeelgoed vaak erg leerzaam is, ziet het er ook erg leuk uit.

Voor deze pagina heb ik het houtenspeelgoed van dit moment voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van het houtenspeelgoed heb ik het speelgoed uitgebreid beschreven. Naast de product beschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft extra informatie over het speelgoed. Via de link kun je het houtenspeelgoed eenvoudig te bestellen.

SpeelgoedSpeelgoed

Montessori Speelgoed Tangram Vormen Puzzel

Leuk en creatief puzzelen voor jong en oud!

Veel ouders herkennen het, de dreumes begint zich al aardig te ontwikkelen en veel babyspeelgoed dragen niet meer bij aan de ontwikkeling.

Je bent op zoek naar speelgoed die je fijn samen met jouw kind kan ‘spelen’ en het liefst leren ze daar iets bij. WoodyDoody helpt je daarbij en verzorgt een uitgebreide Tetris vormenpuzzel voor kinderen vanaf 4 jaar. Vol met kleurrijke blokjes met afgeschuurde afwerking leert jouw kind, samen met jou, puzzelen.

De fijne kleurrijke blokjes geven een opvallend en speelse karakter weer waardoor ze erg aantrekkelijk zijn om mee te spelen.

Hoe speel je met de Tetris puzzel?

Speel net zoals bij de orignele Tetris door de blokjes plat te leggen (gehusseld) en vanaf links of rechts te beginnen om zo snel mogelijk alle blokjes weg te spelen. Heb je een volle rij, verwijder dan deze blokjes op een andere stapel totdat alle originele blokjes gebruikt zijn. Degene die het snelst door alle blokjes heen is met een kleinere toren wint.

Ben je meer creatief ingesteld, gebruik de blokjes om vormpjes en figuurtjes te maken. Lekker creatief de uurtjes door solo of met een tegenstander, je kunt alle kanten op met dit geweldige puzzel.

Veiligheid gegarandeerd vanaf 4 jaar

De blokjes zijn gemaakt van dennenhout en volledig natuurlijk zonder bewerking. Geurloos en compleet veilig zorgen deze Japanse blokjes, zowel voor jong en oud, voor veel creatief speelplezier!


Jenga Classic – Actiespel

Test hoe vast jouw hand is met Jenga Classic. Spanning, strategie en inzicht zijn nodig om de toren niet in jouw beurt te laten vallen! Bouw de toren. Leg drie blokken per laag, elke volgende laag haaks op de vorige. Gebruik zo nodig de stapelhoes. Haal met één hand een blok uit de toren, op een willekeurig plek onder de bovenste complete laag.

Je mag de blokken aanraken om een losse te vinden. Leg het blok bovenop de toren. Wacht ongeveer 10 seconden. Als de toren instort, ben je af. Als de toren blijft staan, is de volgende speler aan de beurt. Als je in je eentje speelt, probeer je je eigen hoogste toren te verslaan. Zorg dat jij de laatste speler bent die een blok stapelt zonder dat de toren instort!


New Classic Toys Houten Speelgoed Boerderij Set met 20 speelfiguren

Een prachtige New Classic Toys houten boerderij met 20 speelfiguren. Dit kleurrijke boerderij speelset bevat alles voor de fantasie van de kleine boerderijfan. De sfeervolle speelfiguren zijn gemakkelijk vast te pakken en neer te zetten. Deze houten boerderij van New Classic Toys is onderdeel van de Educational productlijn. Bouwen, stapelen, sorteren en tellen. Spelen en leren gaan hand in hand met de collectie “”Educational”” van New Classic Toys.


Kapla – Bouwblokjes – 100 stuks – 8 Kleuren

KAPLA Kleur doos met 100 grenenhouten plankjes van exact dezelfde ideale maatverhoudingen. De stevige doos is gemaakt van mooi afgewerkt hout met een deksel van doorzichtig plastic glas, waardoor je kunt zien welke kleur erin zit.

Plankjes van KAPLA worden los en in perfect evenwicht gestapeld, zonder enig punt van bevestiging! De afmetingen van de grenenhouten plankjes zijn 11,8 x 2,4 x 0,8 centimeter. Een constructief spel met creatief en duurzaam materiaal.

Iedereen kan volgens zijn ontwikkelingsniveau en inspiratie gestalte geven aan een eigen fantasiewereld. Van simpelweg plankjes stapelen tot ingewikkelde, metershoge symmetrische constructies of modellen van beroemde bouwwerken!


Hape Speelkubus – Educatief spel

De Speelkubus van Hape bestaat uit een vormsorteerpuzzel, kralenbaan, draaiend doolhof en een volgorde puzzel, met als kroon een felgekleurd, uniek kralendoolhof. Alle schattige kleine vormpjes zijn lief geverfd met grote ogen die zeker kinderen en volwassenen plezier zullen brengen. Deze speelkubus van stevig hout met verf op waterbasis gaat lang mee voor jarenlang plezier. Hij is geschikt voor kinderen van 12 maanden en ouder.


Clown Games Houten Keezenspel

Echt Hollands en oergezellig bordspel, in houten uitvoering!

Keezen is een combinatie van pesten en Mens Erger Je Niet. De spelkaart die je opgooit, bepaalt wat je met je pion mag doen. Zorg dat je je pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat je tegenspelers hetzelfde doel bereiken!

Inhoud:

 • Houten dubbelzijdig spelbord voor 4 en 6 spelers
 • 50 x 50 cm
 • Tegeltje met beknopte spelregels
 • Uitgebreide spelregels
 • 24 houten pionnen in 6 kleuren en 78 speelkaarten.
 • Voor 2 tot 6 spelers vanaf 6 jaar.

BRIO Parkeergarage

Combineer de BRIO spoorweg met de BRIO straten door deze unieke parkeergarage. Meerdere verdiepingen zorgen voor veel plezier! Rijd helemaal naar boven en parkeer je auto. Neem de glijbaan naar beneden of tank brandstof op de eerste verdieping. Zet de auto op de 2e etage om hem met één druk op de knop op zijn plek op een BRIO treinwagon te laten vallen.

BRIO World is een speelsysteem dat meegroeit met de fantasie van kinderen.
Er bestaat geen goed of fout, en wat gisteren is gebouwd kan vandaag snel worden verbouwd voor het volgende avontuur.

In deze speelwereld met open eind worden kinderen uitgedaagd in hand- oog coördinatie, planning en creativiteit. Laat kinderen zichzelf en hun omgeving op een veilige manier ontdekken, en maak fantastische jeugdherinneringen!

Breid BRIO World uit met de thema´s Travel, Explore, Country side, Rescue, lift & load en Village.


Little Dutch – Bouwblokken Pink

Deze houten blokken in ton zijn onmisbaar. In de ton zitten maar liefst 50 houten blokjes met mooie prints zoals Little Goose en verschillende bloemen uit de Wild Flowers collectie. Stapel de verschillende blokjes om de leukste figuren of torens te bouwen. De blokken staan garant voor heel veel bouwplezier en kunnen makkelijk opgeborgen worden in de ton! Vanaf 2 jaar.


Robotime – Knikkerbaan – Marble Parkour – DIY – 3D – Houten Modelbouw 

Marble Run is een leuke serie van Robotime. Met de knutselwerken uit deze serie geef je je oude knikkerspelletjes een nieuw leven. Ze zijn allemaal volledig uit hout gemaakt. Daarom staan ze ook erg mooi als decoratie. In het Doe-het-zelf pakket vind je alles wat je nodig hebt om de Marble Run zelf op te zetten. Van gedetailleerde instructies tot gereedschap dat je nodig hebt om te knutselen.

Marble Parkour
Bouw een speciaal parkour voor knikkers! Het Marble Parkour is precies wat zijn naam voorspelt en zal voor uren speelplezier zorgen. Je kunt het parkour zelf of samen met het hele gezin in elkaar zetten. Daarna is het natuurlijk genieten met de knikkers. Het parkour is volledig uit hout gemaakt. Dat maakt hem ook tot een mooi decoratiestuk. Op je bureau zal hij zeker opvallen. Of geef hem als cadeau!

Kenmerken:

 • Laser gesneden houten stukken
 • Voor jong en oud
 • Geschikt als cadeau
 • Met stapsgewijze instructies
 • Aantal stukjes: 254

Kubb – Familiespel

Het spel Kubb is afkomstig uit Zweden en is een echt familiespel.
Kubb is een spel voor buiten, en wordt gespeeld op een vlak speelveld. Er wordt bijna altijd op gras gespeeld. Zand, strand of sneeuw zou ook kunnen.
Kubb bestaat uit: 1 Koning, 10 torens, 6 werpstokken, 4 hoekstokken en spelregels. Geleverd in colourbox.

Het spel kan 1 tegen 1 gespeeld worden, maar ook in teams van meer personen. In de competitie speelt men 6 tegen 6.
Het speelveld bakent men af met de 4 hoekstokken. Elke team zet 5 torens op de achterlijn. De koning zet men in het midden. De bedoeling van het spel is om met de stokken alle torens van het andere team om te gooien. Uiteindelijk wint het team dat de koning om gooit!

Het spel is gemaakt van hoogwaardig berkenhout.
Verpakt in een full color uitgesneden doos met een makkelijk handvat.


SpeelgoedSpeelgoed

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *