De top 5 van d leukste en beste yogakaarten sets 2023

Yoga wordt nog steeds vaak als zweverig en als iets spiritueel gezien, maar yoga is zoveel meer dan wij denken. De yoga kaarten laten je zien wat yoga allemaal inhoud. De kaarten laten niet alleen de houdingen en oefeningen zien maar ook de theorie komt ter sprake. De Yoga kaarten kunnen als een soort spel gebruikt worden, maar ook kun je ervoor kiezen om elke dag een nieuwe Yoga kaart te trekken. Ook kunnen de kaarten gebruikt worden voor een Yogales thuis.

Voor deze pagina heb ik de 5 mooiste yogakaarten sets voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van de Yoga Kaarten sets heb ik naast een product omschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de Yoga Kaarten. Via de link kun je de Yoga kaarten ook eenvoudig en snel bestellen.

Yin Yoga Kaartenset – 40 kaarten (Set 1, basisset)

Dagelijkse verrassingscombinatie van yin yoga practice in jouw tempo en tijd.

De basis Yin Yoga kaartenset met 40 illustraties van 27 houdingen maakt het makkelijk om je dagelijkse yin yoga practice te doen. De houdingen in deze set behoren tot de basis yin yoga houdingen. Hierdoor is de set zowel geschikt voor beginnende beoefenaars als voor gevorderden.

Yin Yoga zorgt voor meer ruimte in je lichaam en geest. Maar in al het gehaast wil de yin yoga practice er wel eens bij inschieten. En als er wel tijd is weet je niet welke houdingen je wil doen, hoe lang je ze wil doen en welke houdingen op dit moment geschikt voor je zijn. Deze kaarten helpen je daarbij.

Bedenk hoeveel tijd je wil besteden en trek intuïtief een aantal willekeurige kaarten uit de stapel. Dus geen gepieker meer, maar aan de slag. Neem de kaartenset overal mee naar toe. Gebruik het in de tijd die je er voor wil geven. Ontdek elke dag nieuwe combinaties met simpele uitleg en heldere illustraties.

Hoe werkt het in het kort?

1. Bepaal je tijd
Bedenk hoeveel tijd je vandaag wil besteden en stel dat in op een timer. Bedenk ook hoeveel houdingen (kaarten) je wil doen.

2. Stem af op jezelf
Ga comfortabel zitten met aandacht op je ademhaling. Wees open en ontvankelijk voor wat je lichaam je wil vertellen.

3. Kies je kaarten

Schud de kaarten. Trek intuïtief het aantal eerder gekozen kaarten. Voer de houdingen uit.

4. Practice
Voer de houdingen uit in jouw tempo en tijd. Neem rust na elke houding. Omdat sommige houdingen zowel links als rechts als aparte kaart in de set zitten kan het zijn dat je een houding aan 1 kant wel doet en aan de andere kant niet. Met het blind trekken van de kaarten stem je af op je onderbewustzijn en kun je voor mooie verrassingen komen te staan! Uiteraard kun je altijd de andere kant ook nog doen als je voelt dat dit goed is voor je!

Er zijn nog meer mogelijkheden om met de kaarten te werken. Denk aan thema’s zoals werken met een bepaald doelgebied, een chakra, meridiaan of element.

Ook kun je ze gebruiken om een yinyoga les te geven of voor te bereiden. Of gebruik het op een rustige, speelse manier met je kind.

 In de kaartenset vindt je meer uitleg.


Yoga voor thuis

Met de kaartenset en het instructieboek ‘Yoga voor thuis’ creëer je eenvoudig jouw eigen, ontspannen yogales. Installeer je op je yogamat, adem diep in en rustig uit en begin. Spreid de 50 kleurrijke kaarten met asana’s voor je uit en stel daarmee je eigen yogales samen. Doe inspiratie op en ga aan de slag met allerlei yogahoudingen en variaties op die houdingen. Werk met deze kaartenset aan het verminderen van rugpijn, het verbeteren van je humeur, het verhogen van je flexibiliteit of het in balans brengen van je chakra’s. Met ‘Yoga voor thuis’ ben je in een mum van tijd een yogameester.


Gift Republic Mindfulness Kaarten – Yoga Poses

Mindfulness kaarten van Gift Republic. Yoga Poses kaartenset met 100 yogahoudingen die je kunt uitvoeren. De uitdagingen inspireren tot meer geestelijke en lichamelijke rust. De teksten zijn geschreven in het Engels. Leuk om cadeau te geven. Inhoud: 100 kaarten.


WEBU 51 Yoga Kaarten

Oefeningen voor alle Yogi’s in 51 verschillende kaarten. Of je nu wilt afvallen, fit of tot rust wilt komen, 1 ding is zeker: dit is de allerleukste manier!

Je hebt geen dure yoga trainers / coaches nodig, deze kaartenset is genoeg voor de ultieme total body yoga workout! Op een duinhelling, in de achtertuin of zelfs op kantoor: deze set met kaarten kunt u overal mee naartoe nemen. Door de eenvoudige instructies en bijbehorende video’s van onze professionele yoga instructeur wordt het je wel heel makkelijk gemaakt om tot rust te komen.

Hoe werkt het?

Wij hebben 3 kleuren samengesteld om het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken. De kleuren zijn: Groen, Geel en Rood.

Let op: Dit is een indicatie die wij met onze professionele yoga instructeur hebben samengesteld.

  • De groene kleur: Dit zijn oefeningen voor de beginnende yogi’s. Wij hebben deze oefeningen geselecteerd voor mensen die net begonnen zijn met yoga. Deze kaarten worden ook als “warming up” gebruikt.
  • De gele kleur: Dit zijn oefeningen voor de gemiddelde yogi’s. Deze oefeningen zijn voor mensen die al wat langer aan yoga doen.
  • De rode kleur: Dit zijn oefeningen voor de ervaren yogi’s. Wij beschouwen deze oefeningen als de moeilijkste oefeningen uit de stapel.

Waarom je het beste voor WEBU Yoga kaarten kunt kiezen.

  • OM JOUW DOELEN TE BEHALEN – Of je nu wat meer tot rust wilt komen of wat beter wilt worden in bepaalde oefeningen. Met onze WEBU Yoga Kaarten maak je jouw eigen Yoga plan zonder een yoga instructeur.
  • 51 VERSCHILLENDE OEFENINGEN – Met 51 oefeningen in 3 verschillende kleuren zal jou yoga workout nooit gaan vervelen. De WEBU Yoga Workout Kaarten zijn voorzien van heldere illustraties zodat het heel eenvoudig wordt om de oefeningen op de juiste manier uit te voeren.
  • HANDIGE VIDEOCLIPS – Alle WEBU Yoga Workout Kaarten zijn voorzien van een scanbare QR-code. Zodra je de code hebt gescand krijg je toegang tot een exclusieve video van een professionele yoga instructeur waardoor jij de oefeningen nog effectiever kan uitvoeren.

Yoga ABC – Yoga kaarten voor kinderen

Oefen de letters met je hele lichaam!

– Bewegend leren

Gebruik ze in spel, als tussendoortje, in de les, thuis…

Breng plezier in het automatiseren van de letters met deze kaartenset. Laat je kind de leerstof ervaren, voelen en ontdekken met alle zintuigen.

Laat je creativiteit de volle loop 🙂

Een boost voor rust, focus en bewust bewegen.

  • Kaarten A6 formaat, 105mm x 148mm
  • Mat gelamineerd
  • Gebundeld in een ecologisch katoenen zakje.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *