De top 10 van de leukste houten (duurzame) (bord)spellen 2023

Vroeger werd het meestal speelgoed van hout gemaakt, op een gegeven moment moest alles zo goed koop mogelijk er zijn er veel plastic spelvarianten op de markt gekomen. De laatste jaren wint de houten bordspellen weer steeds populairder.

De houten spellen zijn niet alleen erg mooi, maar ook veel duurzamer, de spellen slijten niet tot nauwelijks en de kans is groot dat de volgende generatie er ook nog mee kan spelen. Helaas zijn nog niet alle spellen in een houten variant leverbaar, maar gelukkig zijn er wel veel leuke spellen in het hout verkrijgbaar en worden het er steeds meer.

De 10 leukste houten bordspellen heb ik voor je op een rij gezet en de spellen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Naast een spelomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft naast extra informatie ook de waardering en de recensie van de spelers weer. Via de link kun je het houten bordspel eenvoudig bestellen.

Clown Games Houten Keezenspel

Keezen is één van de leukste spellen het is een prachtige combinatie van pesten en Mens erger je niet. De Clown Games uitvoering is een hele mooi en volledig van hout gemaakt (behalve de kaarten uiteraard).

Het grote verschil met mens erger je niet is dat nu de spelkaarten bepaald wat je met de pion mag gaan doen. Wie als eerst zijn vier pionnen bij het thuishonk brengt is de winnaar. Maar dit zou helaas niet eenvoudig gaan wat de tegenspelers gaan je voor tegen te houden doormiddel van pesten.

Het houten dubbelzijdige spelbord heeft een kant voor 4 spelers en de andere zijde is voor 6 spelers.


Slingpuck Game

Ontdek de nieuwe Slingpuck Game. Leuk voor jong en oud!

Slingpuck staat bekend als dé hype van 2022. Dit gezelschapsspel kan met twee spelers gespeeld worden en valt goed in de smaak bij kinderen vanaf 4 jaar. Spelers van de Slingpuck Game verbeteren de hand-oog coördinatie. Daarnaast worden ook de reflexen op de proef gesteld.

Hoe werkt het?
De Slingpuck Game werkt heel eenvoudig. Beide spelers beginnen met vijf stenen. Zodra er afgeteld is proberen de spelers de stenen door de gleuf naar de kant van de tegenstander te schieten. Dit kan met behulp van het elastiek die tussen het hout gespannen is. Wanneer één speler alle stenen aan de kant van de tegenstander heeft gekregen, wint degene het spel. Precisie en handelingssnelheid zijn hierbij de sleutel tot succes!

Ontdek de voordelen van Slingpuck
Spelers die de slingpuck game spelen ontwikkelen zich op verschillende vlakken:

  • Ze verbeteren de hand-oog coördinatie.
  • Ze bevorderen de reactiesnelheid.

Daarnaast kent de Slingpuck Game nog een aantal andere voordelen:

  • Het is leuk voor jong en oud.
  • Het wordt vaak gebruikt als gezelschapsspel.

Het spel Slingpuck is leverbaar verschillende formaten en varianten


RG® Internationaal schaakbord 

Dagelijks beleven duizenden Nederlanders erg veel plezier aan het schaken. Het doel is eenvoudig: verover de koning. Het draait om de ontdekkingstocht naar dat doel. Wat is steeds jouw beste zet en wat kan de tegenstander doen? Schaken wordt steeds populairder vanwege de enorme voordelen die het heeft voor de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. Het bevordert hun concentratievermogen, stimuleert hen om eerst na te denken en dan pas te doen en zorgt voor zelfvertrouwen..

ROYAL GOODS creëert schaakborden en schaakspellen gemaakt met materialen van de hoogste kwaliteit zodat u uzelf of uw kinderen het schaakspel meester kunt maken.

Het Schaakbord

Het bord is van hoge kwaliteit. Het is 29cm breed en 29cm lang. Het bord is opklapbaar en heeft aan de binnenkant een handig opberg gedeelte voor alle schaakstukken. Je kan zo gemakkelijk het bord meenemen.

Deschaakstukken

De schaakstukken zijn van hout en van hoge kwaliteit, zie foto’s voor alle afmetingen. Onderaan de schaakstukken zit een antislip vilt en een magnetische strip zodat de stukken goed blijven staan op het bord waardoor spelen op verschillende oppervlaktes mogelijk wordt gemaakt.


Klask 2 spelers bordspel 

Klask is onweerstaanbaar met zijn dynamische spel met een combinatie van snelle actie, behendigheid en tactiek! Klask is niet alleen een heerlijk leuk om te spelen, er komt wel tactisch inzicht bij kijken ook handig is als je snel kan denken en snelle handen hebt.

Dit is een spel waar Iedereen in huis aan wil meedoen, een spel waar je geen genoeg van kan krijgen.

Denk je dat je snel genoeg bent en een geweldige oog-handcoördinatie hebt? Of wil je stug verdedigen, je tegenstander uit zijn tent lokken en op het juiste moment terugslaan? Kies de strategie die bij je past om als winnaar uit het spel te komen.

Het magnetische spelmechanisme en het houten spel van Klask is uniek en uitdagend voor jong en oud.

Onder het Klaskbord heb je controle over de magneten. Beide spelers proberen te scoren en ondertussen de witte pionmagneten in het middenveld te ontwijken. Dus je moet goed blijven opletten tijdens het spelen

Wie wordt bij jullie thuis de nieuwe Klask kampioen?


Goki – MASTER LOGIC – Hout

Master Logic is een leuk spel met zijn tweeën. Je moet proberen door logisch denken zo snel mogelijk de kleurencombinatie van je tegenstander te kraken. De winnaar is degene die het snelste de code heeft gekraakt (in zo min mogelijk beurten) Deze versie van Goki is een prachtige houten variant.


Jenga Classic 

Bouw samen de toren op en pak om de beurt een blok uit één van de lagen. Leg de gepakte blok weer boven op de toren. Degene die de toren heeft laten vallen is de verliezer.

Het spel ziet er niet alleen leuk uit maar zorgt ook voor een gezonde spanning, goed voor je inzicht en je kunt zelf spelen met een strategie om niet te verliezen.

Het spel is een leuk gezinsspel maar ook leuk op de late avond met volwassenen.


BS Toys 3-in-1 Bordspel – Keezenspel, Ganzenbord en Ludo

3 houten spellen in 1. Een groot houten speelbord waar je 3 spellen mee kan spelen. Het wordt lastig kiezen welk spel jij het eerst gaat spelen wordt het keezen, ganzenbord of ludo?

Het houtenbord en accessoires zien er niet alleen prachtig uit de spellen zijn ook nog eens erg leuk om te spelen, uren vermaken met dit bordspel is geen probleem. om te spelen. Je kan je urenlang vermaken met deze fantastische varianten.


Longfield Games Backgammon 15 Inch – Ingelegd Hout

Backgammon is één van de oudste spellen ter wereld die er gespeeld word. Met deze luxe houten versie is Backgammon nog nooit zo leuk geweest. Backgammon is geschikt voor twee spelers, waarbij de spelers stenen over het veld naar een andere kant moeten laten lopen volgens de worpen van de dobbelstenen. Dit Longfield Backgammonspel van 15 inch is gemaakt van hout en wordt geleverd met houten cups.


Philos Shut the Box voor 4 spelers

Het verslavende spel Shut the Box kun je met deze versie van Philos met 4 spelers spelen.
Wie houdt de minste punten over en wint?

Een simpel spel maar gaat voor veel plezier zorgen!


Sjoelbak

  • Sjoelbak 2 meter lang
  • Inclusief 30 sjoelstenen

De sjoelbak is gemaakt van hout. De verbindingen zijn geschroefd waardoor stabiliteit en duurzaamheid gewaarborgd zijn. Deze sjoelbak is door zijn degelijke kwaliteit uiterst geschikt voor zowel particulier als openbaar gebruik zoals op scholen en bij instellingen.

De sjoelbak is weer helemaal terug. Een sjoelbak is erg leuk om cadeau te geven voor bijvoorbeeld een verjaardag of jubileum.


Vergelijkbare berichten