De top 7 van de leukste bied en bluf spellen 2024

Iedereen heeft zijn eigen favoriete spellen, veel spelers vinden het leuk om bied en bluf spellen te spelen. Deze spellen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden dit heeft waarschijnlijk ook met het pokeren te maken, waar bluffen ook een belangrijke rol speelt.

Voor deze pagina heb ik de 7 leukste bied en bluf spellen voor je op een rij gezet. De spellen zijn heel divers en je vind in de top 7 zowel spellen voor kinderen als voor volwassenen. Om je een goed beeld te geven van de spellen heb ik naast een productomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft veel extra informatie over het spel waaronder de waardering en recensies van de andere spelers. Via de link kun je het spel eenvoudig en snel bestellen.

De Weerwolven van Wakkerdam Basisspel Kaartspel

De Weerwolven van Wakkerdam is een Partyspel voor grote groepen. De vreedzame burgers gaan de strijd aan tegen de weerwolven in hun midden. Slagen de burgers er achter te komen wie, wie is. ontmaskeren ze de weerwolven of elimineren ze de onschuldige dorpsgenoten.

Het kaartspel wordt gestuurd door een spelleider. Naast gewone burgers, weerwolven zijn er meer rollen zoals de heks, een onschuldig meisje of de jager. Iedere speler krijgt een rol toebedeeld. Ieder karakter heeft een speciale vaardigheid.

De spelleider waar iedereen ’s nachts de ogen dicht te doen en roept steeds de karakters, de karakter mogen dan hun eigenschap uitvoeren. De weerwolven elimineren aan het einde van de nacht een burger. Tijdens de dag bespreken de burgers de gebeurtenissen van de afgelopen nacht en mogen ze proberen een weerwolf te elimineren. Tijdens de vergaderingen zijn ook de weerwolven aanwezig dus dit maakt het elimineren van de weerwolven niet makkelijker.

Het spel is ideaal voor vrienden groepen, kinderfeestjes, kampen, camping activiteiten, familie dagen, etc. Bijna ieder moment is geschikt om weerwolven te spelen als er maar voldoende deelnemers zijn.

Het spel is geschikt vanaf 8 tot 28 spelers, geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar. Het spel duurt ongeveer 40 minuten.


Sheriff of Nottingham 2e Editie

In Nottingham bieden de meest succesvolle handelaren de meest exclusieve goederen aan, de waakzame Sheriff bewaakt de controlepost tegen dit soort ‘smokkelwaar’. De handelaren smokkelen en de Sheriff inspecteert, maar wie kan passeren en wie wordt gepakt?

In Sheriff of Nottingham zijn spelers sluwe handelaren die door middel van bluffen en smeergeld de stad moeten zien binnen te komen. Elke ronde speelt een nieuwe speler de Sheriff die op zoek is naar smokkelwaar en boetes moet betalen voor het inspecteren van eerlijke handelaren, terwijl de handelaren die betrapt worden op smokkelen een boete moeten betalen. Gelooft de sheriff jou bij het aangeven van goederen of zal hij jouw buidel willen inspecteren? Of is het juist beter om smeergeld te betalen om te mogen passeren? Aan het einde van het spel wint de handelaar met de meeste rijkdom!


Ravensburger Koehandel – Kaartspel

Éénmaal… andermaal… verkocht! Wie is de gelukkige eigenaar van de prijskoe Bertha of één van de andere dieren? Menige doortrapte koehandel loopt volkomen uit de hand. Maar wie heeft nu eigenlijk wie te pakken? Alleen wie met boerenverstand biedt en listiger is dan de rest krijgt de lucratiefste dieren in handen en wint koehandel van Ravensburger!


Perudo – Dobbelspel

Ben jij de grootste bluffer? Laat het zien met Perudo! Perudo is een verrassend, eenvoudig en snel blufspel vol spanning.

Schud de dobbelstenen in je beker, draai hem om op tafel, gluur naar je eigen score en gok hoeveel dobbelstenen van een bepaald getal minimaal op tafel liggen. Perudo win je door het beste te bluffen en door goed te gokken wat de andere spelers hebben gegooid. Ervaar de spanning van dit eeuwenoude blufspel!

  • Strategisch spel
  • Stelt concentratie, motoriek en snelheid op de proef
  • Voor 2 tot 6 spelers
  • Speelduur van 30 minuten
  • Vanaf 8 jaar oud

Skull – Kaartspel

Het Skull bordspel is de essentie van bluffen, een spel waarbij alles in de hoofden van de spelers wordt gespeeld.

Hoe werkt Skull?

Elke speler speelt een gesloten kaart, waarna elke speler om de beurt nog een kaart toevoegt – totdat iemand zich veilig genoeg voelt om te zeggen dat hij een aantal kaarten open mag omdraaien en alleen rozen kan krijgen.

Andere spelers kunnen hem dan overbieden en zeggen dat ze nog meer open kaarten kunnen omdraaien. De hoogste bieder moet dan dat aantal kaarten open omdraaien, te beginnen met zijn eigen kaarten. Als hij alleen rozen laat zien, wint hij; als hij een schedel onthult, verliest hij en legt hij een van zijn kaarten buiten spel. Twee succesvolle uitdagingen wint het spel. Skull & Roses is geen geluksspel; het is een spel van pokerface en ontmoeting met ogen.


Machiavelli Kaartspel

Spannend kaartspel, waarin de spelers elke beurt in de huid van een ander karakter kruipen. Omdat het kiezen van deze personen in het geheim gebeurt, staan de spelers regelmatig voor verrassingen.

Er zijn 8 karakters in het spel, waaronder bijvoorbeeld een moordenaar, een dief, een priester en een bouwmeester. Aan het begin van een ronde geven de spelers de karakterkaarten door en kiest iedereen er steeds één. Als iedereen een karakter heeft, begint de ronde en komen de karakters in een vaste volgorde aan de beurt. Als je aan de beurt bent, mag je inkomen nemen of een nieuwe gebouwenkaart kiezen (je begint het spel met 4 gebouwen in je hand). Daarna mag je nog een gebouw uit je hand voor je neerleggen als je dat kunt betalen. Daarnaast mag je de functie van jouw karakter uitvoeren. Zo kan een moordenaar een ander karakter voor deze ronde uitsluiten, de koopman krijgt extra geld en de bouwmeester mag 3 gebouwen neerleggen in plaats van 1.

Alle gebouwen zijn zoveel punten waard als de kosten ervan. Verder kun je bonuspunten verdienen als je als eerste 8 gebouwen hebt en voor het sparen van gebouwen van verschillende kleuren. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint!


Coup

Stand-alone kaartspel in de wereld van The Resistance. In het kaartspel Coup probeer je de laatste speler te zijn die overblijft in een klassieke machtsstrijd! Je staat namelijk aan het hoofd van een familie in een corrupte Italiaanse stad. Om de machtigste familie te blijven, dien je te manipuleren, bluffen en omkopen… Je doel is om de invloed van alle andere families te vernietigen, waardoor ze in ballingschap dienen te leven. Slechts één familie zal de sterkste blijken..


Vergelijkbare berichten