| |

De top 7 van de beste boeken over fiets onderhoud / reparaties 2024

Tegenwoordig is alles zo duur, om even de fiets van mijn dochter laten checken en het zadel vast te zetten was ik bijna € 50,- kwijt. Dit zijn belachelijke prijzen, vooral als je zelf ook veel kunt doen als het gaat om fiets reparaties en onderhoud. Als je niet weet hoe het moet kun je bijvoorbeeld op Youtube kijken tegenwoordig of nog makkelijker je pakt een fiets reparatie- en onderhoudsboek.

Voor deze pagina heb ik de 7 beste Nederlands talige fietsreparatie boeken voor je op een rij gezet. De boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de boeken. Naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. Deze link geeft veel extra informatie over het boek, zoals de waarderingen en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

tot 35% korting

Voor Dummies – Je fiets repareren en onderhouden voor dummies

Ben je niet bang voor vieze handen en houd je van fietsen? Deze handige pocket vertelt je alles wat je moet weten om je fiets in topconditie te houden en allerlei kleine en grote reparaties zelf uit te voeren. Ook lees je hoe je door regelmatig onderhoud de levensduur van je fiets verlengt, het comfort verbetert en de veiligheid verhoogt.

Het maakt niet uit wat voor fiets je hebt; dit overzichtelijke naslagwerk biedt alle benodigde informatie. Dennis Bailey houdt zich al twintig jaar bezig met reparatie en onderhoud van fietsen. Keith Gates is eigenaar van A-1 Cycling in Virginia en zit al meer dan dertig jaar in het fietsenvak.


Je racefiets zelf onderhouden

In dit boek leer je in eenvoudige stap-voor-stapinstructies hoe je je kostbare racefiets onderhoudt en repareert. Of het nu gaat om de ketting en cassette, de remmen of de mechanische of elektronische derailleurs, ieder onderdeel wordt vakkundig uitgelicht om je fiets zo vlot en comfortabel mogelijk te laten rijden. Ontdek bovendien welk gereedschap zeker niet in je werkplaats mag ontbreken, hoe je je fiets brandschoon houdt en hoe je de beste zitpositie vindt. Kortom, met dit naslagwerk en een goede gereedschapsset sleutel je je racefiets als een professional in topconditie!


Je mountainbike zelf onderhouden

In dit boek beschrijft mountainbikespecialist Thomas Rögner hoe je stap voor stap de belangrijkste reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan je fiets zelf kunt uitvoeren. Bovendien geeft hij je waardevolle tips bij het aankopen en aanpassen van je fiets aan je persoonlijke behoeften. Of je nu meer wil weten over hydraulische schijfremmen, framematerialen of verende voorvorken, met dit naslagwerk en een goede gereedschapsset sleutel je je mountainbike als een professional in topconditie! Thomas Rögner werkte jarenlang als technisch redacteur voor BIKE, Europa’s meest gezaghebbende mountainbikemagazine.


Fiets

Dit boek is voor iedereen die zijn fiets altijd heeft verwaarloosd, maar zijn leven wil beteren. Voor vaders en moeders die kleine mankementen willen leren verhelpen aan de fietsen van hun kinderen, hun geliefden Ben je niet bang voor vieze handen en houd je van fietsen?

Deze handige pocket vertelt je alles wat je moet weten om je fiets in topconditie te houden en allerlei kleine en grote reparaties zelf uit te voeren. Ook lees je hoe je door regelmatig onderhoud de levensduur van je fiets verlengt, het comfort verbetert en de veiligheid verhoogt. Het maakt niet uit wat voor fiets je hebt; dit overzichtelijke naslagwerk biedt alle benodigde informatie. Hou je van je fiets maar niet van technische zaken? Weet je niet hoe je een band kunt plakken, een stuur in hoogte kunt verstellen of een ketting kunt inkorten?

In dit handige -én mooie- boek vind je alles wat je moet weten om zelf grote en kleine reparaties aan je eigen fiets, die van je kinderen of je geliefden, uit te voeren. Zelfs als je twee linkerhanden hebt. Een echt mannencadeau, perfect voor vaderdag.


Vantoen.nu – Fietsonderhoud

Fietsen door de stad en proberen de tramrails te ontwijken of fietsen over modderige B-weggetjes; het gaat beter op een veilige en goed onderhouden fiets. Een goede fiets kan een mensenleeftijd meegaan. Maar dan moet er regelmatig aandacht aan besteed worden. In dit boek wordt aan de hand van duidelijke tekeningen precies getoond hoe alle mogelijke fietsen – van de Hollandse toerfiets tot de lichtgewicht racefiets of de ATB-fiets – onderhouden en gerepareerd moeten worden. Met een voorwoord van de Stichting Fiets!


Handboek fietsreparaties

Moderne stap-voor-stap handleiding
Een reparatie aan je fiets doe je eenvoudig zelf met het handboek fietsreparaties. Een fietsenmaker is niet meer nodig. Rob van der Plas legt eenvoudig uit hoe je fietsbanden moet verwisselen, hoe je achterwielen vervangt, en hoe je je fiets in goede conditie houdt.
Van het repareren van trommelremmen tot het vervangen van je achterlicht, met het handboek fietsreparaties kun je alle reparaties makkelijk zelf voor elkaar krijgen.

Deze handleiding voor fietsreparaties biedt o.m.

  • Overzicht voor onderhoud en reparaties voor alle soorten fietsen.
  • Duidelijke en gedetailleerde stap voor stap instructies.
  • Talloze foto’s en instructietekeningen in kleur.
  • Up-to-date informatie, ook over de nieuwste fietsaccessoires.
  • Alles over preventief onderhoud en aanpassingen aan versnellingen, remmen, aandrijving en heel veel meer.

Beste Boek Voor De Fiets

Nog niet eerder verscheen in Nederland zo’n helder en veelomvattend boek over fietsen. Het is een praktisch en aanstekelijk boek dat voorziet in een schat aan achtergrondinformatie, geïllustreerd door zo’n 200 beelden.

Fietsplezier en fietstechniek gaan hier hand in hand.

Hoe plak ik een band? Hoe stel ik mijn versnelling af? Wat moet ik doen aan pie pende remmen? Op die vragen geeft Het: beste boek voor de fiets duidelijke ant woorden. Tegelijkertijd gaat het een stuk verder. Het boek geeft je inzicht in de wer-king van alle soorten fietsen: racefietsen, mountainbikes, boodschappenfietsen, kin-derfietsen, vouwfietsen, ligfietsen.

Gewapend met die kennis kun je een over-wogen keuze maken uit de vele fietsen en accessoires die je in de winkel vindt.


tot 35% korting

Vergelijkbare berichten