|

De top 7 van de beste boeken om Italiaans te leren 2023

Persoonlijk vind ik het Italiaans prachtig klinken ondanks dat ik er zelf eigenlijk niets van versta kan ik er toch van genieten. De Italiaanse taal is een onderdeel van de Romaanse taalgroep. Het Italiaans heeft vele dialecten en wordt wereldwijd door ongeveer 68 miljoen mensen gesproken. Italiaans is de moeder taal in Italië maar wordt ook in Vaticaanstad, San Marino en delen van Zwitserland gesproken. Uiteraard worden er in meer landen Italiaans gesproken maar is dat niet de eerst gesproken taal.

Italiaans is voor de Nederland niet de makkelijkste taal om te leren maar met veel oefenen is het zeker mogelijk om in een korte tijd een woordje Italiaans te spreken. Er zijn verschillende manieren om Italiaans te leren bijvoorbeeld via een cursus. Maar met de boeken van tegenwoordig kun je ook eenvoudig zelf Italiaans gaan leren.

Voor deze pagina heb ik de 7 beste boeken geselecteerd die jou kan helpen bij het leren van de Italiaanse taal. De boeken worden uitgebreid beschreven en er is ook een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft extra informatie over de boeken zoals de waardering en de recensies van de lezers en gebruikers van het boek. Via de link kun jij het boek eenvoudig en snel bestellen / kopen.

Snel en vlot Italiaans leren spreken en begrijpen

Jij zou graag Italiaans spreken, maar hebt niet veel tijd om het te leren? Je hebt een hekel aan saaie handboeken? Je wilt snel resultaat boeken? Herkent jij je in al deze vragen, dan is dit het ideale boek voor jouw!

Dankzij de nieuwe studiemethode die dit boek hanteert, hoef je gedurende zes weken slechts 35 minuten per dag te studeren. Aan het eind van de cursus ken jij voldoende woorden om een goede zinsconstructies te maken in de Italiaanse taal en om een woordje te verstaan. Zo kun jij bij zakelijke besprekingen of op reis in Italië moeiteloos jouw zegje doen!

Wat maakt dit boek zo bijzonder?

 • Je leert veelgebruikte, dagdagelijkse woorden en zinnen
 • De Flitskaarten achter in het boek helpen je om spelenderwijs de woordenschat onder de knie te krijgen
 • Je hoeft zich niet door ingewikkelde grammaticaregels te worstelen. Enkel de beginselen van de spraakkunst worden op humoristische wijze uitgelegd… en in uiterst eenvoudige bewoordingen.
 • Vanaf de eerste week spreek je meteen zelf een mondje Italiaans!.

Voor Dummies – Italiaans voor dummies

Met deze geweldige gids leer je op eenvoudige wijze Italiaans spreken. Of je nu student of toerist
bent of gewoon de beginselen van het Italiaans wilt oppikken, deze pocketeditie heeft voor ieder wat wils. En niet alleen de taal komt aan bod, ook de Italiaanse cultuur is niet vergeten.

Met het rode inlegvel kun je – als je er zin in hebt! – ook nog eens op een makkelijke manier Italiaanse woordjes leren. Extra: beluister de voorbeelddialogen op de online download terwijl je de tekst in het boek meeleest. Ga snel aan de slag met dit boek en geniet van ‘la dolce vita’!

Francesca Romana Onofri is docent en vertaler. Karen Antje Möller is taaldocent en
publicist.


Prisma Taaltraining – Italiaans voor zelfstudie

Met deze cursus maak je je snel en efficiënt de grondbeginselen van het Italiaans eigen. Leer in je eigen tempo of gebruik het boek bij je studie op een taalinstituut of volksuniversiteit.

Alle facetten van het Italiaans komen aan de orde in 20 praktische lessen, van uitspraak en spelling tot uitdrukkingen en grammatica. Tussendoor krijg je extra informatie over de Italiaanse taal en cultuur.

Met de levendige dialogen, ingesproken door native speakers, ervaar je het ‘italiano autentico’ en oefen je je eigen uitspraak, zodat je een eenvoudig gesprek in het Italiaans kunt voeren.

Na bestudering van het boek heb je een degelijke basiskennis van het Italiaans. Je kunt krantenartikelen en eenvoudige literaire teksten lezen, zij het met een woordenboek bij de hand.

 • 20 lessen rond thema’s als: kennismaken, thuis, het werk, de winkel, het restaurant
 • ruim twee uur audiomateriaal met gesprekken over alledaagse situaties; gratis download vanaf www.prisma.nl
 • gevarieerde opdrachten om woordenschat, grammatica en uitspraak te oefenen
 • duidelijke en overzichtelijke grammatica
 • uitgebreide woordenlijst
 • leidt op tot niveau A2/B1 van het Europees Referentiekader

Van Dale taalcursus Italiaans

Taalcursus Italiaans in beeld

Bij het leren van een taal zijn beelden heel handig! Deze visuele, inspirerende en leuke Van Dale Taalcursus Italiaans is gemaakt om zelf spelenderwijs Italiaans te leren. Het niveau is voor beginners, maar gaat écht verder dan de bestaande taalgidsjes.

Er is niet alleen beeld, maar ook geluid. Deze audio helpt bij het verstaan, begrijpen en de uitspraak van de nieuwe taal. De boeken zijn slim opgezet met veel oefeningen. De antwoorden staan dicht bij de oefeningen, geen gedoe met heen en weer bladeren.


Basisgrammatica Italiaans

De Prisma Basisgrammatica’s behandelen de grammaticale grondbeginselen van een taal.

Op de linkerpagina vind je duidelijke uitleg, op de rechterpagina kun je meteen oefenen. De antwoorden staan achterin het boek. Je kunt dus direct zelf controleren of je het hebt begrepen.

Met de inhoudsopgave en het register vind je snel een specifiek onderwerp (terug).

De Basisgrammatica Italiaans is geschreven door drs. R.A. Colicchia. Zij is als docent, tolk en vertaler werkzaam voor ItalRosa – www.italrosa.nl – in Hilversum en coauteur van de Prisma Italiaans voor zelfstudie.


Taaltempo Italiaans

Bij het leren van een taal blijken veel cursisten ook na jaren studie nog moeite te hebben met de reactietijd: de tijd tussen vraag en antwoord.

Met Taaltempo Italiaans leer je steeds sneller antwoord te geven op vragen, waardoor je in korte tijd je gespreksvaardigheid kunt verbeteren. Je leest of luistert naar een vraag en formuleert dan een antwoord door de juiste grammaticale regels toe te passen. Vervolgens kun je het antwoord controleren. Het toepassen van de regels wordt zo gaandeweg een automatisme. Je leert de grammaticale rijtjes los te laten en de woorden vanzelf correct te vervoegen en te verbuigen.

Het niveau wordt geleidelijk opgevoerd van A1 naar B2, waarbij het voorafgaande steeds wordt herhaald. Door de thematische ordening breid je spelenderwijs ook je woordenschat uit en steek je en passant iets op van de Italiaanse cultuur. Taaltempo Italiaans sluit aan bij de meest gangbare communicatieve cursussen.

Zowel bij zelfstudie als bij onderwijs in een groep kun je met deze methode snel een verrassend resultaat behalen. Thuis kun je (hardop) trainen en je eigen ritme geleidelijk opvoeren: ieder leert in zijn eigen (taal)tempo! Bij het boek is een docentenhandleiding beschikbaar.

Pauline Kuiper-Jong geeft Italiaans aan verschillende volksuniversiteiten. Zij ontwikkelde de Taaltempomethode en schreef ook Taaltempo Nederlands. Verder schreef zij Uit de voeten met Italiaans en, samen met Marina Beckers, Spreek vaardig!.


Van Dale Beeldwoordenboek op reis – Italiaans

Speciaal voor op reis!

Dit Van Dale Beeldwoordenboek op reis Italiaans bevat 1.500 veelvoorkomende woorden die je op reis heel goed kunt gebruiken. Bij alle afbeeldingen vind je het woord in het Nederlands en in het Italiaans.

Dankzij de beelden én de handige index in twee talen vind je snel het juiste woord. Beelden helpen je bovendien ook om zonder taal duidelijk te maken wat je bedoelt – waar ook ter wereld.

 • Indeling in 9 thema’s, zoals Eten en drinken; Geld, getallen en tijd; Weg- en spoorverkeer.
 • In alle hoofdstukken vind je ook de meestgebruikte zinnetjes in een bepaalde context.
 • Handige index in beide talen.
 • Klein formaat: ideaal voor op reis!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *