De top 7 van de beste boeken over Dalai Lama 2024
Tenzin Gyatso, geboren als Lhamo Dhöndup op 6 juli 1935 is de huidige, veertiende dalai lama. De dalai lama is niet alleen een religieuze leider voor boeddhisten. Hij strijdt ook voor de vrijheid van Tibet. De Dalai lama reist over de hele wereld. Zijn boodschap gaat over vrede en geweldloosheid.
Op deze pagina vind je de beste boeken over de Dalai Lama. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie en via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.
De Kunst Van Het Geluk
De kunst van het geluk Het boek dat je leven voor altijd verandert De kunst van het geluk is een inspirerend boek vol wijsheden en praktische tips van een van de grootste spirituele leraren van deze tijd. De Dalai Lama leert je hoe je een gelukkiger mens kan worden door kleine aanpassingen in je manier van omgaan met anderen. En hoe je om kan gaan met tegenslagen en zo innerlijke rust kan vinden. Zonder haat, hebzucht en jaloezie ligt een gelukkig leven voor iedereen binnen handbereik!
De Dalai Lama is in 1935 geboren als Tenzin Gyatso en is de veertiende leider van het Tibetaanse boeddhisme. Hij zet zich in voor de wereldvrede en de geweldloze bevrijding van Tibet en schreef vele bestsellers over geluk en zelfkennis. ‘Doorleefd, doordacht en met praktische adviezen.’ – Trouw
De kat van de Dalai Lama
Ze wordt als uitgehongerd zwerfkatje gered uit de sloppenwijken van New Delhi en vervolgens opgenomen in de huishouding van Zijne Heiligheid de Dalai Lama. In Dharamsala, een prachtig heiligdom dat uitkijkt over de besneeuwde toppen van de Himalaya, begint ze haar nieuwe leven als de kat van de Dalai Lama, waar ze inkijk krijgt in alle gasten en wijsheden die de Dalai Lama opdoet.
In Mijn Eigen Woorden
Wat is het doel van leven? Volgens Zijne Heiligheid de Dalai Lama is dat ware vreugde voelen. In mijn eigen woorden beschrijft niet alleen zijn eigen ervaringen met spiritueel geluk, maar ook een persoonlijke visie op wat het boeddhisme voor hem betekent – en wat het voor ieder ander kán betekenen. Met zijn heldere, inspirerende uitleg maakt hij de wijsheid van het boeddhisme toegankelijk en praktisch toepasbaar, zonder de spirituele diepgang te verliezen. Met In mijn eigen woorden bewijst de Dalai Lama meer dan eens dat het boeddhisme tijdloos is en nooit zal verdwijnen.
Zeven jaar in Tibet – Mijn leven aan het hof van de Dalai Lama
In Zeven jaar in Tibet doet Heinrich Harrer verslag van zijn leven aan het hof van de Dalai Lama. Tegelijkertijd geeft hij een prachtige indruk van het dagelijkse leven in het theocratische Tibet.
Heinrich Harrer vluchtte in 1944 naar Tibet. Hij slaagde erin om de Heilige Stad Lhasa binnen te komen, de stad waar het hof huist van de Dalai Lama, de God-Koning. Harrer raakt bevriend met de Dalai Lama, die hem kennis laat maken met de cultuur, die tot dan toe verborgen bleef voor westerlingen. In Zeven jaar in Tibet doet Heinrich Harrer verslag van zijn leven aan het hof van de Dalai Lama. Tegelijkertijd geeft hij een prachtige indruk van het dagelijkse leven van het theocratische Tibet. Een leven dat volledig veranderde toen Tibet in 1951 door China werd bezet.
Dalai Lama
Een portret van ’s werelds grootste spiritueel leider.
De Dalai Lama heeft met zijn boodschap van vrede en geweldloosheid vele volgelingen verworven. Wat deed hem uitgroeien tot een zo geliefd – maar ook gehaat – persoon, verstoten uit zijn eigen land en levend in ballingschap?
Voor Dalai Lama. Man, monnik, mysticus voerde de journalist Mayank Chhaya een aantal lange interviews met de Dalai Lama.
Hij ging op zoek naar de mens achter de publieke persoon en naar de verschillende rollen die hij vervult: als mens, als religieuze monnik en als spiritueel leider.
Ook het conflict tussen Tibet en China komt uitgebreid aan de orde, alsmede de toenemende frustratie van jonge Tibetanen over de geweldloze benadering die de Dalai Lama propageert ten opzichte van de Chinese bezetting. Het resultaat is een fascinerend portret van een uitzonderlijke persoonlijkheid.
Vrij van religie
In verband met het bezoek van de Dalai Lama aan Nederland op 11 en 12 mei is deze speciale paperbackeditie in samenwerking met de ‘Stichting Bezoek Z.H. Dalai Lama’ tot stand gekomen. Hoe kunnen we betere mensen worden? Z.H. de Dalai Lama wil met dit boek mensen stimuleren hun fundamentele menselijke waarden te ontwikkelen. Hoe werkt dit?
In dit baanbrekende nieuwe boek zet hij zijn visie openhartig uiteen. Iedereen die vervulling, welzijn en geluk wil bereiken, dient fundamentele menselijke waarden als compassie, vergeving, geduld en tolerantie te cultiveren.Van oudsher richten mensen zich tot een religie om hun menselijke waarden te ontwikkelen. De Dalai Lama begrijpt dat dit tegenwoordig voor velen niet meer opgaat. Hij wil niet alleen de tegenstellingen tussen gelovigen en ongelovigen overbruggen, maar ook die tussen de aanhangers van de verschillende religies.
Het tweede deel van het boek gaat over de praktische training van de geest, oefeningen om onze innerlijke waarden te ontwikkelen. De oefeningen zijn geschikt voor iedereen en direct gericht op het omzetten van destructieve emoties in menselijke waarden. Ethiek en menselijke waarden zijn volgens de Dalai Lama de basis voor een vreedzame en rechtvaardige samenleving, waarin iedereen zijn potentieel volledig kan ontwikkelen.
Het boek van vreugde
Een wijs en inspirerend boek van twee van de vrolijkste mensen ter wereld. De Nobelprijswinnaars en oude vrienden kijken terug op hun veelbewogen levens en geven antwoord op de belangrijke vraag: hoe kunnen we vreugdevol leven ondanks het verdriet en de tegenslagen die bij het leven horen?