|

De top 5 van beste theorieboeken voor een motorrijbewijs 2023

Als je motor wil gaan rijden heb jij net zoals bij de auto een rijbewijs nodig een motorrijbewijs halen bestaat uit 2 elementen namelijk een praktijkexamen en een theorie examen. Voor het praktijk examen moet je goed kunnen motorrijden en diverse vaardigheden onder de knie hebben. Voor het Theorie examen moet je de regels goed kennen. Gelukkig kun je voor het theorieexamen leren en zijn er vele hulpboeken.

Voor deze pagina heb ik de 5 beste theorie boeken voor het behalen van je theorieexamen op een rij gezet. De boeken worden uitgebreid beschreven en naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft extra informatie en via de link kun je het theorieboek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Motor Theorieboek 2023 met Samenvatting en Apps

Wil je snel en eenvoudig slagen voor je Motor theorie-examen voor Rijbewijs A? Kies dan voor dit Motor Theorieboek , inclusief Samenvatting en Mobiele Apps. Het boek is geschreven voor het nieuwste en officiële examen. Het voldoet volledig aan de CBR examenrichtlijnen.

Het Beste Motor Theorieboek

Uitgeverij Lens Media staat bekend om haar super eenvoudig geschreven boeken en heldere uitleg. Daarom zijn de motor theorieboeken van Lens Media al jaren opeenvolgend verkozen tot beste Motor Theorieboek. Dit onderzoek wordt elk jaar uitgevoerd door de theoriedocenten van het Nationaal Theoriecentrum en is dus getoetst door professionals die dagelijks theorieles geven. Hierdoor weet je zeker dat je het Beste Motor Theorieboek in huis haalt.

Inhoud pakket

 • Motor Theorieboek 2023
 • Samenvatting Motor Theorie Rijbewijs A
 • Mobiele Apps
 • Officiële CBR theorie-examenplan Rijbewijs A

Motor Theorieboek voor Rijbewijs A

Het nieuwste Motor Theorieboek voor Rijbewijs A is geschreven door verkeersdeskundigen van Lens Media en verkozen door de theoriedocenten van het Nationaal Theoriecentrum als het beste Motor Theorieboek van dit moment. Het boek neemt je eenvoudig mee door de 25 onderwerpen van het CBR. Hierin lees je waarom.

Het Motor Theorieboek is getoetst op taalniveau B1. Taalniveau B1 staat voor eenvoudig Nederlands. Een tekst op B1-niveau bestaat uit makkelijke woorden die bijna iedereen gebruikt.

Lens Media heeft geinvesteerd in de mooiste afbeeldingen. Dus geen vage foto’s van ergens op straat, maar helder en duidelijk geanimeerd en alleen met informatie die aansluit op de tekst. De afbeeldingen zijn werkelijk prachtig.

Het boek bevat precies wat je nodig hebt voor je theorie-examen. Dus geen overbodige informatie, maar exact wat jij moet weten voor het examen (100% examengericht). Bijvoorbeeld niet alle verkeersborden, maar alleen de verkeersborden die het CBR tijdens het examen kan vragen. Daarom blader snel door het Motor Theorieboek heen.

De 25 Motor categorieën
Lens Media houdt zich aan de officiële indeling van het CBR. Het motor theorieboek bevat daarom in totaal 25 hoofdstukken. Alle onderwerpen die het CBR verplicht heeft gesteld vind je terug in dit theorieboek. Denk aan:

 • Voertuigkennis
 • Wetgeving
 • Gebruik van de weg
 • Voorrang geven
 • Verkeersrisico’s
 • Parkeren en stilstaan
 • Bijzondere wegen, weggedeelten, weggebruikers en manoeuvres
 • Verkeerstekens en aanwijzingen

Een groot voordeel van deze indeling is dat deze gelijk loopt met online oefen examens. Daarnaast is het eenvoudig om een bepaald hoofdstuk te leren, aan de hand van eerdere theorie-examen resultaten. Zak je voor één onderdeel? Pak dit onderdeel er eenvoudig bij.

Met de boeken van Lens Media kan iedereen zijn theorie-examen halen! Niet voor niks kiest merendeel van de rijscholen in Nederland voor de theorieboeken van Lens Media. Een rijinstructeur wil ook dat jij in één keer slaagt voor je theorie-examen.

Samenvatting Theorieboek Motor

De samenvatting Theorie in ’t kort behandelt alle belangrijke onderwerpen die je moet kennen voor het examen. Het is de bedoeling dat je deze samenvatting gebruikt nadat je het theorieboek hebt doorgenomen. Dankzij deze samenvatting blijft de belangrijkste theorie goed beklijven. Hierdoor bereid je je niet alleen goed voor op het theorie-examen, maar ga je straks ook extra veilig de weg op. De samenvatting is compact en kun je overal mee naartoe nemen.

App: Verkeersborden

Er zijn heel veel verkeersborden en een groot aantal lijkt op elkaar. Daarom is het fijn als ze overzichtelijk, per categorie, worden weergegeven. In deze app vind je alle verkeersborden.

App: Voorrangsituaties oefenen

Als je wilt oefenen met sleepvragen van het CBR-theorie-examen is deze voorrangapp ideaal. Je krijgt verschillende kruispunten te zien en geeft aan welke verkeersdeelnemers verder mogen rijden. Hoe meer je dit oefent, hoe beter je erin wordt. En dat is maar goed ook! Zo ga je straks veilig de weg op. Deze app is beschikbaar voor Android en kun je ook gebruiken voor je iPhone en iPad.


Motor Theorieboek 2023 Rijbewijs A met Online 3250 Examen oefenvragen

Het Motor Theorieboek van Lens Media is al jaren verkozen tot het Beste Motor Theorieboek. Zo ook in 2023. Deze verkiezing worden gehouden door de theoriedocenten van het Nationaal Theoriecentrum. Naast het Beste Motor Theorieboek 2023 krijg je toegang tot tot maar lieft 3250 oefenvragen en 50 online oefenexamens, een samenvatting van het Motor Theorieboek, handige Mobiele apps en uitleg voor het CBR-praktijkexamen.

Alles wat je nodig hebt! Als je alle leermiddelen volledig benut kan je met een gerust hart naar het officiele CBR theorie-examen.

Inhoud pakket

 • Motor Theorieboek 2023
 • Samenvatting Motor Theorie Rijbewijs A
 • 50 Online examens
 • 3250 Oefenvragen
 • Gids – Je Rijbewijs Halen
 • Mobiele Apps
 • Officiële CBR theorie-examenplan Rijbewijs A

Over Lens Verkeersmiddelen

Lens Verkeersmiddelen is opgericht in 2005. Sindsdien levert de uitgeverij vele kwalitatief hoogwaardige verkeersleermiddelen aan rijscholen door het hele land. Sinds 2021 verkoopt de uitgeverij ook aan individuele leerlingen. Met het lesmateriaal van Lens Media haal je het hoogste kwaliteit in huis, voor een betaalbare prijs.

Motor Theorieboek 2023

Dit boek is niet voor niks verkozen tot Het Beste Motor Theorieboek van 2023 door het Nationaal Theoriecentrum. Alle leerstof die je moet kennen voor het motor theorie-examen staat erin. Uniek is de schrijfstijl, deze is zeer toegankelijk met leesniveau B1. De zinnen zijn dus kort en het taalgebruik is makkelijk. Je struikelt dus niet over lange zinnen en hoeft zeker niet het woordenboek erbij te pakken. Het Motor Theorieboek 2023 van Lens Media leest dus makkelijk weg. De schrijvers hebben ervoor gezorgd dat je de leerstof eenvoudig en snel tot je kunt nemen. Mede dankzij de heldere illustraties en handige, overzichtelijke schema’s.

Het motor theorieboek bevat 25 hoofdstukken. Deze gaan bijvoorbeeld over: algemene bepalingen en verkeerswetgeving, gebruik gordels, inrichting lading en slepen, snelheid, inhalen, stilstaan en parkeren, gebruik van lichten, enzovoort. Dit is dezelfde indeling het door het CBR gebruikt wordt.

3250 Oefenvragen + 50 Online oefenexamens

Met deze licentie krijg je toegang tot maar liefst 3250 oefenvragen en 50 online oefenexamens. Je kunt ze een onbeperkt aantal keren maken. Dus je kunt volop aan de slag met het leren en toetsen van je kennis. Bij ieder fout antwoord staat er uitgelegd waarom het onjuist is. Ook krijg je na afloop een studieadvies. Hierin wordt verwezen naar bepaalde hoofdstukken in het boek die je nog eens zou moeten doornemen. Zo leer je heel effectief. Het platform is mobiel vriendelijk, dus je kunt overal en altijd leren en oefenen.

Voor mensen met dyslexie is het mogelijk de letters groter te maken en de vragen te laten voorlezen. Heb je last van kleurenblindheid? Dan kun je de kleuren van de oefenexamens aanpassen, zodat je alles goed kunt zien.

Wat is het verschil tussen oefenvragen en examens?
Je begint met leren via 3250 oefenvragen. Na het beantwoorden van een vraag krijg je direct het antwoord. Hierbij staat een uitgebreide uitleg waarom dit het goed antwoord is. Zo leer je dus. Bij een examen krijg je niet direct het antwoord, maar zie je aan het eind of je geslaagd bent, of niet. Ook hier staat er een uitleg bij elke vraag.

Oefenvragen gebruik je om te leren, examens om jezelf te toetsen of je alles weet.

Licentie:
De licentie geeft toegang tot 3250 oefenvragen en 50 examens, die je onbeperkt kan maken. Je kunt kiezen of je 20 uur toegang wilt, die je kunt verspreiden over 2 jaar. Of dat je een maand onbeperkt toegang hebt. Zo kan iedereen zelf zijn eigen tempo bepalen en heb je altijd genoeg tijd om je perfect voor te bereiden op het Motor theorie-examen.

Samenvatting Theorie in’ t kort

De titel van de samenvatting zegt het al: de belangrijkste theorie staat beknopt weergegeven. Na het bestuderen van het theorieboek is dit een fijn hulpmiddel waarmee je de puntjes op de i kunt zetten. Bovendien is de samenvatting licht van gewicht en klein, dus je kunt waar je maar wilt de theorie nog even doornemen. Let wel: met alleen de samenvatting red je het niet. Eerst neem je het theorieboek goed door.

Voorrangapp

Met behulp van deze app oefen je verschillende verkeerssituaties. Binnen de app vind je willekeurige kruispunten. Jij geeft aan in welke volgorde verkeersdeelnemers verder mogen gaan. Door dit regelmatig te oefenen ben jij goed voorbereid op het sleepvragenonderdeel van het CBR-theorie-examen. Je kunt deze app installeren op je Androidtoestel, iPhone of iPad.

Verkeersbordenapp

Binnen deze verkeersbordenapp vind je alle verkeersborden, gesorteerd per categorie. Het leren van verkeersborden wordt doorgaans als moeilijk ervaren. Het zijn er zóveel! Deze app biedt hierin uitkomst. De app kun je gebruiken op je iPad, iPhone of Androidtoestel.


Motor Theorieboek 2023 – Rijbewijs A – CBR Theorie Leren – Zorgeloos Studeren

Snel slagen voor je CBR motor theorie examen? Leer met dit allernieuwste motor theorieboek van 2023 van Zorgeloos Studeren. Dit boek is in samenwerking met VekaBest tot stand gekomen. Met meer dan 50 jaar ervaring en ruim 4 miljoen geslaagden, zit het met deze leermethode wel goed.

MOTOR THEORIEBOEK 2023 – ZORGELOOS STUDEREN

Met dit motor theorieboek wordt slagen voor je CBR motor theorie examen in 2023 een fluitje van een cent. Geen moeilijke woorden of saaie langdradige teksten, maar hip taalgebruik ondersteund met mooie foto’s en praktijkvoorbeelden die de examenstof verhelderen. Zo ben jij snel klaar voor het CBR motor theorie examen!

Dit motor theorieboek beschrijft de volledige examenstof in 14 hoofdstukken. Zo leer je welk gedrag van je verwacht wordt op wegen, bij kruispunten en rotondes. Ook leer je meer over het rijden onder moeilijke omstandigheden. Te denken valt aan het rijden in regen en wind, maar ook op besneeuwd of glad wegdek.

Met dit motor theorieboek van 2023 ga jij 100% goed voorbereid naar het CBR motor theorie examen. Je komt niet voor onverwachte verrassingen te staan, en hebt een zeer goede kans van slagen op het CBR motor theorie examen. Start daarom vandaag nog met leren, en behaal je theorie certificaat zo snel mogelijk!

Voordelen

 • Uitgave 2023
 • Simpel taalgebruik
 • Meer dan 50 jaar ervaring
 • Duidelijke foto’s en praktijkvoorbeelden
 • Voldoet aan de nieuwste CBR examenrichtlijn
 • Al meer dan 4 miljoen geslaagden gingen jou voor

Verzending

Dit motor theorieboek 2023 wordt rechtstreeks vanuit het warenhuis van Bol.com verzonden. Hierdoor kun jij gebruik maken van een supersnelle levering en de beste service van bol.com. Gaat er iets mis bij je bestelling? Stuur ons dan even een berichtje. We zullen dan direct kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Zorgeloos Studeren

Zorgeloos Studeren helpt jou ‘zorgeloos’ slagen voor je theorie examen. Zo zijn wij de bedenker van de motor theorie samenvatting, en het superhandige boekje met verkeersborden. Wij maken het leren voor jou graag makkelijker. Samen met VekaBest hebben wij onze volledige motor productreeks kunnen introduceren.

Wil jij dus eenvoudig en snel slagen voor je CBR motor theorie examen? Ga dan voor dit motor theorieboek van 2023, of kies uit één van onze complete theorie pakketten. Je vindt ze in de productfamilie. Onze producten zijn altijd volledig en up to date met de meest recente CBR examenrichtlijn. Leer jij met ons mee?


Motor Theorieboek 2023 – Rijbewijs A – Lens Media

Dit Motor Theorieboek 2023 is het allernieuwste theorieboek voor Rijbewijs A. Het bevat alle lesstof die je nodig hebt om te slagen voor het CBR theorie-examen van 2023.

Beste Motor Theorieboek van 2023

Dit boek is verkozen tot het Beste Motor Theorieboek van 2023 door de theoriedocenten van het Nationaal Theoriecentrum. Hiermee haal je dus het beste Motor Theorieboek in huis.

Motor Theorieboek 2023

In het Motor Theorieboek worden alle begrippen die je moet weten helder uitgelegd. Er is bewust gekozen om het boek op B1 taalniveau te schrijven. Dit betekent dat je dit boek zelfs kunt begrijpen als je een taalachterstand hebt. Het is zo eenvoudig dat dus iedereen met dit boek kan slagen.

Het boek is voorzien van meerdere afbeeldingen per pagina. Hierdoor wordt de tekst direct visuaal gemaakt, dit maakt het begrijpen van de lesstof nog makkelijker.

Het boek is onderverdeeld in precies dezelfde onderwerpen als het CBR handteert.

Scan eenvoudig de QR-codes bij de paragrafen en je wordt begeleid naar meer informatie online. Zo kan je meteen oefenvragen maken van dat hoofdstuk wat je aan het leren bent. Deze licentie zit niet standaard inbegrepen, maar het mogelijk om de online examens en oefenvragen voor een klein bedrag aan te schaffen.

Lens Media

Wil je zeker weten dat je het beste kwaliteit en de nieuwste boeken in huis haalt? Dan kies je voor de theorieboeken van Lens Media. Niet voor niks is Lens Media al jaren marktleider op het gebied van verkeersleermiddelen. De boeken zijn het meest populair bij rijscholen.

Voordelen

 • Verkozen tot het beste motor theorieboek 2023 door Nationaal Theoriecentrum
 • Meest populair onder rijschoolhouders
 • Eenvoudig taalgebruik (B1 taalniveau)
 • Geen onduidelijke foto’s maar heldere 3D animaties
 • Volgt de nieuwste CBR examenrichtlijn (2023)

Motor Theorieboek 2023 – Rijbewijs A – CBR Theorie Leren – VekaBest

Wil jij snel slagen voor je CBR motor theorie examen? Ga dan voor dit motor theorieboek 2023 van VekaBest. VekaBest ontwikkelt al bijna 60 jaar theorie producten en heeft al meer dan 4 miljoen geslaagden. Rijschoolspecialist heeft dit theorieboek niet voor niets verkozen tot het beste motor theorieboek van 2023.

Bekijk in onze productfamilie ook onze nieuwe aanbieding van het motor theorieboek + 1 uur examens oefenen voor slechts € 28,50. Of zoek op de volgende ISBN: 9789067994521.

MOTOR THEORIEBOEK 2023 – VEKABEST

Dit motor theorieboek van VekaBest is het allernieuwste theorieboek. Het is volgens de CBR examenrichtlijn opgesteld, en beschrijft de volledige examenstof. Dit boek is het meest populair onder rijschoolhouders, en bevat alles wat jij nodig hebt om te slagen. Het is niet voor niets verkozen tot het beste motor theorieboek van 2023.

De examenstof wordt in 14 hoofstukken besproken. Ieder hoofdstuk behandelt een eigen CBR examen onderwerp. Zo leer je in het ene hoofdstuk over het gedrag bij kruispunten en de voorrangsregels. In weer een ander hoofdstuk leer je meer over het motorrijden in moeilijke omstandigheden, zoals in regen en wind.

Wij raden je dit motor theorieboek 2023 aan vanwege het eenvoudige taalgebruik en de vele afbeeldingen. Dar waar mogelijk wordt de examenstof ondersteund met foto’s en praktijkvoorbeelden. Dit maakt het theorieboek enerzijds leuk om door te nemen, maar zorgt er anderzijds ook voor dat jij de theorie sneller begrijpt.

Een boek met foto’s en voorbeelden uit de praktijk!

Dit motor theorieboek 2023 bevat naast animaties ook echte foto’s en voorbeelden uit de praktijk. Ieder jaar gaat onze crew de weg op om recente praktijkfoto’s en voorbeelden vast te leggen. Wij zijn van mening dat dit het begrip van de theorie vergroot. Als je iets begrijpt…. dan kun je het ook goed onthouden.

Beste Motor Theorieboek van 2023

Rijschoolspecialist heeft dit theorieboek verkozen tot het beste motor theorieboek van 2023. Zij schrijven het volgende: “De informatie is up-to-date, er is voldoende beeldmateriaal gebruikt en de schrijfstijl is eenvoudig. Zo blijft de informatie goed hangen en leer je makkelijker. De prijs van dit theorieboek is scherp.”

Voordelen

 • Editie 2023
 • Eenvoudig taalgebruik
 • Mooi praktijkfoto’s en voorbeelden
 • Volgens de nieuwste CBR examenrichtlijn
 • Al meer dan 4 miljoen geslaagden
 • Bijna 60 jaar ervaring in theorie producten
 • Meest populair onder rijschoolhouders
 • Verkozen tot het beste motor theorieboek van 2023 door Rijschoolspecialist

Verzending

Dit beste motor theorieboek van 2023 wordt rechtstreeks vanuit het magazijn van Bol.com verzonden. Zo ben jij verzekerd van de supersnelle verzending en de goede service van bol.com. Gaat er iets mis bij je bestelling? Stuur ons dan een bericht, we helpen je graag snel verder. Wij bieden jou graag de beste service.

VekaBest Verkeersleermiddelen

VekaBest is al bijna 60 jaar actief in de theorie markt. De producten zijn al jarenlang het meest populair onder rijschoolhouders. Rijschoolspecialist heeft dit theorieboek niet voor niets uitgeroepen tot het beste motor theorieboek van 2023. Rijschoolhouders willen ook graag dat jij in één keer slaagt voor je theorie examen.

VekaBest zorgt er met haar verkeersdeskundigen voor dat jij 100% de juiste examen stof leert. De CBR examenrichtlijn wordt goed in de gaten gehouden. Bij wijzigingen wordt er direct een nieuwe druk uitgebracht. Wil jij snel en eenvoudig slagen? Ga dan voor dit allernieuwste motor theorieboek 2023 van VekaBest!


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *