| | |

De beste LEGO boeken: Ideeën, bouwtekeningen en voorbeelden 2024

LEGO is populairder dan ooit die zie je aan alles. Je hebt verschillende LEGO beurzen, Attractieparken, Televisie Programma´s en vele boeken. LEGO is allang niet meer alleen voor kinderen het is een hobby geworden voor het hele gezin en ook voor volwassenen.

Het leuke aan LEGO is dat je kunt bouwen en spelen op je eigen niveau. Volwassenen kunnen moeilijker projecten aangaan terwijl er zelfs voor de jongste kinderen geschikte LEGO verkrijgbaar is. Dit zie je ook terug in de boeken die over LEGO gaan. Je hebt boeken speciaal voor kinderen met relatief makkelijk en kinderrijke figuren en bolwerken.

De volwassen boeken hebben moeilijker en vaak realistische bouwwerken. Omdat er veel verschil tussen de boeken zit, heb ik ze ook apart aangeboden op deze pagina. De volwassen boeken over LEGO zijn ook in het Engels terwijl de boeken voor kinderen ook in het Nederlands zijn.

Op deze pagina vind je de beste LEGO boeken voor volwassenen en kinderen. De kinderboeken worden uitgebreid beschreven en bij de volwassen boeken heb ik alleen een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel informatie over het boek zoals een boekomschrijving, de waardering en de recensies van de lezers en nog veel meer.

SpeelgoedSpeelgoed

De 10 beste Nederlandstalige boeken over LEGO (Kinderen)

Hieronder vind je de Nederlandstalige boeken over LEGO de boeken zijn vooral geschikt voor kinderen, maar ook de beginnende LEGO bouwer kan veel profijt hebben van de boeken. Naast voorbeelden, en bouwtekeningen zijn de boeken ook zeer geschikt voor nieuwe ideeën en projecten op te starten.

De boeken worden uitgebreid beschreven en ook bij de Nederlandstalige boeken heb ik een link van Bol.com geplaatst.

Geweldige LEGO ideeën

Dit boek legt je stap voor stap uit hoe je zelf de mooiste LEGO creaties bouwt: van draken en robots tot een werkende snoepmachine.

Perfect voor jonge én oude LEGO Masters: ga aan de slag met de steentjes die je al in huis hebt! Bouw spectaculaire robots, raceauto’s en ruimteschepen. Neem je LEGO poppetjes mee op safari langs dieren die je zelf gemaakt hebt. Creëer een stad, compleet met skatebaan en speelhal. Of zet een schaakbord en voetbaltafel in elkaar! Een verhalend, kleurrijk en vrolijk boek, goed voor uren speelplezier.


Vogels

Maak schitterende vogels van lego®

In dit boek deelt LEGO-bouwer Thomas Poulsom 15 ontwerpen om de mooiste gevederde vrienden uit de natuur na te bouwen van LEGO-steentjes.

De volledig geïllustreerde, stapsgewijze instructies laten zien hoe je een fantastische verzameling vogels van over de hele wereld kunt bouwen, waaronder:

  • Noord-Amerika: een ranke glanstroepiaal
  • Zuid-Amerika: een schitterende geelvleugelara
  • Afrika: een sierlijke roodkoplawaaimaker
  • Europa en het Midden-Oosten: een lieflijke pimpelmees
  • Noordelijke Grote Oceaan: een vliegende albatros
  • Nieuw-Zeeland: een zeldzame kakapo

Het boek bevat ook informatie en leuke weetjes over de eigenschappen en het leefgebied van elke vogel, en complete lijsten met de benodigde onderdelen.

Dit boek is perfect voor LEGO-fans van alle leeftijden en zal een leuke verrassing zijn voor liefhebbers van vogels en de natuur.


Fantastische LEGO ideeën

Bedenk spectaculaire avonturen en vertel je verhaal met LEGO.

Perfect voor jonge én oude LEGO Masters: ga aan de slag met je eigen steentjes! In dit boek vind je een aantal spannende verhalen die je stap voor stap met LEGO na kunt bouwen. Aan de hand van duidelijke foto’s en uitleg zet je de leukste scènes in elkaar.

Zo is er een T. rex die een huis aanvalt, een heldhaftige schatzoeker in een levensgevaarlijk doolhof, en een ontmoeting met ruimtewezens op de maan. Spelen met LEGO was nog nooit zo leuk!

Geschreven door Sarah Dees, auteur van Geweldige LEGO ideeën.


Lego 1 – Geweldige voertuigen

Leer over de meest fantastische voertuigen met allerlei LEGO bouwwerken! Doe inspiratie op met meer dan 100 LEGO bouwideeën en volg de makkelijke bouwtips om jouw eigen LEGO voertuigen te creëren!

Leer over de meest fantastische voertuigen met allerlei LEGO bouwwerken! Zet je schrap en ontdek alle stoere bewegende machines op de planeet. Doe inspiratie op met meer dan 100 LEGO bouwideeën, van hijskranen tot auto’s en vliegtuigen tot treinen. Volg de makkelijke bouwtips om jouw eigen LEGO voertuigen te creëren!


Briljante LEGO ideeën

Perfect voor alle LEGO Masters!

Ga aan de slag als een echte uitvinder. Van bewegend speelgoed tot werkende machines: je kunt het allemaal bouwen. Alles wat je nodig hebt, is je eigen LEGO verzameling. Met lekker veel aandacht voor tandwielen, assen en andere Technic-steentjes!

Aan de hand van duidelijke foto’s en uitleg zet je de meest briljante bouwsels in elkaar. Maak een rollende robot, een drummende(!) drummer, een wegzoevend autootje of een werkende hijskraan. En wat dacht je van een draaimolen, flipperkast of knikkerbaan?

Bovendien staat het boek vol leuke weetjes over natuurkunde en bouwkunde. Onmisbaar voor elke uitvinder en LEGO fan!

Het derde boek in de succesvolle LEGO serie van Sarah Dees.


LEGO – Meesterbouwer in 5 minuten

Ontdek meer dan 100 toffe ideeën voor de leukste LEGO® bouwwerken, spelletjes, puzzels en uitdagingen. Met de 50 LEGO steentjes in de bewaardoos kun je alle spannende avonturen uit het boek zelf beleven. Elk verhaal kan binnen 5 minuten gespeeld worden. Durf jij de uitdaging aan?


Lego – Herbouw de wereld

Laat je creativiteit de vrije loop met je LEGO stenen en doe inspiratie op om goed voor anderen, voor jezelf en voor de planeet te zorgen.

Je bent nooit te jong om de wereld te veranderen! Ontdek 100 leuke ideeën om vriendelijk te zijn voor de wereld om je heen. Laat je creativiteit de vrije loop met je LEGO stenen en doe inspiratie op om goed voor anderen, voor jezelf en voor de planeet te zorgen. – Maak een bedank-kaartje voor de buurman – Organiseer een bouwwedstrijd met LEGO – Bedenk een LEGO emoji om je vriend of vriendin aan het lachen te maken Hoe ga jij de wereld verbeteren?


LEGO – Echt alles wat je zou moeten weten

In dit officiële LEGO boek vind je alles, maar dan ook ALLES, over LEGO. Weetjes over alle soorten en figuren – van het kleinste onderdeel tot de grootste verzameling.

Dat het beroemdste speelgoed ter wereld uit Denemarken komt, weet iedereen. Maar wie weet dat LEGO eerst nog van hout gemaakt werd? De plastic versie ontstond pas in 1947, naast het houten speelgoed. De rest is geschiedenis…

Lees het allemaal in deze vrolijke en luxe uitgevoerde encyclopedie vol kleurenfoto’s en een schat aan LEGO weetjes. Hoe wordt LEGO gemaakt, wanneer kwamen de eerste minifiguren en wat zijn de grootste LEGO bouwwerken ooit? Een fantastisch cadeau voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar.


LEGO Grootse geschiedenis

Ontdek de geschiedenis van de wereld en doe inspiratie op voor je eigen geweldige LEGO bouwwerken! Met vier exclusieve LEGO modellen om zelf te bouwen!

Leer alles over de geschiedenis in LEGO® stijl! Ontdek de geschiedenis van de wereld en doe inspiratie op voor je eigen geweldige LEGO® bouwwerken! Leer interessante feitjes over de Oude Egyptenaren en het begin van de ruimtevaart. Ga terug in de tijd en geniet van ongelooflijke uitvinden, gebouwen en voertuigen. Met vier exclusieve LEGO® modellen om zelf te bouwen!


LEGO Dots – Ontwerpplezier

In deze geweldige LEGO DOTS box zit alles om te ontwerpen en te maken! Met het boek, de sjablonen, de stickers en de DOTS maak je prachtige bouwwerken, superleuke fotolijstjes, feestversieringen en accesooires. Of ga aan de slag met de spelletjes die je met je vrienden en vriendinnen kunt spelen. Hoog tijd om je kamer een gepersonaliseerde DOTS make-over te geven!


De 10 beste boeken over LEGO voor volwassenen (Engelstalig)

De onderstaande boeken zijn Engelstalig en zeer geschikt voor volwassen en gevorderde (kinderen) die van een uitdaging houden. Laat je verrassen met de boeken die je laat zien wat je allemaal met LEGO kunt maken.


SpeelgoedSpeelgoed

Vergelijkbare berichten