De 6 beste boekendozen om je boeken te verhuizen of te archiveren

Ben jij op zoek naar boekendozen? Dan ben je terecht komen op de juiste pagina. Boekendozen kunnen om verschillende redenen gebruikt worden, de meest voor de hand liggende redenen zijn om je boeken te verhuizen of te bewaren (archiveren). Je wilt graag je boeken verplaatsen of bewaren zonder dat ze beschadigd raken.

Gewone verhuisdozen kunnen vaak het gewicht niet aan van de zware boeken en mogen ook niet tot de top gevuld worden. Je wil geen risico lopen met je administratie en je boeken, daarom zijn stevige boekendozen een goede investering.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 8 beste boeken dozen voor een eventuele verhuizen of om je boeken goed te bewaren. De boekendozen worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik ook een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft extra informatie over de boekdozen. Via de link kun je de boekendozen ook eenvoudig bestellen.

Een boeken bewaar tip: je kunt de boeken het beste rechtop zetten of plat neer leggen. Bewaar nooit een boek met de binding of met de rug naar boven. Dit kan de levensduur van het boek verkorten.

Autumn 2- 728 x 90

Boekendozen – 10 stuks – 37 Liter – 50kg laadvermogen

Deze extra stevige boekendozen zijn speciaal ontworpen voor het opslaan, vervoeren of verhuizen van boeken. Deze boekendozen zijn daarom extra stevig en zijn ze voorzien van handige handvatten. Hierdoor kunt u deze dozen erg makkelijk tillen en sjouwen. Deze boekendoos heeft een standaard formaat van 47 x 33 x 24cm en een inhoud van 37 liter.


Boekendozen Professioneel – 10 stuks – 35 Liter – 75 kg laadvermogen

Deze stevige boekendozen zijn speciaal ontworpen om boeken te verhuizen. De boekendozen zijn net zo sterk als de professionele verhuisdozen. Het voordeel is dat ze kleiner zijn, waardoor er geen loze ruimte over blijft in de verhuisdoos. Je kan maar een beperkt gewicht aan boeken in een doos pakken, omdat de doos anders veel te zwaar wordt om goed te kunnen tillen. De boekendozen zijn hier perfect voor. De boekendozen zijn erg stevig en zijn voorzien van handvaten. Hierdoor kunt u de dozen erg makkelijk tillen en sjouwen. De boekendoos heeft een hoogte van 22 centimeter waardoor je deze efficiënt vol kan pakken met boeken zonder dat de doos veel te zwaar wordt.


Specipack Boekendoos Premium – 10 boekendozen – 35 Liter 

Waar eerder vaak de standaard verhuisdozen werden gebruikt om boeken te verhuizen, is dat nu gelukkig niet meer het geval. Je kan natuurlijk maar een beperkt gewicht aan boeken in een doos pakken, omdat de doos anders veel te zwaar wordt om goed te kunnen tillen.

Omdat er anders veel loze ruime in de doos zou zitten, hebben wij deze boekendoos geproduceerd. De boekendoos heeft een hoogte van 25 centimeter waardoor je deze efficiënt vol kan pakken met boeken zonder dat de doos veel te zwaar wordt.


Boekendoos basis 5 stuks

Boekendoos “boekenbox basis”

  • Voorzien van een plak bodem waardoor deze sterk is.
  • Dubbelwandig van karton gemaakt.
  • Voorzien van dubbele handvatten.
  • Zonder bedrukking daardoor geheel blanco.
  • Een stevige boekendoos welke makkelijk te gebruiken is.

Met veel zorg en kennis is deze Boekendoos “boekenbox” ontwikkeld. Deze boekendoos is gemaakt van stevig gerecycled karton. De bodem is dubbeldik en dus extra stevig zodat hij niet zal losschieten bij gebruik, en de verstevigde dubbele handvatten zorgen ervoor dat het geen kans heeft op uitscheuren tijdens het tillen van de boekendozen. Deze boekendoos is dus ideaal voor een verhuizing of voor de opslag.


Boekendozen pakket 10 stuks – 34 Liter

Deze stevige boekendozen zijn speciaal ontworpen om boeken te verhuizen. Boeken zijn zwaar en men doet al vrij snel teveel boeken in een verhuisdoos. Met als gevolg dat de verhuisdozen te zwaar worden of kapot gaan. Daarom zijn deze boekendozen erg stevig en zijn ze voorzien van handvatten. Hierdoor kunt u de dozen erg makkelijk tillen en sjouwen. Deze verhuisdoos voor boeken is net wat kleiner dan een reguliere verhuisdoos.

Deze boekendozen worden ook gebruikt door verhuisbedrijven die zijn aangesloten bij de Erkende Verhuizers.

Deze boekendoos is een zogenaamde “autolock” verhuisdoos. Door 2 uiteinden naar elkaar te drukken vouwt de boekendoos vanzelf open. Door dit systeem hoeft je niets te plakken en kun je snel beginnen.

Verhuistip: Pak de boeken zoveel mogelijk plat in, met de ruggen tegen elkaar aan


Archiefdoos / Boekendoos met tuimelklep – 10 dozen – 40 liter – tot 50 kg

Speciaal voor de opslag of verhuizing van boeken en archieven hebben wij deze Archiefdoos Medium ontwikkeld die aan alle verwachtingen voldoet. Deze archiefdoos is gemakkelijk in elkaar te vouwen en op maat gemaakt voor het opbergen van 5 tot 7 ordners. De Archiefdoos M is ook bijzonder geschikt als boekendoos. Op de lange zijde van de doos is plaats voor een etiket waarop de inhoud geschreven kan worden, zodat het archief later gemakkelijk terugvinden is.

De archiefdoos heeft verstevigde handvatten en is gemaakt van enkel B golfkarton. De archiefdoos heeft een deksel met tuimelklep aan de voorzijde voor het gemakkelijk opbergen van boeken, archieven en administratie. Het afsluiten van Archiefdoos M kan hierdoor gewoon zonder tape.


Autumn 2- 728 x 90

Vergelijkbare berichten