| |

De top 5 van de beste boeken over uitvindingen 2024

Ondanks dat we al zoveel hebben worden er dagelijks nieuwe dingen uitgevonden en gedacht. Niet alle uitvindingen zullen het grote publiek bereiken. Maar een aantal uitvinding zijn we nooit vergeten en maken we dagelijks gebruik van.

Op deze pagina vind de 5 beste en leukste boeken over uitvindingen. Ondanks dat de boeken allemaal het zelfde onderwerp hebben, zijn ze heel divers.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Sale: tot 70% korting op boeken, films en muziek

1001 uitvindingen die onze wereld veranderd hebben – Die onze wereld veranderd hebben

Wie vond de telescoop uit? En wie de microscoop?

Wat was er eerder: de stormram of de katapult? Hoe komt bakeliet aan zijn naam? En uit welk jaar dateert het internet?

De antwoorden op deze en vele andere vragen zijn te vinden in dit rijk geïllustreerde boek 1001 uitvindingen die onze wereld veranderd hebben is niets minder dan een geschiedenis van de wereld aan de hand van uitvindingen.

Herdruk in een gebonden editie met nieuw omslag.


Mijn gekke uitvindingen schetsboek – 50 geweldige activiteiten voor jonge uitvinders

Uitvinders opgelet: in dit schetsboek krijg je volop de kans om je mooiste vindingen op papier te zetten.

Heb je weleens een hondenparasol gezien? Een onderzeeër die eruitziet als een vliegtuig, of een zwemmachine waarmee je kunt zwemmen zonder nat te worden?


Mijn gekke uitvindingen schetsboek staat vol met tekeningen van bizarre bedenksels en bevat allemaal vreemde uitvindfeitjes en tekenopdrachten.

Laat je inspireren en ga vooral zelf aan de slag: ontwerp de ultieme sportschoen, Transformer-dino, of het lekkerste snoepje ooit.

Inclusief een patent-certificaat voor die ene briljante uitvinding waarmee je de wereld gaat veroveren!


Technische uitvindingen en constructies – van de katapult tot de Marsrover Curiosity, 250 mijlpalen in de geschiedenis van de technologie

Dit boek biedt een chronologische reis langs 250 intrigerende mijlpalen uit de geschiedenis van de technologie, van pakweg 30.000 v.Chr. tot heden, aangevuld met een blik in de toekomst.

Technische uitvindingen en constructies begint met de eerste door mensen gecreëerde werktuigen. Daarna gaat het voorwaarts in de tijd om de techniek te zien veranderen, in een duizelingwekkend tempo.

De auteur gaat tijdens deze tijdreis in op uiteenlopende uitvindingen en constructies als de pijl-en-boog, het Empire State Building, de Deltawerken, de tunnelboormachine en de Trans-Alaskaoliepijpleiding, maar ook de schaakcomputer, de zelfrijdende auto en de 3D-printer komen aan de orde.

Belangrijke personen gaan schuil achter die mijlpalen, zoals Thomas Edison, Albert Einstein, Gottlieb Daimler, Michail Kalasjnikov, Eero Saarinen en Steve Jobs.

Met aanstekelijk enthousiasme laat de auteur jou kennismaken met de fascinerende wereld van de technologie, die een onvoorstelbaar grote invloed heeft op ons dagelijks leven.


100 maritieme uitvindingen – van Astronavigatie tot Zeemansgraf

De mens is een geboren ontdekker.

Van jongs af aan zijn we nieuwsgierig naar onze omgeving en wat zich daarbuiten bevindt. Duizenden jaren geleden gingen onze voorouders al de zee op, voor voedsel, handel en het doen van ontdekkingen.

Om dat mogelijk te maken bedachten we de boot en het zeil, vonden we het kompas en de verrekijker uit en ontdekten we Amerika en de Bermudadriehoek. 100 maritieme uitvindingen biedt een dwarsdoorsnede van wat 10.000 jaar varen op zee ons gebracht heeft, van wereldkaart tot pizza marinara en van piraten tot gps.

Ontdek onze maritieme geschiedenis en laat je verbazen door onze vindingrijkheid. Een leuk en leerzaam boek voor zeelui én landrotten. Michiel van Straten schreef meerdere nautische en populair-wetenschappelijke boeken, waaronder Onzeker op zee en Zee van ijs.

Ook werkte hij mee aan Waarom zeelui niet zwemmen en Het noorden verloren.

Peter Schermer is ruimtelijk ontwerper. Daarnaast schrijft en tekent ¬hij regelmatig voor het tijdschrift Zeilen. Als illustrator maakt ¬hij met 100 maritieme uitvindingen zijn debuut.


Insiders – Uitvindingen

Op zoek naar ‘inside information’ over uitvindingen?

Zo dichtbij was je nog nooit! Je favoriete onderwerp wordt uitgediept door beroemde wetenschappers en tot leven gebracht met fantastische 3D-illustraties die van de pagina’s afspatten.

Wat liet een oude klok tikken?
Wie vond het vliegtuig uit?
Hoe kun je met je oog een kluis openen?
Hoe diep kan een onderzeeër komen?


Sale: tot 70% korting op boeken, films en muziek

Vergelijkbare berichten