|

De top 7 van de beste boeken over vleermuizen 2023

Vleermuizen (Chiroptera) behoren tot de kleine zoogdieren, vleermuizen bewegen zich voor in de lucht en zijn voornamelijk in de avond en nacht actief. De vleugels van een vleermuis bestaan uit een vlieghuid. De kleinste soorten zijn 2,9 tot 3,4 centimeter lang, de grootste soorten (vleerhonden) daarin tegen hebben een spanwijdte van 1,7 meter. Wereldwijd zijn er ontelbaar veel soorten.

Veel van deze soorten worden ook beschreven in de boeken over vleermuizen op deze pagina. Voor deze pagina heb ik de 7 beste boeken over Vleermuizen uitgebreid beschreven. Naast een uitgebreide beschrijving vind je ook een link van Bol.com. De link geeft van Bol.com geeft veel extra informatie over het vleermuizen boek waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Atlas van de Nederlandse vleermuizen

Vleermuizen geven steeds meer geheimen prijs uit hun mysterieuze leven. Vanaf de jaren tachtig kunnen geluiden van vleermuizen eenvoudig beluisterd worden met zogenaamde batdetectors. Met behulp van deze apparaten zijn de ultrasone geluiden van vleermuizen voor mensen hoorbaar gemaakt.

Men kan op die manier vleermuizen opsporen en soorten onderscheiden. Niet langer zijn onderzoekers op toevallige vondsten en tellingen van onverwinterende vleermuizen in groeven, oude bunkers of – in de zomer – op zolders van kerken of kastelen. Op basis van deze nieuwe onderzoeksmogelijkheid startte de Stichting Vleermuis-Onderzoek in samenwerking met de Vleermuiswerkgroep Nederland een uniek onderzoeks- en inventarisatieproject.


Welke vleermuis is dat?

Deze serie uiterst handzame, rijk geïllustreerde gidsjes, die de wandelaar gemakkelijk overal mee naar toe neemt in zijn binnenzak, is uitgebreid met drie nieuwe titels. Het zijn praktische gidsjes voor mensen die geïnteresseerd zijn in de wondere wereld om hen heen, die willen leren kijken en weten wat ze zien. De bekendste soorten afgebeeld met een duidelijke foto Trefzeker thuisbrengen met de kleurcode Alle typerende kenmerken in één oogopslag In een handzaam, aantrekkelijk geprijsd gidsje


Dierenfamilies – Vleermuizen

Er zijn bijna duizend verschillende soorten vleermuizen. Elk type heeft zijn eigen levensstijl. Naarmate je meer over vleermuizen te weten komt, zul je je verbazen over wat ze allemaal kunnen. Vleermuizen zijn bijvoorbeeld de enige zoogdieren die echt kunnen vliegen. En ze gebruiken behalve hun uitstekende gezichtsvermogen een techniek die we echolokatie noemen om ook in het donker te kunnen zien. Dit en nog veel meer over vleermuizen, kun je lezen in dit boek.


Vleermuizen

Dit standaardwerk beschrijft alle 51 vleermuizensoorten van Europa en Noord- West Afrika en gaat uitgebreid in op de achtergronden van deze intrigerende dieren. Aan bod komen onder meer het oriëntatievermogen door echo, jachtstrategieën, de jaarcyclus van vleermuizen, gedrag en levenswijze, onderkomen en tal van andere facetten. Tevens wordt aandacht geschonken aan oorzaken van bedreiging en maatregelen ter bescherming. Deze imposante uitgave bevat honderden schitterende foto’s, tekeningen en verspreidingskaarten.


Vleermuizen in het landschap

Vleermuizen vormen een populaire diergroep; tegelijk zijn ze bedreigd. Dank zij de recente ontwikkeling van de vleermuis-detectors was het voor het eerst mogelijk om ’s zomers systematisch onderzoek naar vleermuizen uit te voeren. Hiervoor zijn jarenlang gedurende honderden nachten waarnemingen verzameld door tientallen vrijwilligers van de Noordhollandse Zoogdierstudiegroep en de Vleermuiswerkgroep Nederland, in samenwerking met de provincie Noord-Holland.

In dit boek worden leefwijze, voedselkeuze en jachtgedrag van de Noordhollandse soorten uitgebreid behandeld, gevolgd door een uitvoerige documentatie van verspreiding in zomer en winter, verblijfplaatsen, verplaatsingen, terreingebruik en aantalsontwikkelingen. Naast een bespreking van iedere soort volgt een aantal hoofdstukken over onder andere landgoederen, overwinteringsplaatsen en een korte regionale karakteristiek van Noord-Holland.


Goeie vraag! – Drinkt een vleermuis bloed?

De dierenwereld blijft de mensen verbazen. In dit boek ontdek je welke vleermuis bloed drinkt. En hoe hij in het donker zijn voedsel vindt. Je raakt niet uitgekeken op de mooie foto’s.

In de serie Goeie vraag! lees je over bijzondere eigenschappen van dieren. Dit boek gaat over vampiervleermuizen. Ontdek hoe deze kleine zoogdieren met hun speciale vleugels kunnen vliegen. Hoe ze in het donker hun voedsel vinden. En hoe ze bloed drinken van slapende dieren. Door de prachtige foto’s en leuke weetjes blijf je je verbazen!


Kriebelboek Vleermuizen

In dit informatieve boek over vleermuizen kom je meer te weten over de levenswijze van vleermuizen, en niet alleen over de soorten die bij ons voorkomen, maar over vleermuizen in de hele wereld. Prachtige kleurenfoto’s en leuke tekeningen geven meer uitleg.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *