|

De top 5 van beste boeken over hamsters 2023

Hamsters zijn onderfamilie van de Cricetidae die veel voorkomt in Azië en Europa. 5 hamster soorten zijn zeer geschikt om als huisdier te houden. De soorten die geschikt zijn, zijn de goudhamster, de Russische (Siberische) dwerghamster, Chinese dwerghamster, Campbells dwerghamster en de Roborovski dwerghamster.

Als je kiest voor een hamster als huisdier is het wel verstandig om je goed voor te bereiden. Dit kan erg goed met boeken over de hamster. Om je hierbij te helpen heb ik de 5 beste boeken over de hamsters voor je op een rij gezet.

Naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. Deze link geeft veel extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen / kopen.


Pets Place alles voor je dier

Over Dieren – De hamster

Hamsters zijn de populairste huisdieren voor kinderen, ze zijn vriendelijk, aanhankelijk en kosten weinig in onderhoud. Een hamster is het liefst in zijn eentje, en wordt ’s avonds en ’s nachts actief. Een hamster graaft graag en verzamelt zijn eten in een zelfgemaakt holletje. Het is belangrijk bij de inrichting van het verblijf daarmee rekening te houden.

In dit boek staat zeer uitgebreid beschreven welke materialen nodig zijn voor een juiste huisvesting (bodembedekking, kooimaterialen, drinkvoorziening) voor de hamster en ook welke voeding geschikt is en welke niet. Hamsters zijn tam te maken en zijn, net als vele kleine knaagdieren, zindelijk. De Syrische hamster, zoals het diertje officieel heet, kan 4 jaar worden.

Om de hamster een prettig leventje te bezorgen, is het aan te raden ‘de Hamster’ te lezen. In een apart hoofdstuk worden ook nog de bekendste soorten dwerghamsters beschreven, die als huisdier gehouden kunnen worden. De duidelijke foto’s maken dit zeer betaalbare boek compleet.


Over Dieren – De dwerghamster

In dit boek worden vier soorten dwerghamsters beschreven, de Russische, de Campbelli, de Roborovski en de Chinese dwerghamster. De herkomst en geschiedenis van deze knaagdierensoort is interessant om te lezen. Op de laatstgenoemde soort na, leven de verschillende dwerghamsters het liefst in groepen.

In dit boek wordt uitgebreid beschreven hoe de juiste huisvesting er uit ziet en wat juist vermeden moet worden. Zo heeft de dwerghamster niet zo veel ruimte nodig, maar wel verschillende rustige hoekjes, waar hij zijn voedsel kan verzamelen, of kan rusten. Dit geldt ook voor de voeding van dwerghamsters. Nuttig zijn de tips waar men op dient te letten bij aanschaf. Er is bepaalde kennis nodig voor het bepalen van het geslacht, of ze drachtig zijn of niet, en het constateren van ziektes of aandoeningen bij dit kleine huisdier.

In ‘de Dwerghamster’ vindt men goede adviezen en praktische tips voor het verantwoord houden van dwerghamsters en vele kleurenfoto’s. Handig boek om in huis te hebben, zowel voor kinderen als voor volwassenen!


Raadgever huisdieren – Hamster

Alles over hamsters: –

 • Helder en eenvoudig
 • Actueel en praktijkgericht
 • Veel kleurenfoto´s

Lees en leer:

 • Waar en hoe hamsters in de natuur leven en met elkaar communiceren
 • Hoe u uw hamsters op de juiste manier kiest en ze optimaal voert en verzorgt
 • Hoe u in een handomdraai een afwisselend hamsterverblijf inricht
 • En nog veel meer extra informatie, tips en adviezen van Georg Gaßner een specialist in kleine zoogdieren.

Hamsters Omgaan Met Huisdieren

In dit boek vindt je alles wat je moet weten over:

 • De aankoop van een hamster
 • De verschillende soorten
 • Hoe je de kooi moet inrichten
 • De voortplanting
 • De voeding en de verzorging
 • Wat te doen bij ziekte

Dwerghamsters

In dit boek worden aanwijzingen gegeven voor de verzorging van dwerghamsters. Herkomst, teelt, verzorging, voeding en erfelijkheid worden o.a. behandeld. Het woord- en taalgebruik is niet moeilijk, de vele kleurenfoto’s (soms paginagroot) zijn goed.

Uit het hele boek spreekt het enthousiasme van de schrijfster voor haar onderwerp. Een bruikbaar boek voor iedereen die overweegt dwerghamsters aan te schaffen, maar ook voor hen die deze diertjes al hebben en er bijvoorbeeld mee willen fokken.


Pets Place alles voor je dier

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *