|

De top 7 van de leukste boeken van Vos en Haas 2024

De “Vos en Haas” boekenserie is een charmante en populaire reeks kinderboeken geschreven door Sylvia Vanden Heede en geïllustreerd door Thé Tjong-Khing. Deze serie, die geschikt is voor beginnende lezers, heeft zich onderscheiden door de manier waarop het leesplezier bevordert en kinderen betrekt bij de avonturen van de hoofdpersonages.

De serie speelt zich af in een betoverend bos waar twee onvergetelijke vrienden, Vos en Haas, wonen. Samen vormen ze een onafscheidelijk duo dat de lezer meeneemt op talloze avonturen.

Wat de “Vos en Haas” boeken zo aantrekkelijk maakt, is de diepgaande karakterontwikkeling van de hoofdpersonages. Vos en Haas zijn meer dan gewoon vrienden; ze vertegenwoordigen verschillende persoonlijkheden die op speelse en leerzame wijze met elkaar omgaan. Kinderen leren door hun avonturen belangrijke lessen over vriendschap, samenwerking en begrip voor anderen.

Sylvia Vanden Heede’s schrijfstijl is toegankelijk en boeiend voor jonge lezers. Ze maakt gebruik van eenvoudige woorden en zinnen, waardoor kinderen gemakkelijk kunnen meelezen en zich identificeren met de personages. Bovendien bevat elk boek kleurrijke illustraties van Thé Tjong-Khing, die de verhalen tot leven brengen en de verbeelding van de lezers prikkelen.

De verhalen in de “Vos en Haas” serie variëren van alledaagse gebeurtenissen tot fantasierijke avonturen. Terwijl ze samen op ontdekking gaan, leren de lezers over onderwerpen zoals vriendschap, emoties, weersvoorspelling, feesten en zelfs mysterieuze gebeurtenissen. Deze verhalen zijn zowel educatief als vermakelijk, en ze stimuleren de ontwikkeling van leesvaardigheden en begrip bij jonge lezers.

In de loop van de jaren zijn er vele boeken in de serie Vos en Haas uitgebracht, maar welke van de boeken mag je eigenlijk niet overslaan? Om hier antwoordt op te geven heb ik een top 7 samengesteld met de leukste boeken van Vos en Haas. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek.

Vos en Haas

vos en haas zijn
in het hol van uil.
uil heeft een ei.
van wie is het ei?
en wat zit er in?
uil weet het niet.
en vos weet het niet.

en haas weet het ook niet.
maar na een poos…

Het eerste boek van Vos en Haas won meteen 6 prijzen, waaronder de Jonge Gouden Uil. Met vertalingen in veertien landen en een animatiereeks op TV groeiden de boeken van dit fantastische duo uit tot de klassiekers voor eerste lezers.

In een eenvoudige, maar spitsvondige taal vertelt Sylvia Vanden Heede grappige avonturen. De speelse tekeningen van Thé-Tjong Khing brengen Vos en Haas en hun vrienden tot leven.


Het grote voorleesboek van Vos en Haas

Uil is de buur van Vos en Haas.
Hij geeft een feest. Want hij is jarig!
‘Ik wil een groot stuk taart!’ zegt Vos.
En hij wil nog meer. Hij wil koek. Heel veel koek!
Het is nooit saai in het bos van Vos en Haas.

Vier verhalen van Vos en Haas gebundeld in één dik boek: Een buur voor Vos en Haas, Vos en Haas op zoek naar koek, Vos en Haas en het feest van Uil en Blauw is saai.


Vos en Haas Feestboek

Piep en Tok en Iek zijn op bezoek!
Daarom is het feest.
Een feest met eten en drinken.
Iedereen lacht en praat en
heeft plezier.
Maar Iek niet.
Iek zit onder een boom met draadjes in zijn oren.
Hij kijkt naar een ding dat ‘ping’ zegt.
‘Dat is zijn smartfoon’, legt Tok uit.
‘Daarmee zit hij op zijn feesboek.’
Uil vindt het maar gek.
Op een boek zit je niet.
Daar heb je stoelen voor!


Het dikke boek van Vos en Haas

Dit is een dik boek.
Het is het boek van Vos en Haas.
En van Uil en Piep.
En van Tok en Iek.
En van wie nog meer?
‘Van Rob’, zegt Haas.
‘En van Pluim’, zegt Vos.
Maar dat vindt Haas niet leuk.
Pluim is een nuf uit de stad.
‘Ik wil Pluim er niet in’, zegt Haas.
‘En Meermin wel?’ vraagt Vos.
‘Ja’, zegt Haas. ‘Meermin wel.’
‘Als Meermin mag, dan mag Pluim ook’, vindt Vos.
Dat is waar.
Dus is dit een heel dik boek.
Want elk dier staat er in.
Lees maar.
Dan zie je het zelf.

Dit dikke boek begint met eenvoudige woorden en korte zinnen. Naarmate Vos en Haas en hun buurman Uil meer avonturen beleven, groeit de moeilijkheidsgraad van de tekst zeer geleidelijk van leesniveau avi start tot avi M4. Het boek is zo spannend en grappig, dat de beginnende lezer dat niet eens merkt! Om voor te lezen, samen te lezen of zelf te lezen.


Vos en Haas en de seizoenen

Elk jaar is het één keer lente.
En één keer zomer.
En één keer herfst.
En één keer winter.
Dat gaat zo.
Daar is niets aan te doen.
Maar dat is ook niet erg.
Want de lente is leuk en de zomer ook.
In de herfst waait het en in de winter valt er sneeuw.
Er valt altijd wel iets te beleven met Vos en Haas.
Het hele jaar rond!

Voor elk seizoen een verhaal van Vos en Haas, gebundeld in één dik boek: Troep is leuk, De bui van Uil, De ballon van Uil en Wat een kou.


Vos en Haas doeboek

Leer samen met Vos en Haas spelen met letters en woorden Pak je potloden en ga samen met Vos en Haas aan de slag in dit kleurrijke doeboek: – Vind je weg in de doolhoven – Geef Meermin een mooie staart – Zoek de woorden die beginnen met dezelfde letter – Maak zelf een schatkaart – Omcirkel wat rijmt in dezelfde kleur De perfecte voorbereiding om te leren lezen, schrijven en tellen. In dit doeboek vind je leuke opdrachten en korte verhalen van Vos en Haas.


Vos en Haas – Tot kijk

Hee Vos! Hee Haas!’
Het is Uil die zo roept.
Hij zit in zijn boom
en wenkt door het raam.
‘Wat vreemd’, zegt Haas.
‘Heel vreemd’, vindt Vos ook.
Want sinds Uil een ei heeft,
wil hij niemand zien.


Vergelijkbare berichten