|

De top 3 van de beste boeken over de Main Coon katten 2024

Het Maine Coon-ras staat bekend om zijn kenmerkende fysieke uiterlijk en grootte. Het zijn geen lichtgewicht katten en hebben veel vacht, met een gemiddeld gewicht van 6 tot 8 kg. Maine Coons zijn een van de grootste kattenrassen, waarbij sommige exemplaren van kop tot staart meer dan 1 meter lang worden. Ze hebben een stevig skelet, een lange volle staart en een middellange vacht. Vanwege hun grote formaat hebben Maine Coons een grote behoefte aan lichaamsbeweging en activiteit om hun lichamelijke gezondheid te behouden.

Maine Coons staan ​​bekend om hun unieke persoonlijkheidskenmerken en temperament. Ze zijn een extravert en speels ras, met een natuurlijke neiging tot zwemmen. Maine Coons zijn aanhankelijk en zachtaardig.Hoewel de persoonlijkheid van elke Maine Coon uniek is, staan ​​de meeste bekend om hun zachtaardige karakter en extraverte persoonlijkheid. Ze vinden het leuk om in de buurt van mensen en andere huisdieren te zijn, waardoor ze een uitstekende metgezel zijn voor gezinnen met kinderen.

Meer over de Maine Coons katten lees je in de boeken op deze pagina. Om je een goed beeld te kunnen geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek.

De 3 beste boeken over Maine Coons katten

De Maine Coon

Hoewel zijn stoere en imposante verschijning wellicht anders doet vermoeden, is de Maine Coon een uiterst sociale, evenwichtige en goedgehumeurde kat. Zijn ongecom- pliceerde karakter is één van de belangrijkste redenen waarom deze zachtaardige reus bij een breed publiek zo geliefd is.

In dit boek lees je alles over de geschiedenis, het karaker en het uiterlijk van deze populaire raskat. Ook de aanschaf, socialisatie, verzorging, gezondheid, het fokken en tal van andere onderwerpen komen in dit uitgebreide naslagwerk aan bod.
Dankzij de medewerking van verschillende fokkers, een dierenarts en een keurmeester bevat dit boek veel praktische informatie en nuttige tips. In combinatie met de adembenemende foto’s van dierenfotograaf Anita Giskes en de bijzondere vormgeving is dit informatieve boek een aanwinst voor iedere (toekomstige) Maine Coon-eigenaar!

Vanwege haar grote dierenliefde schrijft communicatieadviseur Cindy Schwering graag over huis- dieren. Behalve liefhebber van katten fokt zij sinds 2001 op kleine schaal raskatten, onder de Catterynaam Van Schwerings Huize. Cindy Schwering beschikt over een vlotte pen waardoor haar boeken ‘lekker weglezen’.


Maine Coon

De Maine Coon behoort in de meeste landen tot de top-vijf van populairste kattenrassen.

Een gedegen, betrouwbaar naslagwerk over dit ras was er tot op heden nog niet. De auteur van dit boek, Mimy Sluiter, heeft ruim twintig jaar praktijk-ervaring met raskatten, geeft les in kattengenetica en fokken en wordt veel gevraagd voor lezingen over raskatten op universiteiten.

Dit boek is geïllustreerd met prachtige kleurenafbeeldingen van deze fotogenieke kat.


Maine Coon

HET LEVEN MET EEN MAINE COON CAT – Een vriendelijke reus komt eraan! – De Maine Coon Gids

Vanuit een zuiver visueel oogpunt zien coonies, zoals ze vaak worden genoemd, er wild uit. De grote katten met de puntige oren, de lange schedel en de dikke poten lijken op een lynx. Maar nog voor het eigenlijke fokken van de raskatten begon, werden ze al knuffelkatten genoemd, wat past bij het karakter van de dieren. Maine Coon mannetjes maken snel vrienden. De vrouwtjes zijn in het begin wat terughoudender. Coonies vormen echter altijd een hechte band met hun eigenaar en willen hem bijna overal vergezellen.

Het boek bereidt u uitgebreid voor op het samenleven met de prachtige grote katachtigen. Het geeft antwoord op de vragen die elke (toekomstige) katteneigenaar bezighouden:

  • Kan een Maine Coon als binnenkat gehouden worden?
  • Waarop moet worden gelet bij de verzorging van de vacht en de klauwen van de kat?
  • Wat voor voer heeft de kat nodig?
  • Kan ik een kat trainen?
  • Wat hebben Coonies nodig om te spelen?

Er is één ding dat we nu willen onthullen: Maine Coon katten zijn zachtaardig en evenwichtig, maar zeer nieuwsgierig en avontuurlijk. Zelfs op oudere leeftijd verliezen zij deze kwaliteiten niet. Ze binnenshuis houden is geen probleem, zolang je maar voor afwisseling zorgt.

Inhoud:

  • Raskenmerken
  • Geschiedenis van het ras
  • Karakter van het ras
  • Eisen van het ras – verzorging, voeding, beroep
  • Voorbereiding voor het verhuizen en nog veel meer!

Word een team met uw Maine Coon kat en leer hoe u er liefdevol mee omgaat!


Vergelijkbare berichten