|

De top 6 van de beste boeken over (antieke) wapens 2024

In Nederland mag je geen wapens bezitten. Je mag alleen in bezit zijn van een wapen met een wapenvergunning ondanks dit is er een grote interesse in wapens. Dit geldt zowel voor messen, pistolen, geweren en andere slag en stootwapens. Er is niet alleen in interesse in de huidige wapens maar ook er is ook veel interesse en belangstelling in antieke wapens en wapens uit de Tweede Wereldoorlog.

Boeken zijn een goed medium om meer te weten te komen over de verschillende wapens, het ontstaan ervan maar ook de werking en de mogelijkheden. Om je een handje te helpen heb ik de 6 beste boeken over wapens voor je op een rij gezet.

De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geeft extra informatie over het boek, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.


Wapens

Wapens – en de krijgers die ze hanteren – hebben steeds mee de groei en de ondergang bepaald van wereldrijken en hebben mee beslist over het succes of de mislukking van revoluties.

Dit schitterend geïllustreerde naslagwerk vertelt het verhaal van 5000 jaar wapengeschiedenis: van stenen bijlen tot zware machinegeweren, van kruisbogen tot samoeraizwaarden, van Assyrische speren tot de AK47.

De vele foto’s, de ruime aandacht voor technologische evoluties en de gedetailleerde analyse van elk wapentuig maken van dit boek het ultieme naslagwerk over wapens en wapenruistingen.

Dit boek werd samengesteld door gereputeerde experts en ervaren auteurs als Richard Holmes, Roger Ford, Reg Grant, Adrian Gilbert en Philip Parker.

De Grote Messen encyclopedie

Het mes is niet alleen een van de oudste werktuigen van de mens, het is voor velen ook een verzamelobject. Sommige messen zijn zo schitterend vormgegeven en gedecoreerd dat het kunstwerken zijn. Deze encyclopedie over messen is speciaal samengesteld voor liefhebbers en verzamelaars.

Geïllustreerd met meer dan 600 kleurenfoto’s.


De grote pistolen en revolvers encyclopedie

Deze prachtige uitgebreide wapenencyclopedie over pistolen en revolvers is speciaal geschreven voor wapenliefhebbers, sportschutters, wapenverzamelaars en overheidsdiensten. Er is veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van het vuurwapen.

Verder is een uitgebreide en verklarende woordenlijst opgenomen, hierin worden alle technische aspecten, zoals vergrendelings- en veiligheidssystemen van pistolen en revolvers, in alfabetische volgorde behandeld.

Per wapen wordt de ontwikkeling geschetst en zijn de gegevens aangevuld met vele honderden kleurenfoto’s en tekeningen.


Geillustreerde antieke wapens encyclopedie

Deze onmisbare encyclopedie over antieke vuurwapens is speciaal samengesteld voor wapenliefhebbers, wapenverzamelaars en overheidsdiensten.

U vindt in dit boek:

  • een beschrijving van de geschiedenis van het vuurwapen
  • een uitgebreide beschrijving van de wapenterminologie
  • uitvoerige technische informatie over wapentechniek en wapensystemen
  • informatie over wapenontwikkelingen, wapenfabrikanten en wapenmerken uit de vorige eeuwen
  • een uitgebreid register waarmee u bepaalde wapens of onderwerpen snel kunt opzoeken
  • vele honderden kleurenfoto’s en tekeningen

De Grote Jachtgeweren Encyclopedie

De Grote Jachtgeweren Encyclopedie. Deze uitgebreide encyclopedie over kogel-, hagel- en combinatiegeweren voor de jacht is speciaal geschreven voor de jagers, wapenliefhebbers, kleiduivensportschutters, wapenverzamelaars en overheidsdiensten.

Voor de professionele gebruiker is deze encyclopedie een must, vooral omdat ze geschreven is door een wapenprofessional in hart en nieren. Het is een belangrijk naslagwerk voor de recherche- en vuurwapenafdelingen van de politie en aanverwante diensten.


Geillustreerde legergeweren encyclopedie

De mensheid is altijd gefascineerd geweest door vuurwapens. Militaire geweren hebben een grote rol gespeeld in de oorlogvoering, vooral in deze eeuw.

Over het algemeen is het de burger niet toegestaan automatische legergeweren en pistoolmitrailleurs in zijn bezit te hebben, maar toch zijn veel wapenliefhebbers gefascineerd door de techniek en de vormgeving ervan. In vele landen zijn militaire geweren in een semi-automatische versie wel toegestaan voor de schietsport.

Om deze groep gebruikers en ook de schare wapenliefhebbers aan uitsteken de informatie te helpen is deze encyclopedie samengesteld. De meeste gangbare merken, modellen en kalibers zijn hierin opgenomen.

Dit omvangrijke boek is tevens te beschouwen als een overzicht van moderne legergeweren van de 20e en 21e eeuw. Als eerste wordt de ontwikkeling van het fenomeen ‘vuurwapen behandeld. Ook aan wapentechniek is veel aandacht besteed evenals aan de wapenterminologie en de veiligheid in het gebruik van vuurwapens.

Verder worden de verschillende technische wapensystemen, zoals veiligheids-, vergrendelingsmechanismen en slotsystemen uitgebreid en duidelijk uitgelegd. Ook wordt ingegaan op de verschillende munitiesoorten voor deze geweren.

Het grootste gedeelte van deze encyclopedie is ingeruimd voor de bespreking en de technische details van legergeweren en machinepistolen, aangevuld met meer dan 600 prachtige kleurenfoto’s. Het wapenoverzicht is alfabetisch opgebouwd


Vergelijkbare berichten