|

De top 7 van beste boeken over tennis 2023

Zoals in elke sport grossiert ook tennis in biografieën over de voormalige tennissers en tennissters. Gelukkig zijn er naast biografieën nog veel meer boeken geschreven over tennis en boeken die met tennis te maken hebben.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 beste boeken over de geliefde sport tennis. De boeken in de top 7 zijn heel divers van boeken met vele tennistips tot interesante biografieën.

De boeken worden uitgebreid beschreven en om je goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over het boek en de auteur zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen.

Alle hoeken van de baan

Alle hoeken van de baan beschrijft de tennissport aan de hand van tal van bijzondere verhalen, achtergronden en feiten. Je leest onder meer over de ontstaansgeschiedenis van de sport, haar meest legendarische spelers, wonderbaarlijke wedstrijden en bizarre incidenten. Daarnaast komt er een parade aan opmerkelijke outfits voorbij, is er aandacht voor extreme statistieken en wordt er zélfs een blik geworpen op het wel en wee van de amateurtennisser. Al met al een zeer diverse bundel die je het tennis toont in werkelijk al haar facetten.

Zomaar wat vragen waar dit boek een antwoord op geeft:

 • Welke tennisser moest ooit een wedstrijd opgeven omdat hij al zijn rackets kapot had gesmeten?
 • Wie deed er als man én als vrouw mee aan de US Open?
 • Hoeveel punten maakte Nicolas Mahut, ondanks dat hij verloor, meer dan John Isner in hun ruim elf uur durende kraker op Wimbledon? (Hint: een hoop.)
 • Welke tenniskledingrel leidde ooit tot vragen in het Britse parlement?
 • Hoe zag het tennis van vele eeuwen geleden eruit?
 • Welke tennisgrootheid neemt voorafgaand aan iedere wedstrijd als mentale voorbereiding een ijskoude douche?

Tennis

Stel je eens voor dat je jouw winstratio kunt verhogen, dat jij de spelvaardigheden die jij hebt geleerd op een veel effectievere manier kunt gebruiken. Dit tennisboek is uniek. Het vertelt je niet hoe je een bal moet slaan, maar maakt wel een winnaar van jouw.

Dit boek leert je hoe jij jouw tegenstander moet inschatten – hoe jij kan zien wat hij gaat doen voor hij het doet. Alle belangrijke aspecten van het spel komen aan de orde. Je leert anticiperen op de slag die je kunt verwachten, zodat je klaar bent voor een winnende return.

Het boek is verdeeld in vijf hoofdstukken die de vijf belangrijkste spelsituaties beschrijven: serveren, retourneren, baselinespel, het net naderen en aan het net spelen. Het boek gaat ook in op gebruikelijke speelstijlen en hun effectiefste counterstrategieën. Als jij qua vaardigheden hebt geleerd wat je moet leren, is dit boek wat jij nodig heeft om meer wedstrijden te winnen.

De beste tennisspelers concentreren zich niet alleen op de manier waarop ze de bal over het net spelen, maar ook op hoe ze hem terugkrijgen. Door aanwijzingen van uw tegenstander te leren lezen, kunt u uw winstratio opschroeven. Dit boek leert je hoe jij moet anticiperen op de volgende slag van jouw tegenstander, zodat jij nog beter kunt retourneren. Het gaat in op gebruikelijke tactieken in tennis en laat je zien hoe jij een slag kunt analyseren op basis van de houding van jouw tegenstander op de baan, zijn greep en zijn slag.

ROB ANTOUN is een voormalig ATP-speler die al twintig jaar op internationaal niveau coacht, onder meer twee Britse seniorspelers van het hoogste niveau en een juniorspeler uit de top twintig. Hij heeft de hoogste trainingskwalificatie van de Lawn Tennis Association (LTA) en is trainingsdocent voor Tennis Europa en LTA. Antoun onderwijst momenteel de LTA trainingskwalificatie op masterniveau.


Open

In deze biografie onthult Andre Agassi enkele onthutsende feiten over zijn leven. Hij vertelt over hoe hij aan de top kwam, over de relatie met zijn vader, maar ook bijvoorbeeld over zijn verloren finale in 1990 van Roland Garos toen Agassi zich meer zorgen maakte over zijn toupet, waar nauwelijks iemand iets over wist, dan over zijn tegenstander.

Andre Agassi is een van de meest geliefde en getalenteerde sportmensen ter wereld. Toch haatte hij tennis van jongs af aan. In de wieg kreeg hij al een racket in zijn handen. Als kind moest hij honderden ballen per dag slaan. Hij verafschuwde de constante druk om te presteren, terwijl hij tegelijkertijd zijn status als wonderkind probeerde in te lossen.

In deze openhartige autobiografie vertelt Agassi zijn levensverhaal dat bepaald is door dit soort conflicten. Met dit boek probeert hij een verhaal te vertellen dat mensen inspireert.


Tennis met Kiki

Tennis is een sport voor jong en oud en is naast individuele aspecten ook een heel belangrijke teamsport die je zowel in de zomer als de winter kunt spelen. Zowel in toernooien als in competitieverband. Wil je meer leren over deze sport en over hoe je nog beter kunt worden? Wie kan dat je nu beter vertellen dan tennisambassadeur Kiki Bertens. Zij laat je in Tennis met Kiki zien wat er allemaal bij tenissen komt kijken.

Wat komt er allemaal aan bod?:

 • Deel 1: Algemeen – kennismaken met Kiki – prijzen en prestaties – geschiedenis van het tennis in Nederland – waarom is tennis zo leuk
 • Deel 2: Trainingen – type trainingen – oefeningen die je alleen kunt doen – specifieke vaardigheden en type slagen e.d. – de tennisbaan – je uitrusting – regels/spelregels/afspraken – met wie heb je te maken
 • Deel 3: Wedstrijden – hoe bereid je je voor op wedstrijden, hoe doet Kiki dat? – verschillende soorten wedstrijden – officials en scheidsrechters – internationale wedstrijden
 • Deel 4: Het leven van een toptennisser – hoe word je zo goed – meedoen aan de bekende toernooien, welke toernooien zijn er – Olympische Spelen

Federer

Inzicht in het leven van een superprof

Roger Federer is niet alleen een van de succesvolste tennissers aller tijden; hij is ook een zeer geëngageerde topsporter en een echte familyman. Al jarenlang wordt de Zwitser door een horde journalisten gevolgd, maar niemand kent hem en zijn entourage zo goed als zijn landgenoot René Stauffer.

Deze reporter hield zelfs contact met Federer toen hij in de zomer van 2016 het tennisracket tijdelijk liet rusten om vervolgens een halfjaar later op de Australian Open een sensationele comeback te maken. De achtvoudig Wimbledonwinnaar, die door velen wordt gezien als de beste tennisser aller tijden, zal naar men zegt komend najaar afscheid nemen.

Tijd voor een biografie waarin we King Roger écht leren kennen.


Tennis

Als u graag meer wilt weten over de basisprincipes van tennis, dan is deze handige gids beslist wat u zoekt. Hij werd geschreven door professionals en dankzij een schat aan deskundig advies, duidelijke illustraties en foto’s van topspelers in actie, komt u in een handomdraai alles te weten over deze fascinerende sport.

In dit boek leest u alles over:

 • Technieken – van hoe u het racket vasthoudt tot de ideale mentale benadering van het spel.
 • Shots – een stap-voor-stapgids om alle shots te spelen: volleys, lobs, smashes en dropshots.
 • Tactiek – positie kiezen op het veld, het spel van uw tegenstander analyseren en de juiste shot kiezen.
 • Regels – de regels voor het enkel- en dubbelspel, punten winnen en tiebreaks spelen.

Top 100 van het tennis

Roger Federer en Serena Williams zitten beiden in de herfst van hun tennisloopbaan. Ze behoren zonder enige vorm van discussie tot de allergrootste tennissers in de geschiedenis. Geen enkele tennisliefhebber of –kenner zal ontkennen dat ze allebei tot de beste tennissers ooit behoren. Er zal echter wel discussie ontstaan hoe hoog Federer en Williams moeten staan op de ranglijst met de grootste tennissers ooit.

Bij de beste tien, in de top drie of misschien bovenaan? Maar vergeten we dan niet Nadal, Borg, Laver, Navrátilová, Graf en Court? Of spelers uit een verder verleden zoals Tilden en Lenglen. Hoe maak je in hemelsnaam een dergelijke ranglijst aller tijden op een objectieve manier?

In zijn zesde boek “Top 100 van het Tennis” probeert Wilfred Luijckx (1979) wederom antwoord te geven op bovenstaande vragen. In lijn met zijn laatste twee boeken over wielrennen en schaatsen heeft hij op basis van feiten, cijfers en statistieken een top 100 samengesteld. Hij neemt u mee op reis langs 140 jaar internationaal tennis en bespreekt de honderd grootste tennissers compleet met alle grote prestaties. Geniet tijdens het lezen en ontdek de uiteindelijke ranking van alle tennislegendes.


Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Jammer dar er in deze lijst niet een boek voorkomt over rolstoeltennis. Juist ook voor kinderen en jong volwassenen. Ik zoek een boek voor een jonge tenisser in een rolstoel en nergens te vinden … En denk niet dat rolstoeltennis ‘hetzelfde’ is als … Begrijpt u.

 2. Bedankt voor je bericht. Er zijn tot op heden weinig boeken geschreven over gehandicaptensport. Dit geldt ook zeker voor rolstoeltennis. Er is een kinderboek geschreven Professor S, dat gaat over rolstoeltennis en Able een Engelstalig boek over de Australische rolstoeltennisser. Beiden zijn te koop bij Bol.com. Dit zijn de boeken die ik ken die te maken hebben met rolstoeltennis. Mvg Ramon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *