|

De top 10 van de beste stripboeken aller tijden 2024

Stripboeken zijn nog steeds populair die merk je ook wel aan het aanbod en de vele stripboek beurzen in Nederland en België. Veel strips hebben een lange geschiedenis en worden al tientallen jaren uitgebracht Suske en Wiske, en Asterix en Obelix zijn hier een goed voorbeeld van maar ook nieuwe stripverhalen zijn erg populair zoals Dogman bijvoorbeeld.

Op deze pagina vind je de top 10 van beste en leukste stripboeken aller tijden. Om je een goed beeld te geven van de stripboeken is er naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft extra informatie over het stripboek, via de link kun je het stripboek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Chninkel integraal hc01. de chninkel intergaal 

J’on de Chninkel lijdt. Hij leeft op Daar, een wereld waar al eeuwig oorlog wordt gevoerd tussen drie verschillende fracties. Als hij na een veldslag achterblijft, verschijnt de Schepper der Werelden aan hem en stuurt hem uit om vrede te brengen over Daar, dat Hij anders zal vernietigen. Tegen wil en dank gaat J’on op pad, bijgestaan door Bom-Bom en vooral GWel, met wie hij liever de liefde zou bedrijven dan de wereld van de ondergang te redden.

De Chninkel geldt als een van de grootste stripklassiekers. Jean Van Hamme en Grzegorz Rosinski schiepen met dit lijvige fantasy-epos een regelrechte verkoopstopper die steevast in de top drie eindigt van beste strips aller tijden.


Bleekwater

François rijdt dagelijks leveringen van een droogkuisfirma rond met een busje, in een afgeleefde grootstad waar het de laatste weken onophoudelijk lijkt te regenen zonder veel opklaringen in het vooruitzicht.

Het dagelijkse hoogtepunt van zijn ochtend bestaat uit een bezoek aan de krantenkiosk van de hartelijke Maryvonne, waar hij zijn lottobiljet met steevast dezelfde cijfercombinatie inlevert, en even verderop een eerste frisse pint in zijn stamcafé Monico, om de dag op gang te trappen.
Elke avond doolt François door de natte afgeleefde straten die hij kent als zijn broekzak, net als alle snackbars, cafés en bioscopen, terwijl het leven geruisloos voorbijglijdt.
Onverwacht geconfronteerd met een dramatische situatie, neemt François op enkele seconden een beslissing die op het eerste zicht zijn mooie toekomstdromen zou kunnen waarmaken.
Op het eerste zicht.

Na zijn meermaals bekroonde debuut Beatrice is Bleek Water de tweede graphic novel van auteur Joris Mertens.


Roodbaard – Nieuwe avonturen van – SC 1 – Gehangen maar niet dood

Roodbaard, Eric, Baba en Driepoot zijn nu kaapvaarders voor de koning. Ze gaan op jacht naar ‘het Spook’, een mysterieuze piraat die de planters van Pamticoe Sound afperst. Er ontspint zich
een dodelijke kaapvaart tegen een gewetenloze tegenstander…

Jean-Charles Kraehn en Stefano Carloni zorgen met dit verhaal voor een terugkeer door de grote
poort voor Roodbaard. Met dit eerste deel van een tweeluik vinden ze het perfecte evenwicht tussen een respectvol eerbetoon aan de scheppers, Jean-Michel Charlier en Victor Hubinon, en de noodzakelijke modernisering van de
mythe!


Blacksad

Ooit ga ik m’n memoires schrijven. Ik heb zo veel onvoorstelbare dingen meegemaakt, dat iedereen zal denken dat het een verzameling leugens is, dat er voor zo veel boosaardigheid geen plaats is op deze wereld. Het zou me niets verbazen als ze uitgegeven zouden worden als een tweederangs detectiveromannetje… Maar het zou goed verkopen. De mensen houden van morbide zaken … Deze zaak gaat over vuiligheid, over racistische misdrijven!


Thorgal 09. de boogschutters

Op terugweg naar zijn eiland wordt Thorgal verrast door een storm. Zijn boot wordt geramd door die van Tjall-de-vurige, een onbesuisde jongeling met een gouden hart. Thorgal maakt dan kennis met TjalI’s oom Boomvoet, een wapensmid, die hem onderdak verleent. Van zijn gastheren verneemt Thorgal dat er in de buurt een boogschutterstournooi gehouden wordt, met een prijs van honderd zilveren marken voor de winnaars…

Voor Thorgal, die zijn hele bezit verloren heeft in de schipbreuk, is dit een goede gelegenheid om weer wat geld te verdienen. Maar de tournooien in het land van de godin Kerridwen hebben niets van de hoofse krachtmetingen uit de middeleeuwen…


Monsters

Een gruwelijk nazi-experiment dat de Tweede Wereldoorlog overleeft, heeft grote gevolgen voor twee Amerikaanse gezinnen. Twee vaders en een zoon worden er slachtoffer van. MONSTERS is een meesterlijk geschreven en getekende striproman, die geen lezer onberoerd zal laten. Monsters is zowel thriller als drama en zelfs een metafysische reis. Indrukwekkend is het oog voor detail van deze auteur, die niet alleen zijn verhaal voortdurend verrassend weet te houden, maar die ook ieder van zijn personages tot leven weet te wekken in dialoog en expressie. Een unieke prestatie op het gebied van strip en grafische roman


Asterix 39. Asterix en de griffioen

Op zoek naar de griffioen, een mythisch dier dat in geschriften van antieke Griekse auteurs wordt beschreven, zijn de Romeinen nog niet aan het eind van hun Latijn! De griffioen is het totemdier van een Sarmatische sjamaan. Een echt bestaande griffioen lijkt voor de Romeinen aanvankelijk niet onmogelijker dan een giraf of neushoorn. Julius Caesar sprak immers zelf over de eenhoorn in zijn Commentarii de bello Gallico (Commentaren over de Gallische Oorlog — authentiek!). Maar hoe meer de Romeinen rondtrekken aan de grenzen van Barbaricum (de geografische term van de Romeinen voor het uitgestrekte gebied dat door Barbaarse volkeren werd bewoond), hoe meer ze twijfelen. Hun veroveraarsmentaliteit begint te verzwakken… Vooral wanneer Asterix en Obelix (zonder Idefix te vergeten!) de Sarmaten komen versterken, wat hun reis niet vergemakkelijkt!


Blake & Mortimer – SC 28 – De laatste zwaardvis

Op een Britse rijksweg rijdt een auto naar de militaire luchthaven van Hasley. Aan boord zit majoor Rupert Humbletweed, op een geheime missie voor de Britse regering. In de Centaur Club in Londen eet kapitein Francis Blake een overgaar gebraden rosbief met zijn vriend, professor Philip Mortimer. Hij vertrouwt hem een uiterst belangrijke operatie toe: hij moet naar Pakistan gaan om de activeringscode van de Zwaardvissen die op de basis van Makran staan te wijzigen, zodat die naar Scawfell in Engeland kunnen worden overgebracht. Blake, die net aan het hoofd van de MI5 staat, moet daarna naar Ulster vertrekken: volgens een van zijn agenten bereidt de IRA een groot complot tegen Engeland voor…


Maus Compleet

In Maus maakt de lezer kennis met Vladek Spiegelman, een joodse overlevende van de Tweede Wereldoorlog, en zijn zoon Art. Ze herbeleven een historie die te groot is om je mee te kunnen verzoenen. Met Maus verwierf Spiegelman wereldfaam, het boek werd vertaald in meer dan twaalf talen en het is de enige strip die ooit de Pulitzerprijs heeft gewonnen. Maus is een literair en beeldend meesterwerk, onmisbaar in je boekenkast!


Dagen van zand

US, 1937. Een jonge fotograaf wordt gevraagd de zogenaamde Dust Bowl te documenteren en komt daarbij angstvallig dicht bij de ellende die de boeren aldaar meemaken: droogte, plagen en eindeloze zandstormen en het menselijk leed dat daar het gevolg van is. Een actueler verhaal dan het doet lijken over man-made klimaatverandering en de vluchtelingen die zij veroorzaakt.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten