|

De top 7 van de beste Poké Bowl kookboeken 2024

De Poke Bowl is een populair gerecht dat zijn oorsprong vindt in Hawaï en sindsdien over de hele wereld populair is geworden. Het origineel is een kom rauwe vis, typisch tonijn of zalm, geserveerd op een rijstbed en gegarneerd met groenten en sauzen. De naam “poke” betekent in het Hawaïaans snijden of snijden, verwijzend naar de manier waarop de vis voor het gerecht wordt bereid. De Poke Bowl is een heerlijke en voedzame maaltijd waar je als lunch of diner van kunt genieten.

Tegenwoordig worden meer ingrediënten gebruikt dan alleen rauwe vis als hoofdingrediënt. De grote diversiteit zie je ook terug in de Poké Bowl kookboeken op deze pagina. Om je een goed beeld te geven van de kookboeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie waaronder de waardering en de recensies van de thuiskoks.

KokenKoken

Bowls of Goodness

Het kookboek Bowls of Goodness van Nina Olsson geeft iedereen de kans om moeiteloos een zalige en gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Bowls of Goodness is een oogstrelend kookboek voor de thuiskok met een groot aantal even gemakkelijke als verrukkelijke maaltijden in een kom. Aan de hand van een verzameling vegetarische recepten voor het ontbijt, avondmaal of een gezellig etentje, wordt moeiteloos een eenvoudige kom vol textuur en smaak op tafel gezet. Met overheerlijke gerechten van smoothies en salades tot aan noedels en granen; elke kom bruist van vitaliteit en gezondheid.


De lekkerste poké bowls

Ben jij ook zo dol op die heerlijke pokébowls boordevol groenten en smaak? In dit boek vind je een heleboel inspirerende recepten om thuis zelf de lekkerste bowls te maken. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de individuele elementen combineert tot een unieke smaakervaring.

Ga je voor een traditionele pokébowl met gemarineerde rauwe tonijn en rijst of probeer je eens iets heel anders, zoals een Griekse bowl met lamsfilet en bulgur of een zomerse garnalenbowl met kokos-korianderdressing? Ook vegetariërs en veganisten komen aan hun trekken met bijvoorbeeld een krokante kikkererwtenbowl of een tofubowl in satéstijl. Kortom, er is voor elk wat wils!


Aziatische bowls & bouillons

Wie houdt er nou niet van een geurige kom ramen of een heerlijke Chinese soep gevuld met wontons? Met ‘Aziatische bowls & bouillons’ maak je from scratch de meest verrukkelijke bowls helemaal zelf: van het maken van typisch Aziatische bouillons als de basis, diverse soorten noedels tot en met dumplings, toppings en meer.

Van Thaise tom yam noedelsoep, Japanse tonkotsu tsukemen, Chinese hotpots of het Taiwanese rijstgerecht Lu Rou Fan. Met het maken van diverse soorten bouillons, het stap voor stap in beeld brengen hoe je diverse noedels maakt – van udon tot en met ba mee –, heb je met ‘Aziatische bowls & bouillons’ het perfecte boek in handen om aan de slag te gaan. Met duidelijke uitleg, in tekst en beeld, over basistechnieken, de voorraadkast en handig keukengerei is het zelf maken van je favoriete Aziatische bowl veel minder moeilijk dan je denkt.

Maak op een druilerige dag een snelle spicy ramen met zeevruchten voor jezelf of verras je tafelgenoten in het weekend met een uitgebreide hotpot met zelfgemaakte dumplings, knapperige bok choi, enoki en diverse sauzen en dips. En als afsluiter mag een typisch Aziatisch dessert uiteraard niet ontbreken.


Bowls – Buddha, Poké, Sushi, Fajita en andere foodbowls

Bowlszijn dé foodtrend van nu. Schaaltjes tot de rand gevuld met hartige, zoete, kleurrijke en gezonde ingrediënten, vanuit alle windstreken. Twee dingen hebben ze gemeen: ze zijn een lust voor het oog en ook nog eens erg lekker! In dit boek zijn veertig recepten verzameld om je vingers bij af te likken.

Van Oosterse boeddha bowls tot Hawaiiaanse poké bowls en Mexicaanse fajita bowls, tot acaï en breakfast bowls. Bowls voor het ontbijt, de lunch én het diner, met tips en ideeën om te variëren of om de gerechten uit te breiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zomerse Hawaiiaanse poké bowl met gemarineerde tonijn en avocado? Of een pittige fajita bowl met Mexicaans gekruide kippendijen, zwarte bonen en guacamole? Voor elk moment en voor elk seizoen is er wel een geschikte bowl te verzinnen!


Bowls of goodness 2 – Groenten & Granen

Leef je helemaal uit met de beste vegetarische recepten van Nina Olsson. Groenten & granen is een onweerstaanbaar kookboek waarmee iedereen aan de bak… of kom kan!

Groenten en granen vormen de basis van de gezondste recepten die er zijn. Dit vegetarische kookboek in de reeks van Bowls of Goodness staat daarom geheel in het teken van deze voedzame en heerlijke combinatie. Nina Olsson doet er weer een smakelijk schepje bovenop met frisse salades, verrassende soepen en stomende stoofpotjes – zolang ze maar in een kom passen.

Welk van de ruim 100 gerechten je ook bereidt, je weet zeker dat je bij elke maaltijd gevarieerd én lekker eet. Maak bijvoorbeeld een powerontbijt voor een energierijke start van de dag, bereid heerlijke hapjes om te delen of voed je humeur met comfortfood. Dankzij de gecombineerde voedingswaarden van groenten en granen haal je alles uit de kast om zo goed mogelijk in je vel te zitten.


JapanEasy Bowls & Bento

Tim Anderson, succesvol kookboekenauteur van onder andere Vegan JapanEasy en Izakaya, laat je ditmaal zien hoe je de typische Japanse bowls en bento(boxen) zelf maakt. Eenvoudige maar zeer smaakvolle gerechten die je op elk moment van de dag kan eten en die geen moment vervelen. Als lunch, ontbijt en ook als avondmaal. Maak zelf kunstige bentoboxen met warme of koude gerechtjes: gemarineerde eitjes of een salade van ingelegde radijs & komkommer en combineer deze met bijpassende rijst-, groente- tofu-, vlees- of visgerechtjes.

Vul je bowl met een geurige bieten-misosoep, met een stoof van kip & wortelgroenten of met tofu & groenten in een zoete rode misosaus. Met duidelijke uitleg over technieken en hoe je bowls en bentoboxen samenstelt en met vele basisrecepten en smaakmakers als ingelegde venkel met yuzu, kinpira (gesauteerde groenten in een zoete, licht pikante saus met sesam) of pittige, gepekelde paksoi.

Met de recepten uit JapanEasy Bowls & Bento kun je eindeloos variëren met als resultaat elke dag een nieuwe verrassing in de bentobox of bowl.


All-day bowls

De allerlekkerste gerechten in een kom

Licht, makkelijk en ontspannen; de bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten! Het boek is geïnspireerd op de heerlijke recepten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Van smoothiebowls met granola als ontbijt, rijk gevulde salades als lunch on the go tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Of heerlijk onvervalst comfort food voor op de bank, zoals een kom pittige pompoenrisotto. En natuurlijk mogen de dessertbowls niet ontbreken. Wat dacht je van supersnel frambozen-vlierbloesemijs?

Over de auteur

Denise Kortlever werkt als culinair trend journalist en food fotograaf voor merken als LINDA.tv, delicious. en Vogue. Op haar populaire site The Little Things deelt ze de lekkerste recepten met verrukkelijke foto’s, maar ook inspirerende foodtrends en fijne culinaire adressen die ze tijdens haar reizen ontdekt. Vorig jaar verscheen haar eerste kookboek All-day breakfast, dat een spin-off programma kreeg op LINDA.tv.


KokenKoken

Vergelijkbare berichten