|

De 3 beste kookboeken met Tofu in de hoofdrol (2023)

Tofu kan op verschillende manieren geschreven worden ook Tofoe en Tahoe is mogelijk. Tofu is een vleesvervanger en is caloriearm en eiwitrijk. Het wordt gemaakt uit gestremde sojamelk, in feite wordt het op de zelfde manier gemaakt als kaas uit melk. Tofu zelf is vrijwel smaakloos en moet op smaak gebracht worden met een marinade.

Tofu wordt veel gebruikt in oosterse gerechten en is een vrij makkelijk recept om te gebruiken. In de boeken op deze pagina vind je veel meer informatie over Tofu en de lekkerste recepten. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link geplaatst van Bol.com.

De link van Bol.com geeft extra informatie over het kookboek, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het kookboek ook eenvoudig en snel bestellen.

De 3 beste Tofu kookboeken

Tofu

WINNAAR ZILVEREN KOOKBOEK 2022

Op haar reizen door Azië is Emma de Thouars verliefd geworden op tofu; door de variëteit in soorten en hoeveel kanten die je ermee op kunt. Aan de hand van duidelijke productinformatie, (reis)verhalen en veertig recepten laat Emma zien dat tofu niet alleen een vleesvervanger is, maar vooral een op zichzelf staand, heerlijk product.

Van zelfgemaakte tofu tot Koreaanse sticky tofu en gefrituurde zeewiertofu met krabsaus. Tofu is zelfs heerlijk in desserts, zoals chocoladecustard met sesam-theecrumble of tofupudding met gembersiroop.

‘Ooit stopte ze me ’s avonds laat een zakje witte stash toe; met dit stremsel kon ik thuis zelf tofu maken. Dit zegt eigenlijk al genoeg over Emma’s tofuliefde. Met dit boek gaat ze ook jou aansteken. Emma is even droog als informatief en haar gerechten zijn simpel maar doeltreffend – om niet te zeggen je reinste tofuporn.’
– Vanja van der Leeden

‘Als er iemand weet wat je met tofu moet, is Emma het wel! Zij laat met dit fantastische boek zien hoe veelzijdig tofu is en hoe je het écht lekker bereidt.’
– De Tofumeisjes

‘Toen ik twintig jaar geleden tofu introduceerde in West-Europa kon ik onmogelijk voorzien dat Emma er zo een lekker en liefdevol kookboek over zou maken.’
– Raoul Heertje


Groene tofu

Groene tofu’ bevat niet alleen recepten met tofu als hoofdgerecht, maar ook tofu-ontbijtjes en –desserts.

Met het toepassen van meer tofu in je eetpatroon kom je aan je dagelijks benodigdheden aan ijzer en eiwit: of je nu vegetariër bent, veganist of gewoon minder vlees wilt eten, dit boek met meer dan 65 recepten op basis van tofu kan je helpen om voldoende eiwitten en ijzer in je voedingspatroon te brengen en je gezondheid een boost te geven.

Met veel informatie over de voordelen, het gebruik en tips voor het koken met tofu en een uitgebreide toelichting op de verschillende manieren om tofu klaar te maken. Hierbij komen alle tofu varianten aan bod: van de stevige klassieke witte blokken tot tempeh en de wat zachtere zijdetofu. ‘Groene tofu’ bevat niet alleen recepten met tofu als hoofdgerecht, maar ook tofu-ontbijtjes en –desserts: meer dan 65 eiwitrijke tofurecepten zonder vlees of vis voor ontbijtjes, bij- en voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.


Koken Met Tofu

Tofu is onmisbaar in de moderne keuken. Het heeft niet alleen een laag vetgehalte en een hoog eiwitgehalte, het is ook verrukkelijk, veelzijdig en het is de ‘finishing touch’ van groente-, vlees-, kip- en vleesgerechten.

Dit prachtige boek begint met een informatieve introductie over tofu en de vele producten die verwant zijn aan tofu. Het boek bevat meer dan zestig eenvoudig te bereiden gerechten voor elke gelegenheid, inclusief vegetarische gerechten. Elk gerecht is voorzien van een kleurenfoto en door de stap-voor-stapinstructies is succes verzekerd.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *