De kookboeken van Yotam Ottolenghi  (boekbeschrijvingen) 2024

Yotam Ottolenghi is veel meer dan alleen een bekende kok, Yotam is ook een internationale bestseller auteur. De kookboeken van Yotam zijn populair in diverse landen. Yotam Ottolenghi heeft 8 boeken (officiële) kookboeken uitgebracht.

Naast het schrijven van boeken is Yotam samen met zijn zakenpartner Sami Tamimi ook eigenaar van diverse traiteurszaken onder de naam Ottolenghi en restaurant genaamd Nopi en Rovi in Londen.

Yotam´s mediterrane achtergrond is de inspiratie voor zijn (vegetarische) gerechten. De gerechten van Ottolenghi hebben uitgesproken smaken, en zijn veelal gedurfde en frisse combinaties.

Op deze pagina lees je meer over de achtergrond en het leven van Yotam Ottlenghi en alles over zijn uitgebrachte boeken.

Autumn 2- 728 x 90

Korte biografie Yotam Ottolenghi 

Yotam Ottolenghi is geboren in Jeruzalem op 14 december 1968 en heeft een een Israëlisch-Britse nationaliteit. Yotam is de zoon van een in Italië geboren professor in de chemie, zijn moeder Ruth is een Duitse schooldirectrice. Tot 1995 groeide en werkt Yotam in Israël, hij werkte als journalist voor de Haaretz. In 1995 verhuisde hij naar Amsterdam met zijn toenmalige partner Noam Bar.

Na 2 jaar in Nederland gewoond te hebben verhuisde hij naar Londen. In Londen volgde hij een Franse Koksopleiding bij de Londense School Le Cordon Blue. Na zijn opleiding begon hij te werken in het sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge. Hier volgde nog diverse restaurants. In het Baker and Spice werkt hij samen met Sami Tamimi. Met Sami Tamimi begon hij samen een restaurant en schreven ze boeken.

Het eerste restaurant werd samen met Noam Bar en Sami Tamimi gestart in 2002. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant ¨Nopi¨ in Londen.

Tussen 1996 en 2010 schreef hij (wekelijks) recepten voor The Guardian. In 2012 kreeg Yotam Ottolenghi de Britse Nationaliteit. Yotam won de Johannes van Damprijs in 2017.

De kookkunsten waarom hij bekend staat zijn voornamelijk vegetarische gerechten. Hoewel hij vegetarisch kookt is hij zelf geen vegetariër. (Bron: Wikipedia)


De boeken van Yotam Ottolenghi 

Hieronder volgt eerst de uitgebrachte boeken van Yotam Ottolenghi op boekvolgorde met jaartal van verschijning. Na de boekvolgorde worden de boeken uitgebreid beschreven, bij de beschrijving is een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft extra informatie over het boek, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

  • Ottolenghi: Het kookboek – 2008
  • Plenty – 2010
  • Jerusalem – 2012
  • Plenty More – 2014
  • Nopi – 2015
  • Sweet – 2017
  • Simpel – 2018
  • Koken met Kanjers – 2019 (in opdracht van de Nationale Postcode Loterij)
  • Flavour – 2020

Ottolenghi het kookboek

De gerechten van Ottolenghi zijn van een onweerstaanbare schoonheid en zijn boeken hebben dezelfde uitstraling: levendige smaken, heldere kleuren en fantastische, eenvoudige ideeën voor gerechten die een combinatie zijn van Midden-Oosterse en Italiaanse smaken.’ Nigella Lawson

De naam Ottolenghi heeft de laatste jaren met een onstuitbare gang onze harten en keukens veroverd. Ottolenghi staat voor een eigenzinnige mix van vooral Midden-Oosterse smaken, royaal en verrassend gebruik van kruiden en specerijen en eenvoudige gerechten waar de kleuren vanaf spatten. Het begon allemaal met zijn traiteurszaken met dezelfde naam in Londen, waarvan inmiddels vier drukbezochte vestigingen zijn. In dit boek zijn 140 van de meest geliefde recepten uit de keuken van Ottolenghi verzameld: niet alleen heerlijke groentesalades, maar ook vis- en vleesgerechten en bovendien ruim aandacht voor brood en gebak. Voor deze nieuwe editie werd de tekst geactualiseerd en de vormgeving volledig herzien.


Plenty

Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, granen en paddestoelen.

Het boek eindigde op de veertigste plaats van de top 50 beste kookboeken aller tijden van The Guardian.


Jeruzalem


‘De geuren en smaken van deze stad zijn als onze moedertaal. Voor ons definiëren ze troost, opwinding, vreugde, geluk. Alles wat we proeven en koken wordt gefilterd door het prisma van onze jeugdervaringen: de maaltijden die onze moeders maakten, de dagen die we op de markt doorbrachten, de geiten en schapen die door de heuvels zwierven, de verse pita met lamsgehakt, fijngesneden peterselie, gerookte koteletjes, zwarte vijgen, stroperig zoet gebak.;

Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn de twee mannen achter de succesvolle Londense deli’s met de naam Ottolenghi. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in deze stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna dertig jaar later ontmoetten ze elkaar in Londen en ontdekten dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar deelden.


Plenty more

Met Plenty More schotelt Yotam Ottolenghi ons 120 nieuwe, inspirerende vegetarische gerechten voor om bij te watertanden. De opvolger van de immens populaire bestseller Plenty is weer een feest van intense smaken, verrassende kruiden en verse ingrediënten. De gerechten zijn gerangschikt naar bereidingsmethode, van gebakken en gegrild tot rauw en samen met de kleurrijke foto’s en spannende combinaties maakt dat Plenty More tot een onmisbaar boek voor in elke (vegetarische) keuken!


Nopi

NOPI’ bevat ruim honderd nieuwe recepten die hij samen met zijn chef-kok Ramael Scully schreef. Scully’s onmiskenbaar Aziatische roots gecombineerd met de Midden-Oosterse stijl die we van Ottolenghi kennen leveren onweerstaanbare gerechten op als Geroosterde eendenborst met hazelnoot-bierboter en de NOPI-klassieker Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelolie.

Met ‘NOPI’ bewijst Ottolenghi eens te meer waarom we hem en zijn eten in onze harten hebben gesloten. Yotam Ottolenghi wist met zijn bestsellers ‘Plenty’, ‘Ottolenghi – Het kookboek’, ‘Jeruzalem’ en ‘Plenty More’ het gebruik van sumak, za’atar en granaatappelpitten in het hele land op de kaart te zetten.

Ottolenghi is tevens eigenaar van een groep gelijknamige restaurants en winkels, met vestigingen in onder andere Notting Hill en Kensington, en van restaurant NOPI. Ramael Scully, geboren in Kuala Lumpur (Maleisië), begon zijn culinaire carrière op zeventienjarige leeftijd in Sydney (Australië). Tegenwoordig werkt hij in Londen als chef-kok bij NOPI.


Sweet

Volmaakt luchtig biscuitgebak, op smaak gebracht met kruiden en citrus, een met poedersuiker bestoven, superkruimelig koekje rechtstreeks uit de oven… Er is weinig dat ons zo’n geluksgevoel kan geven als deze zoete verleidingen.

In Sweet keert Yotam Ottolenghi terug naar waar zijn culinaire avonturen ooit begonnen: in de patisserie.


Simpel

Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake.

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept

Yotam Ottolenghi wist met bestsellers als Plenty en Jeruzalem thuiskoks wereldwijd tot het gebruik van granaatappelpitten, sumak en za’atar te verleiden. Vorig jaar verscheen van zijn hand het succesvolle Sweet met tal van heerlijk zoete recepten. Hij is eigenaar en naamgever van verschillende restaurants en delicatessenzaken in Londen.


Koken met kanjers, Yotam Ottolenghi

Samen eten is samen genieten. Dit kookboek vol inspirerende en aantrekkelijke recepten van Yotam Ottolenghi nodigt uit om te doen waar we blij van worden: het delen van ervaringen en smaken.


Flavour

Yotam Ottolenghi weet als geen ander hoe je groenten in de spotlight zet. Flavour combineert eenvoudige recepten voor doordeweekse avonden met opvallende gerechten voor de ontspannen weekendkok.

In Flavour viert Ottolenghi de oneindige mogelijkheden van groenten en laat zien hoe je ze kunt transformeren tot magische gerechten. In ruim 100 recepten laat hij niet alleen zien hoe we ze moeten bereiden, maar ook hoe smaak bepaald wordt en waarom bepaalde combinaties zo goed werken. Met recepten als auberginedumplings ‘alla Parmigiana’, taco’s met knolselderij en geitenkaas, champignonlasagne en groentenschnitzels – allen voorzien van foto’s die je doen watertanden.


Autumn 2- 728 x 90

Vergelijkbare berichten