|

De top 3 van de beste boeken over freerunning 2023

Freerunning is populair en je ziet er steeds meer zowel op TikTok, You-Tube maar ook in films komt het steeds meer voor. Maar wat is freerunning eigenlijk het is een sport waarbij de renner (freerunner) zich sierlijk door een stedelijk omgeving beweegt en gebruik maakt van muren, ramen, auto´s en andere objecten en voorwerpen.

De obstakels worden gebruikt als hulpmiddelen om de weg te vervolgen. De continuïteit van bewegingen wordt de flow genoemd.

Op deze pagina lees je in de boeken alles over freerunning en ook hoe jij het kan leren. De boeken worden uitgebreid beschreven en naast de boekomschrijving vind je een link van Bol.com. De link geeft veel extra informatie over het boek en via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Freerunning en parkour

Tegen muren oplopen, over daken rennen, van reling naar reling springen en een salto er achteraan maken. Als je iemand dat ziet doen op straat, is het vast en zeker een freerunner. Freerunning en parkour zijn vrij nieuwe sporten die veel met elkaar te maken hebben. Vrijheid, controle over lichaam en geest en het verleggen van je grenzen staan centraal. De stad is je speeltuin. Ontdek waar het allemaal is begonnen, of het gevaarlijk is en hoe jij die vette moves ook kunt leren!


Turn IT on

Vind jij turnen fantastisch en wil je in het turnen grenzen verleggen? Turn IT on geeft de perfecte oplossing. In dit boek werken de auteurs Bart Thijs en Robin De Vil via bewegingsfamilies een logische turnopbouw uit met focus op sprongen. Steunen, rotaties en slingeren komen in een ander boekdeel aan bod. De auteurs hechten veel belang aan een speelse, gevarieerde én veilige aanpak van de spel- en oefenvormen. Ze kijken over de muur van de turnzaal en gaan ook freerunnen.

Vanuit hun jarenlange ervaring en tomeloze plezier in het turnen dompelen de auteurs je onder in het brede spectrum van recreatief turnen en freerunnen. Ze geven antwoorden op de meest uiteenlopende vragen die je je als lesgever, trainer of begeleider al eens gesteld hebt, zoals: hoe motiveer je je deelnemers? Hoe ga je om met niveauverschillen en grote groepen? Hoe zorg je voor een snelle succesbeleving, zowel individueel als in groep? Leg je graag de link naar andere sporten? Wil je je deelnemers zelfstandig maar toch gestructureerd laten werken?

Turn IT on! Dat willen we iedereen aanraden, of je nu lesgeeft in het basis- of secundair onderwijs, of trainingen begeleidt in de turnclub of een recreatieve vereniging. Met Turn IT on. Turnen en freerunnen vanuit sprongen ga je off- én online aan de slag. De vele foto’s en zaalopstellingen nemen je onmiddellijk mee in de oefeningen. En de filmpjes, die via QR-codes scanbaar zijn met smartphone of tablet, helpen je de bewegingen duidelijk aan te leren en te laten uitvoeren.

Dennis Goossens, Belgisch turner gespecialiseerd in de ringen, achtste op de Olympische Spelen van Rio (2016).

“Ik vind turnen pure FUN. Het is grenzen verleggen én beleven. En dat is exact de focus van dit boek. Het zet je op weg naar turnlessen waarin zowel de doorsnee leerling als de gevorderde recreatieve gymnast uitgedaagd wordt. De auteurs hebben de turnoefeningen stap per stap opgebouwd, en ze bieden een brede variatie, zodat elke turner op zijn niveau kan oefenen. De materiaalopstellingen zijn efficiënt en elke oefening wordt aangevuld met didactische tips en helperstechnieken. Zowel klassieke turnoefeningen als nieuwe trends zoals freerunnen komen aan bod. Voor mij is dit boek een echte topper!”


Extreme sporten – Adrenalinekick op het land

Ontdek welke extreme avonturen je kunt beleven bij sporten op het land, zoals rotsklimmen, zandsurfen, freerunning en mountainboarden. Welke sport geeft jou een kick? In de serie Extreme sporten lees je welke grote risico’s sommige sporters nemen voor de ultieme adrenalineboost. Laat je in dit boek verrassen door bizarre uitdagingen, waanzinnige skills en indrukwekkende records!


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *