|

De top 5 met beste boeken over boomhutten en hutten bouwen (2024)

Boomhutten zijn populair niet alleen om zelf te maken ook voor de vakanties. Vele vakantieparken hebben een boomhut te huur. Zelf een boomhut maken is leuk voor de kinderen maar ook een prachtige activiteit samen met je kinderen. Maar hoe kun je het beste een boomhut maken en waar moet je allemaal op letten?

Dit kun je het beste uit boeken halen en tegenwoordig zijn er veel boeken over boomhutten. Voor deze pagina ben ik opzoek gegaan naar de 5 beste Nederlandstalige boeken over boomhutten. De boomhut boeken zijn zowel voor de kinderen, jeugd als voor volwassen geschikt.

De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd. De link geeft veel extra informatie zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Hoera, we bouwen een hut!

Heb je zin in een avontuur in het bos of in je eigen tuin? Wil je graag een bijzondere plek hebben voor jou en je vrienden? Dan is dit de ideale gids voor jou! Je vindt er allerlei informatie en handige tips in om je eigen plekje te maken.

Een eenvoudige schuilplaats met takken of een stevige boomhut voor een verre uithoek van de tuin… In dit boek vind je zeker wat je zoekt, met voorbeelden van 17 hutten met hun vele varianten, meubeltjes en tips om voorzichtig als een echte timmerman aan de slag te gaan!


Originele boomhutten en speelhuizen

In dit unieke boek vind je originele en eenvoudige boomhutten en speelhuisjes die met weinig geld in redelijk korte tijd gebouwd kunnen worden. De uitvoerige, stapsgewijze beschrijvingen, duidelijke illustraties en ontwerpen en de handige materiaallijstjes helpen je meteen een eind op weg.

Meer inspiratie voor je eigen ontwerp vind je bovendien in een aparte fotokatern met zelfgemaakte boomhutten en speelhuisjes. Kortom, het ideale boek voor handige en creatieve (groot)ouder


Hutten bouwen

Jo Schofield en Fiona Danks hebben een missie: het inspireren van kinderen, jonge mensen en gezinnen om meer tijd buiten door te brengen.

In de natuur zijn er tal van mogelijkheden voor spel, plezier, fantasie en onderzoek. Dit boek staat vol met voorbeelden. Buiten kun je met het huttenbouwen vaardigheden leren voor het leven: vertrouwd raken met aarde, grond, geur, stekels, levende en dode takken, de bescherming die een bladerdek geeft, planten, diertjes, risico’s inschatten, leren bouwen, leren opnieuw beginnen…

Door onze kinderen spelenderwijs ruimte te bieden om in de natuur te zijn, leren ze naast de technologie die in hun leven is, om een gezonde verbinding op te bouwen met onze ( kwetsbare) ecosystemen, waarvan onze toekomst afhankelijk is.


Outdoor Kids – Huttenbouwen

Een eigen hut hebben is heerlijk. Een geheime plek in het bos, park of in je achtertuin. Een zelfgemaakt huis waar jij – en niemand anders – de baas bent. In dit boek vind je alles het om je eigen perfecte hut te bouwen. Van een slaaptent en een tipi tot een boomhut en een A-frame. Laat het avontuur beginnen! M.m.v. Scouting Nederland


Het huttenboek voor jonge klussers

Elk kind heeft een hut. Een deken over twee stoelen, een open plek onder een struik of zelfs een boomhut. Een plek waar je je kunt terugtrekken en die helemaal van jezelf is.

Susanne Roos ging samen met fotograaf Caroline Coehorst op bezoek bij jonge en oude huttenbouwers. Susanne verzamelde hun bouwverhalen en de allerhandigste kinderklustips. Hoe kun je veilig timmeren? Hoe gebruik je een boormachine? Wat is een wilgentakkenhut?

Het huttenboek voor jonge klussers gaat over modder, zagen en schaafwondjes die niet erg zijn. Geen boek met kant-en-klare bouwtekeningen, maar juist een boek dat aanzet tot fantaseren en spelen. Niet zoeken naar dé perfecte plank, maar gebruiken wat je tegenkomt. Een boek waarin je steeds nieuwe ontdekkingen kunt doen. De mooiste hutten zijn namelijk nooit helemaal af, maar groeien een leven lang met je mee.


Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Vergelijkbare berichten