|

De top 6 van de beste boeken over konijnen 2024

In Nederland worden er ongeveer  800.000 konijnen gehouden, dit kan zowel binnen als buiten zijn of een combinaties. Niet alleen bij de mensen zelf leven konijnen maar ook bij kinderboerderijen. Een konijn is een relatief makkelijk huisdier. Ondanks konijnen makkelijke huisdieren zijn hebben ze wel verzorging en aandacht nodig.

Op deze pagina vind je boeken over de verzorging van konijnen, veel informatie waar je op moet letten, wat je beter niet kunt doen, de verschillen tussen de rassen en nog veel meer over konijnen.

De 6 beste en handigste boeken over de konijnen heb ik uitgebreid beschreven, om je een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over het boek, zoals de waardering en de recensie van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

Pets Place alles voor je dier

Jouw konijn, jouw geluk

De must-have voor elke konijnenliefhebber. Een knuffelzachte omslag met 196 pagina’s inhoud over het konijn als huisdier en onderdeel van het gezin.

JOUW KONIJN, JOUW GELUK Ben je van plan om konijnen als huisdier te nemen? Of ben je, net als ik, stapelverliefd geworden op jouw konijnen?

In het boek dat voor je ligt, willen we je vertellen over het konijn als huisdier. Hoe je het moet verzorgen en wat je daar allemaal voor nodig hebt. Omdat je alleen het allerbeste wilt voor jouw snoetjes. Ik merkte dat ik veel vragen had toen mijn eigen snoetjes in huis kwamen.

Met dit boek wil ik jullie helpen om de meeste vragen te beantwoorden. Na het lezen van het boek weet je wat je nodig hebt voor de optimale verzorging van je konijn. Je leest over gezond eten, een fijn en mooi verblijf, hoe je samen kunt spelen en je krijgt vooral heel veel inspiratie.

Ik hoop dat jij net zo gelukkig wordt met jouw snoetjes als ik met die van mij. En jouw bunnies net zo gelukkig met jou. Jouw konijn, jouw geluk


Konijnen en knaagdieren encyclopedie

Knaagdieren zijn populaire huisdieren.

Dat is ook niet zo verwonderlijk, aangezien deze interessante dieren betrekkelijk weinig eisen stellen en goedkoop in onderhoud zijn.

In deze encyclopedie passeren verschillende knaagdieren de revue.

U vindt alle informatie over en fraaie foto’s van onder andere hamsters, muizen, ratten, gerbils, degoes, cavia’s en konijnen, maar ook van minder bekende huisdieren als fretten en chinchilla’s.

Voor liefhebbers van deze dieren is de geïllustreerde Knaagdierenencyclopedie dan ook een onmisbare vraagbaak.


Konijnen houden – kenmerken – voeding – huisvesting – verzorging – spelletjes

Voor iedereen die konijnen in huis wil nemen – duidelijk en eenvoudig – actueel en praktijkgericht – met veel kleurenfoto’s Ontdek…

Hoe konijnen in de natuur leven en wat ze echt nodig hebben – wat u kunt doen voor de veiligheid en gezondheid van uw dieren – hoe u met eenvoudige middelen een geschikte leefruimte in huis kunt maken

Aan welke voorwaarden een buitenverblijf moet voldoen – activiteiten en opdrachten om uw konijnen te stimuleren en bezig te houden.

En nog veel meer!


Jouw konijn, verzorging

In dit nieuwe boek vertelt onze konijnenexpert Ilse Pos hoe je je konijn de beste verzorging kunt geven, zodat problemen voorkomen kunnen worden. In de verzorging van je konijn gaat heel wat tijd zitten. Zeker als je het goed wilt doen. En dat is niet altijd even makkelijk.

Want wat nu als er vachtproblemen ontstaan? Herken je die dan? En hoe zijn ze ontstaan? En nog belangrijker, wat kun je eraan doen? Na het lezen van dit boek weet je welke verzorging jouw konijn nodig heeft.

We leggen je namelijk uit hoe je de vacht en de nagels van jouw konijn goed kunt verzorgen. Je krijgt eenvoudige en duidelijke stappenplannen.

Maar ook tips & tricks hoe jouw konijn zo min mogelijk stress ondervindt bij de verzorging.


Het konijn

Het boek het konijn gaat over de Aanschaf, voeding, verzorging, huisvesting, voortplanting, ziektes en nog heel veel meer.

Het konijn is een veel gehouden gezelschapsdier. In dit boek vindt u het verloop van de geschiedenis van de domesticatie van het konijn, dat in de vrije natuur een koloniedier is. Er bestaan vele rassen, die ieder specifieke kenmerken hebben en ook een eigen karakter. De meest voorkomende staan beschreven in ‘het Konijn’.

Er is veel aandacht besteed aan de huisvesting. Een konijn kan het beste binnen worden gehouden, maar ’s zomers is een buitenren een optie. Hoe een konijnenhok kan worden gebouwd of waar u op moet letten bij aanschaf vindt u terug in het hoofdstuk over huisvesting. De meeste konijnensoorten zijn zachtaardig en het blijkt dat konijnen niet goed tegen hard geluid kunnen. Een plaatsje naast de stereotoren wordt dan ook afgeraden.

Onderwerpen als de juiste voeding, aspecten van de dagelijkse verzorging, maar ook specifieke aandoeningen en ziektes die bij konijnen kunnen voorkomen, zijn duidelijk en deskundig beschreven.

Nuttige adressen van verenigingen en internetsites maken dit boek compleet. Veel kleurenfoto’s!


Konijnen rassen en zorg

Deze compacte, uitgebreide, makkelijk te raadplegen en uitstekende mini-encyclopedie vertelt konijnenhouders alles wat ze moeten doen en laten om hun huisdier gezond en gelukkig te houden.

Daarnaast biedt deze gids een historisch overzicht van onze relatie met dit fascinerende wezen.

Een onmisbare mini encyclopedie.


Pets Place alles voor je dier

Vergelijkbare berichten