|

De top 5 van beste boeken over de huisdieren Fretten (2023)

De fret is een gedomesticeerde vorm van de bunzing en behoort tot de marterachtigen. Als huisdier kan een fret gehouden worden, maar fretten zijn zeker niet geschikt voor iedereen als huisdier.

Als jij een fret als huisdier wilt is het belangrijk en verstandig om je goed voor te bereiden en meer informatie over de fret in gaat winnen. Dit kan eenvoudig met boeken over de fret. Voor deze pagina heb ik de 5 beste boeken over fretten voor je op een rij gezet.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.


Pets Place alles voor je dier

De Fret

De fret is een speels en actief dier, dat gehecht kan raken aan mensen, veel aandacht en verzorging nodig heeft en het liefst in een groep leeft.. De voors en tegens van het houden van fretten staan in dit boek op een rij. Fretten hebben een duidelijke lichaamstaal, die wordt uitgelegd in het hoofdstuk ‘Gedrag’. Deze dieren, die gek op hangmatjes zijn, komen niet voor in de vrije natuur.

De fret is al eeuwenlang gedomesticeerd en door de mens gehouden.
In ‘de Fret’ vindt u duidelijke informatie en deskundige adviezen over de huisvesting, de voeding maar ook over voortplanting en wat te doen als u kiest voor een nest puppy’s. De verzorging van fretten is vrij intensief, ze zijn gek op speelgoed en moeten dagelijks een paar uur vrij kunnen rondlopen in huis.

Typische frettenproblemen op het gebied van ziektes en aandoeningen staan ook in dit boek, dat compact alle basiskennis over de fret weergeeft. Voor elke frettenliefhebber een must, en niet alleen vanwege de vele vertederende foto’s!


Fretten

Een fret is een leuk en populair gezelschapsdier, maar wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Judith Lissenberg heeft veel praktijkervaring met fretten. In deze gids helpt ze beginnende frettenliefhebbers met handige informatie, leuke weetjes en praktische tips op weg. Naast aanschaf, voeding, verzorging, huisvesting en gezondheid besteedt deze uitgave veel aandacht aan het omgaan en plezier maken met fretten en opvoeding van de speelse roofdiertjes.

Judith Lissenberg is journalist en dierenfotograaf. Ze schrijft in vakbladen over honden en kleine huisdieren, zoals kleine knaagdieren en fretten. Eerder verschenen van haar boeken over de Syrische goudhamster; dwerghamster en tamme ratten.


De fret als gezelschapsdier

Nu wordt de fret voornamelijk als gezelschapsdier gehouden: het is een makkelijk beestje, zowel in de verzoring (zeer zindelijk) als in de voeding (ze eten kattevoer). In Nederland en België groeit de belangstelling voor de fret als gezelschapsdier in sterke mate.

In ‘De Fret als gezelschapsdier’ wordt aandacht besteed aan goede verzorging en een verantwoorde keuze bij het in huis nemen van een fret, waarbij speciaal gelet wordt op ecologische en milieu-aspekt.


Over Dieren – Knaagdieren, konijnen en fretten

Knaagdieren, konijnen en fretten

Naast de hond en de kat behoren de kleine zoogdieren tot de meest gehouden huisdieren. De verscheidenheid aan kleine zoogdieren is zo enorm groot, dat goede informatie over voeding, huisvesting en verzorging heel belangrijk is. Een konijn moet immers heel andere voeding krijgen dan een fret.
In dit boek krijgt u het hele landschap van kleine zoogdieren voorgeschoteld; het is als een dagje door de kleine zoogdierentuin. Veel informatie wordt gegeven over aanschaf, huisvesting, voeding en verzorging. In totaal worden 75 soorten kleine zoogdieren besproken die in West-Europa als huisdier worden gehouden.

Een extra hoofdstuk is opgenomen over de prairiehond. Een eekhoornachtig knaagdier dat aan populariteit wint.


Het boek van een Haagse wildkleur fret

Caroeso, een fret, woont samen met een gezellige beestenbende. Samen met zijn soortgenoot, en slechtste nachtmerrie, Digger deelt hij lief en leed met zijn NB (Neurotische Bazin), de katten Mickey, Kayleigh, Rodie en Jamie, de valkparkieten Kaai en Kim, cavia Pavarotti en de ratten Lodewijk en Frederik. Al hun avonturen zijn nu eindelijk samengevat in een boek.


Pets Place alles voor je dier

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *