|

De top 7 van de beste boeken over het varken 2023

Als je er aan het varken gedacht worden, wordt er ook vrij snel aan het eten (vlees) gedacht. Maar het varken is veel meer dan alleen een karbonade of een speklap. Varkens zijn zeer intelligent en sociaal. De cognitieve vaardigheden van een varken zijn te vergelijken met een kind van 4 jaar.

De vaardigheden van een varken zijn bijvoorbeeld dat ze abstract kunnen denken, een goed geheugen hebben, begrijpen intenties van anderen, hebben hun eigen taal en kunnen spiegels begrijpen. Kortom een varken is veel meer dan alleen maar voedsel.

Op deze pagina vind je de 6 beste boeken die te maken hebben met het varken, Geen receptenboeken. De boeken over het varken zijn zeer divers en gaan over verschillende onderwerpen, de rassen, het houden van varkens en nog veel meer.

Om je een goed beeld te kunnen geven over de boeken van het varken wordt het boek uitgebreid beschreven, zijn er foto’s en een link aan de beschrijving toegevoegd. De link is van Bol.com en geeft extra informatie over het boek. Als je op de link klikt krijgt je toegang tot nog meer informatie, zoals de recensie van de lezers (indien van toepassing). Uiteraard kun je ook eenvoudig het boek bestellen via deze link.

Het Laatste Tafeltje

Het Grote Kleine Varkens Handboek

Het Grote Kleine Varkenshandboek is een veelomvattend werk over het houden van huis- en hobbyvarkens. Feitelijke en wetenschappelijke informatie over het houden, opvoeden en verzorgen van varkens. Dit word aangevuld met foto’s en verhalen uit het echte leven van talloze varkenshouders. Een must voor iedere eigenaar van varkens, groot of klein, hobbyist of varkenshouder.

Het 365 pagina’s tellende boek, bestrijkt alle denkbare onderwerpen; van de basisbenodigdheden tot aanschaf, van medische zaken tot wetgeving van varkens. alles wat ook maar het het varken te maken heeft wordt uitgebreid behandeld. Naast veel theoretische informatie, bevat het boek ook talloze citaten en foto’s van varkenshouders over hun ervaringen met zowel huis- als tuinvarkens.

De herziene uitgave is volledig geactualiseerd en bevat 45 pagina’s met nieuw materiaal.

Met name informatie over het gedrag, medische kennis, wetgeving en het samenleven met andere dieren is aangevuld.


Het varkensboek

Het Varkensboek bevat 384 pagina’s aan praktische informatie over het varken. De informatie is aangevuld met mooie illustraties. De informatie over de varkens zijn heel diverse van culturele informatie tot wetenschappelijk feitjes en weetjes, Sommige zeer grappig andere kunnen ook een schokkend effect teweeg brengen.

Naast de informatie en weetjes vind je ook veel over het gedrag, en alles over de verschillende soorten en rassen varkens met bijhorende foto’s en afbeeldingen.

Het boek is zeer geschikt voor iedereen die ook maar iets heeft met het varken. Het boek geschreven door Anno Fokkinga is een echte aanrader die je met plezier leest.


Varkens – het goede leven van veertien varkensrassen in de lage landen.

Het Boek Varkens is geschreven door Jinke Hesterman en uitgegeven door Kemper Conseil Publishing Consul Zoogdieren.

Het boek heeft een makkelijk overzicht van de 14 varkensrassen die voorkomt in ons land. De rassen worden uitgebreid toegelicht in het 102 pagina’s tellen boek.

Het boek is zeer geschikt als je meer wil weten over het varken of eventueel van plan bent om varkens te gaan houden. Je weet dan precies wat je bij welk ras kunt verwachten.


Varkenssignalen – praktijkgids voor diergericht varkens houden

Op onze website kom je vaker boeken tegen van signalen. Dit zijn praktische boeken en in dit geval over het varken. Het boek is gericht op de varkenshouderij, maar besteed ook zeker aandacht aan de wilde zwijnen die je in ons land op verschillende plekken kan treffen. Het gaat bij de wilde zwijnen voornamelijk over het gedrag.

Het gedrag van de wilde zwijnen heeft ook te maken met de gedragingen en behoeftes van de boerderijvarkens. Je kunt hier namelijk meer van leren dan je zou verwachten.

Ook de andere onderwerpen geven je veel kennis en informatie hoe je problemen met de welzijn en gezondheid van het varken kan voorkomen.

Voor het oppikken en gebruiken van signalen staan drie vragen centraal: Wat zie ik? Hoe komt dit? Wat betekent dit?

Varkens die op vuile roosters slapen, doen dit niet omdat ze het lekker vinden, maar omdat hun eigenlijke ligplaats nóg minder aantrekkelijk is door bijvoorbeeld tocht. Een varkensboer kan dit signaal eenvoudig in een maatregel omzetten: tocht vermijden.

Wil jij alles over het varken te weten komen zodat jij je alles kan geven waar je behoefte aan hebben en verdienen. Dan is dit boek zeer geschikt voor jou!


Het edele brein van een zwijn

Vies, dik, lekker op de barbecue… Het is duidelijk: biggen, varkens en zwijnen zijn niet de meest glorieuze leden van het dierenrijk. En toch zijn varkens buitengewoon slim en sociaal. Ze houden van spelen, ze zijn lief en nieuwsgierig en ongelooflijk eigenwijs.

Hoog tijd dus om te ontdekken wat ze écht in hun mars hebben. In ‘Het edele brein van een zwijn’ gaat Matt Whyman, varkensliefhebber pur sang, op zoek naar het ware verhaal van het varken: van hun evolutie, gedrag en communicatie tot vriendschap, loyaliteit en gebroken harten.

Boordevol fascinerende onderzoeksresultaten en grappige anekdotes: Het edele brein van een zwijn is een heerlijke ode aan misschien wel de slimste underdog in het dierenrijk.

Varken

Topslager en bestseller-auteur Gertjan Kiers laat je in Van kop tot staart: varken zien hoe je duurzaam kunt blijven genieten van vlees, in dit geval varken, het meest favoriete stuk vlees in Nederland. Want wie van kop tot staart eet, gooit niet alleen minder weg, maar eet ook nog eens heerlijk. Ontdek hoe, met deze nieuwe bijbel op het gebied van varkensvlees, die bij geen foodie, worstenmaker of barbecuefan mag missen!


Het perfecte varken

Het eerste boek met alles wat je moet weten over een perfect stukje varkensvlees
Met 25 klassieke recepten, van karbonade tot slavink, van geroosterd speenvarken tot ribstuk
Inclusief reportages, wat-is-wat én hoofdstuk charcuterie: stap voor stap zelf paté of worst maken

Marcus Polman is culinair journalist en auteur van de succesvolle kookboekenserie De perfecte kok. Zijn bestseller Handboek voor de perfecte steak werd zelfs in het Engels vertaald. Marcus schrijft over eten en drinken in het mannenblad Esquire.


Het Laatste Tafeltje

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *