| |

De top 5 van mooiste dankbaarheidsdagboeken 2024

Een dankbaarheidsdagboek kan voor veel mensen nuttig zijn omdat je de dag hiermee dankbaar en positief afsluit. Aan het einde van de dag kun jij in het dankbaarheidsdagboek schrijven wat belangrijk was voor je deze dag of waarvoor jij je dankbaar voelt.

Hieronder een aantal van de vele mogelijkheden:

 • Het beste wat je op deze dag is gebeurd.
 • Is wat je bereikt hebt of gedaan hebt waar jij trots op bent.
 • Noem een persoon waar jij erg dankbaar voor bent dat deze in je leven is en waarom
 • Noem iets van je zelf wat je erg mooi vindt

Het dankbaarheidsboekje kun je elke dag gebruiken maar bijvoorbeeld ook een paar keer in de week of 1 x in de week. Dit kun je allemaal zelf bepalen.

De 5 leukste en mooiste dankbaarheidsdagboeken van dit moment heb ik voor je op een rij gezet. De boekjes worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Naast de boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie en via de link kun jij het dagboek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Dankbaarheid dagboek – Voor Positiviteit – dankbaarheidsdagboek

Met dit prachtige dankbaarheidsdagboek kun je 60 weken lang iedere dag schrijven over wat goed en mooi is. Neem dagelijks even de tijd voor 3 dingen waar je dankbaar voor bent. Je zal merken dat dit dagboek je leven fantastisch gaat verbeteren!

Het dankbaarheid-dagboek
Positieve psychologie leert ons dat dit geluksvaardigheid nummer één is! De wetenschap levert ons overtuigend bewijs over dankbaarheid. Er is zelfs géén enkel onderwerp in de psychologie waarvan de resultaten zo overweldigend zijn. Niet voor niets komt het in bijna ieder coachingstraject aan bod. In situaties van stress, burn-out, zorgen, onzekerheid en een overdosis aan negativiteit zijn je dagelijkse dankbaarheden een zegening voor je geest en je lichaam. Uit eigen ervaring in diverse trainingen weten we dat dit het nummer één onderwerp is waar mensen al heel snel meer energie van krijgen. Het is een geluksvaardigheid die we eenvoudig kunnen trainen. Oefening baart kunst. De mooie dingen in het leven gaan je sneller opvallen. Je ogen gaan open. Je gaat het intenser voelen en meer vanuit je hart waarderen. Voor innerlijke rust, tevredenheid en geluk.

We zijn er dan ook ongelofelijk trots op dat het zo’n fraai en inspirerend dagboek is geworden. Om zelf over je eigen dankbaarheden te schrijven, de smaak te pakken te krijgen en het goede vast te blijven houden.

Extra inspiratie voor je dagelijkse dankbaarheid
Wat maakt het dagboek extra bijzonder?

Rondom de vele overzichtelijke pagina’s om zelf op te schrijven, vind je fijne inspiratie in dit boek voor op de momenten dat het lastig is of om het positieve gemakkelijker vol te houden:

 • Tips uit de positieve psychologie
 • 6 verschillende soorten dankbaarheid
 • Een fijne afspraak met jezelf
 • 50 dingen waar een mens gelukkig van wordt
 • De speciale dankbaarheid inspiratie checklist
 • 100 fijne dankbaarheden
 • De mooiste positieve spreuken en affirmaties
 • Prikkelende, enthousiasmerende vragen

Een uniek cadeau

 • Met veel ruimte om zelf te schrijven
 • Stijlvol en origineel weergegeven
 • Luxe kaft met zilveren letters
 • Met leeslint
 • 184 pagina’s / 60 weken

Dankbaarheidsdagboek

Een eenvoudige en krachtige methode voor een gelukkiger leven
Veel mensen denken dat je eerst gelukkig moet zijn, voor je dankbaarheid kunt voelen. In werkelijkheid is het ’t tegenovergestelde, zo blijkt uit vele onderzoeken. Voor lichaam én geest is het belangrijk om te bedenken waar je dankbaar voor bent. Er ontstaat meer diepgang en bewustwording en dat vergroot je geluksgevoel.

Dit Dankbaarheidsdagboek is een eenvoudige en krachtige methode om controle te krijgen over je eigen geluk.

Met slechts een paar minuten per dag kun je je leven veranderen. Je slaapt beter, je voelt minder stress en onzekerheid, je ervaart meer geluk, en je zelfbewustzijn wordt vergroot.

Voor een nieuw perspectief op wat belangrijk is in het leven.


Waar ik dankbaar voor ben dagboek

De zon die schijnt, een warme kop koffie, een toevallige ontmoeting… Door elke dag drie dingen op te schrijven waarvoor je dankbaar bent, verandert je hele kijk op de wereld en wordt je leven leuker en rijker. Begin er vandaag nog mee en ervaar hoe dankbaarheid je gelukkiger maakt.


Dankbaarheidsdagboek

Wil je gelukkiger zijn en positiever staan in het leven? Dit kan door middel van een dankbaarheidsdagboek. Een dankbaarheidsdagboek is een hulpmiddel om de goede dingen in het leven bij te houden. Hoe moeilijk en overweldigend het leven soms ook kan zijn, er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. Het helpt je om een positieve mindset te creëren Er zijn geen ingevulde datums dus je kant starten wanneer je wilt. Op iedere pagina zijn er vijf vakken om zaken waar je dankbaar voor bent te noteren. Het is een geweldig cadeau voor iedereen die bezig is met zelfreflectie en positiviteit. Daarnaast is het ook geschikt als koffietafelboek.


Bijbels Dagboek / Dankbaarheidsdagboek – Elke Keer, Eén Zin voor de Heer

Blanco dagboek voor christenen om zelf te schrijven over je ontmoetingen met God. Schrijf het op in één enkele zin. Hierdoor hoef je geen lange verhalen te schrijven. Gebruik dit boek als bijbels dagboek, geïnspireerd door een mooi bijbelvers. Of schrijf jouw gebed op. Op enig moment kun je onder je “zin voor de Heer” noteren waar je dankbaar voor bent of welke antwoorden je hebt ontvangen.

Dit dagboek heeft – heel bewust – een eenvoudige en compacte opzet. Per keer of per dag heb je een klein gelinieerd kader. Noteer dus gewoon de essentie van je moment met God. In één enkele zin. En op een later tijdstip kun je onder je ‘zin van de dag’ opschrijven waar je dankbaar voor was of welke antwoorden je hebt ontvangen. Begin vandaag dus nog; het is makkelijke én krachtig: Elke Keer, Eén Zin voor de Heer. Details: Paperback, Formaat A5, 51 pagina’s (26 vellen), zwart/wit


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten