De 15 leukste scheurkalenders van 2023 om cadeau te geven

Een scheurkalender voor het nieuwe jaar is een perfect cadeau voor een verjaardag, sinterklaas, met kerst etc. Tegenwoordig heb je vele verschillende exemplaren, van dieren tot aan de grappigste quotes. Van kinderscheurkalenders tot aan sportscheurkalenders.

Uiteraard hoef je de scheurkalender niet weg te geven, maar kun je deze ook voor je zelf kopen, of je zelf cadeau geven. Want wees nou eerlijk wie wil er nu geen prachtige scheurkalender, in de keuken, toilet, of slaapkamer?

In deze blog gaan we het hebben over de scheurkalender en tonen we de 15 leukste scheurkalenders van 2023 voor je zelf of om cadeau te geven.

Wat zijn scheurkalenders?

Een scheurkalender is een kalender waarbij je elke dag een blad afscheurt. Iedere datum heeft z’n eigen pagina. Je kunt eenvoudig zien welk dag het is en om welke datum het gaat. De traditionele scheurkalender heeft een kalenderschild met een illustratie van het thema van de kalender. Daarop is naar verhouding een klein kalenderblok met de dag blaadjes gemonteerd.

Moderne kalenders hebben een groter formaat blok zonder schild erom heen. Eén van de eerste moderne kalender was de Bescheurkalender van Kees van Kooten en Wim de Bie die verscheen tussen 1972 en 1986.

Tegenwoordig vermelden veel scheurkalenders bij iedere dag een grap, een weerspreuk, of iets opmerkelijks. Naast tekst kan er bijvoorbeeld ook een strip, tekening of een foto worden toegevoegd.

De 15 leukste scheurkalenders van 2023.

De keuze is in scheurkalenders is tegenwoordig erg groot. Je hebt van diverse kinderscheur kalenders tot wetenschap kalenders. Van humor kalender tot aan dieren kalenders.

Het was ook lastig om maar 10 leuke scheurkalenders te selecteren, maar het is gelukt om een mooie mix met allemaal toppers uit te zoeken. De scheurkalenders in de top 10 zijn heel divers voor jong en oud.

Donald Duck Scheurkalender 2023

Donald Duck Scheurkalender 2023
Dat wordt snaterlachen dit jaar met deze superdikke scheurkalender! Want jij begint elke dag met een knotsgek stripje over Donald, de neefjes, oom Dagobert, Katrien en nog veel meer inwoners van Duckstad! Een heel jaar lang! Maar dat is niet alles… Je vindt in deze kalender namelijk ook nog prijsvragen! Lach je dus een scheur in de broek, én maak kans op verrassende prijzen! Als 2023 geen spetterend jaar wordt, dan eet Donald zijn pet op. Veel scheurplezier!


Scheurkalender – Make that the cat wise – 2023

Make That The Cat Wise keeps them busy with Dunglish. Deze kalender is gevuld met tenenkrommend steenkolenengels – hilarisch. Gegarandeerd begin je je dag met een glimlach met deze scheurkalender. 

Dit is een Scheurkalender van het merk Interstat. Deze kalender bevat 365 pagina’s met ieder een quote van make that the cat wise per dag. De afmetingen van deze scheurkalender zijn 18 x 13 cm.


Formule 1 Scheurkalender 2023

Nog populairder dan voetbal lijkt op dit moment de Formule 1 te zijn, met Max Verstappen als onbetwiste ambassadeur. De Formule 1 scheurkalender 2023 volgt vanaf 1 januari van dag tot dag de voorbereidingen van het nieuwe seizoen; de circuits, de geschiedenis, de techniek, de coureurs, de tijden, de records en natuurlijk… de roddels. Een dagelijkse portie F1 met de snelste scheurkalender van Nederland en België.De meest populaire sportkalender van het jaar.


Quest scheurkalender 2023

Quest maakt je ook in 2023 elke dag een beetje wijzer. De redactie heeft 365 fascinerende vragen en antwoorden verzameld. Bijvoorbeeld: ‘Hoe hard ging de eerste fiets?’ En ook ‘Hoeveel water drinkt een boom?’, ‘Mag de koning spermadonor worden?’ en ‘Lijken honden echt op hun baas (en andersom)?’ De antwoorden op deze vragen, en nog 361 andere, vind je in de Quest Scheurkalender.


Scheurkalender 2023 Moppen voor kindere

Een scheurkalender vol met moppen voor kinderen! Elke dag een nieuwe grap! Door een perforatierand zijn de blaadjes er gemakkelijk uit te scheuren en de twee gaten bovenin maakt dat de scheurkalender eenvoudig is op te hangen. Een prachtig cadeau voor jezelf of om een ander blij mee te maken!


Voor Positiviteit Scheurkalender 2023 – positieve spreuken

In deze scheurkalender 2023 staan de mooiste en meest gewaardeerde spreuken van Voor Positiviteit. Iedere dag een geweldige en originele spreuk.

Hiermee haal je heerlijke positieve energie in huis en begint je dag goed. Met een lekker gevoel, frisse moed en heerlijke inspiratie.

De scheurkalender van Voor Positiviteit is al jarenlang een bestseller. Dagelijks verschijnen de spreuken van Voor Positiviteit op sociale media. De positieve spreuken worden gedeeld en gewaardeerd door vele enthousiaste volgers. De best gewaardeerde spreuken zijn verzameld in deze unieke jaarlijkse scheurkalender. Een fraai product. Dit jaar een compleet nieuwe scheurkalender met originele spreuken. Geniet ervan.

Met spreuken over:

 • Gelukkig zijn
 • Van betekenis zijn
 • Iedere dag genieten
 • Jezelf zijn
 • Dromen en verlangen
 • Positieve keuzes maken
 • Liefde en vriendschap
 • Lef om te leven
 • Loslaten
 • Dankbaar zijn

‘Het is elke dag een feestje om weer een andere tekst te kunnen lezen. De dag begint hierdoor heel vaak met een glimlach en veel positieve energie.’

‘Elk jaar maken ze weer een schitterende kalender met elke dag mooie spreuken. Ze raken je, inspireren je, kortom dit wil je graag hebben.’

‘Wat is de kalender fijn. Elke dag scheuren en dan inspiratie meenemen de dag in. En wat helemaal zo mooi is, is dat de spreuk 9 van de 10 keer zo binnenkomt….. zo toepasselijk is.’

De scheurkalender 2023: Leuk om zelf te hebben en zeker ook heel leuk om cadeau te geven!


Meester Mark scheurkalender

De grappigste scheurkalender voor 2023!

Een jaarlang (glim)lachen om creatieve ingevingen, ontwapenende taalfoutjes en komische kinderuitspraken, verzameld door meester Mark. Het leukste cadeautje voor leraren, en ouders met schoolgaande kinderen. Deze kalender mag op geen enkele wc ontbreken!


Fokke & Sukke Scheurkalender 2023

Hallo! De Fokke & Sukke Scheurkalenderrrrrr! 2023. What’s more to say?


Scheurkalender – Garfield – 2023

2023 Scheurkalender van het merk Interstat. Deze kalender bevat 365 pagina’s met ieder een Garfield strip per dag. De afmetingen van deze scheurkalender zijn 18 x 13 cm.


Scheurkalender 2023 Braintraining

Een scheurkalender met dagelijkse breinbrekers. Heb jij je brein het einde van het jaar ook goed getraind? Door een perforatierand zijn de blaadjes er gemakkelijk uit te scheuren en de twee gaten bovenin maakt dat de scheurkalender eenvoudig is op te hangen. Een prachtig cadeau voor jezelf of om een ander blij mee te maken!


National Geographic scheurkalender 2023

Een reis om de wereld in 365 dagen: met de National Geographic Scheurkalender 2023 ontdek je bijzondere mensen, dieren, landschappen en natuurfenomenen, vastgelegd op plaatsen overal ter wereld. De kalender bevat het beste uit de inzendingen voor de National Geographic Fotowedstrijd, om zelf dagelijks van te genieten of om een ander cadeau te doen.


2023 met de Meilandjes – Scheurkalender

Kun je maar geen genoeg krijgen van de Meilandjes? Wil je alles weten van het dagelijks leven van Martien Meiland en Erica Renkema, hun dochters Montana en Maxime, hun schoonzoons Dirk en Leroy en hun kleinkinderen Claire en Vivé? Dan is de scheurkalender ‘2023 met de Meilandjes’ precies wat je nodig hebt!

De scheurkalender bevat uiteraard talrijke exclusieve foto’s. Daarop zijn alle gezinsleden in hun dagelijks leven vastgelegd. Bijvoorbeeld in hun nieuwe huis in Noordwijkerhout, in de winkel van Montana in Noordwijk en uiteraard bij de centrale plek in de achtertuin, waar het moment dat iemand “Wijnen, wijnen, wijnen!” roept nooit ver weg is.

Daarnaast leer je de Meilandjes nóg beter kennen. Aan de hand van lijstjes met favorieten (van het lekkerste broodbeleg tot de mooiste man/vrouw en van het fraaisteliedje tot het prachtigste compliment ooit). Maar ook van minst favoriete onderwerpen. Zoals: welk drankje ze níet te drinken vinden en bij welke tv-presentatrice iedereen onmiddellijk wegzapt…

Onmisbaar voor iedere fan!


Omdenken Scheurkalender 2023

Weer zin in een jaar lang lekker scheuren? Daar gaan we dan! In deze Omdenken scheurkalender vind je uitspraken en plaatjes die je aan het denken of aan het lachen kunnen brengen. Vanwege de beperkte ruimte is een scheurkalender is natuurlijk geen boek en kunnen we slechts quotes, korte verhaaltjes en plaatjes kwijt en kunnen we niet al te diep op de materie ingaan. Het moet ook nog een beetje leuk blijven.

We hebben de Omdenken scheurkalender 2023 in een geheel nieuw jasje gestoken: we hebben meer kleuren gebruikt, soms hebben we iets op de achterkant van een blaadje gezet (verrassing), en hij kan nu door de brievenbus. Zo hoef je nooit meer op de pakketbezorger te wachten, maar valt ie bij jou, je vrienden van de voetbalclub, je gezellige tante in Appelscha of je tevergeefs naar de zin van het leven zoekende collega op de mat. We wensen je veel scheurplezier in 2023!


Dirkjan scheurkalender 2023

365 dagen lang grappen en grollen van onze antiheld DirkJan verzameld in een jaarlijks terugkerend evenement “De DirkJan Scheurkalender”, de grappigste scheurkalender van het noordelijk halfrond.


Scheurkalender 2023 Van En Voor Oma

De Scheurkalender 2023 Van En Voor Oma is uniek in zijn soort met alleen maar quotes gericht op het leven van oma en de liefde voor haar kleinkinderen.
Online via social media bereikt Van En Voor Oma met haar liefdevolle spreuken dagelijks rond de 100.000 mensen.
Deze spreuken worden massaal gedeeld en gewaardeerd.

Alleen de beste, leukste en meest liefdevolle spreuken zijn verzameld in deze unieke scheurkalender.
Deze scheurkalender Van En Voor Oma is een absolute must have voor elke oma!
Nooit meer afvragen wat je voor Oma gaat kopen, deze scheurkalender laten geven door je kinderen is al een liefdevol moment!

Met spreuken over:

 • Een dankbare oma zijn
 • Van betekenis zijn voor je gezin
 • Genieten van de kleinkinderen
 • Trots zijn op je kleinkinderen
 • De liefde tussen oma en kleinkind
 • Oppassen
 • Lachen met opa
 • De band tussen Oma en kleinkind
 • Grappige teksten
 • Gelukkig zijn met je kleinkinderen

Vergelijkbare berichten