De top 15 van de leukste scheurkalenders 2024 (leuk cadeautje)

Een scheurkalender voor het nieuwe jaar is een perfect cadeau voor een verjaardag, sinterklaas, met kerst etc. Tegenwoordig heb je vele verschillende exemplaren, van dieren tot aan de grappigste quotes. Van kinderscheurkalenders tot aan sportscheurkalenders.

Uiteraard hoef je de scheurkalender niet weg te geven, maar kun je deze ook voor je zelf kopen, of je zelf cadeau geven. Want wees nou eerlijk wie wil er nu geen prachtige scheurkalender, in de keuken, toilet, of slaapkamer?

In deze blog gaan we het hebben over de scheurkalender en tonen we de 15 leukste scheurkalenders van 2024 voor je zelf of om cadeau te geven.

BoekenBoeken

Wat zijn scheurkalenders?

Een scheurkalender is een kalender waarbij je elke dag een blad afscheurt. Iedere datum heeft z’n eigen pagina. Je kunt eenvoudig zien welk dag het is en om welke datum het gaat. De traditionele scheurkalender heeft een kalenderschild met een illustratie van het thema van de kalender. Daarop is naar verhouding een klein kalenderblok met de dag blaadjes gemonteerd.

Moderne kalenders hebben een groter formaat blok zonder schild erom heen. Eén van de eerste moderne kalender was de Bescheurkalender van Kees van Kooten en Wim de Bie die verscheen tussen 1972 en 1986.

Tegenwoordig vermelden veel scheurkalenders bij iedere dag een grap, een weerspreuk, of iets opmerkelijks. Naast tekst kan er bijvoorbeeld ook een strip, tekening of een foto worden toegevoegd.

De 15 leukste scheurkalenders van 2024

De keuze is in scheurkalenders is tegenwoordig erg groot. Je hebt van diverse kinderscheur kalenders tot wetenschap kalenders. Van humor kalender tot aan dieren kalenders.

Het was ook lastig om maar 10 leuke scheurkalenders te selecteren, maar het is gelukt om een mooie mix met allemaal toppers uit te zoeken. De scheurkalenders in de top 10 zijn heel divers voor jong en oud.

Donald Duck Scheurkalender 2024 – Elke dag een snaterlach!

Donald Duck Scheurkalender 2024 – Elke dag een snaterlach!
Dat wordt snaterlachen dit jaar met deze superdikke scheurkalender! Want jij begint elke dag met een knotsgek stripje over Donald, de neefjes, oom Dagobert, Katrien en nog veel meer inwoners van Duckstad! Een heel jaar lang! En… de stripjes zijn voor de állereerste keer in kleur! Als 2024 geen spetterend jaar wordt, dan eet Donald zijn pet op. Veel scheurplezier!

Donald Duck Scheurkalender
De allerleukste scheurkalender! Begin elke dag met een knotsgek stripje over Donald, de neefjes, oom Dagobert, Katrien en nog veel meer inwoners van Duckstad. Maar dat is nog niet alles…je vindt in deze kalender ook prijsvragen! Lach je dus een scheur in je broek en maak kans op de vrolijkste prijzen! Als dit geen spetterend jaar wordt, dan eet Donald zijn pet op. Veel scheurplezier!


Quest scheurkalender 2024

Wat gebeurt er als een niet-roker nicotinepleisters gebruikt? Kan de koning in de gevangenis belanden? Zijn er ook dieren die bewust kinderloos blijven? Waarom hebben pyjama’s voor mannen vaak een borstzakje? Is de Flevo-polder expres in de vorm van Nederland gemaakt? De antwoorden op deze en nog 361 fascinerende vragen vind je in de nieuwe Quest Scheurkalender. Zo maakt Quest je ook in 2024 elke dag een beetje wijzer.


Make That The Cat Wise Scheurkalender 2024

Make that the Cat Wise Scheurkalender t/m december 2024 Het team van Make That The Cat Wise begon in 2012 als facebook community. Stone English in the broadest sentence of the world. Inmiddels hebben ze al meer dan 460.000 volgers op facebook. Tijd voor deze super leuke scheurkalender! Scheurkalender met teksten en afbeeldingen. De scheurkalender heeft in totaal 365 pagina’s, elke dag een nieuwe tekst. Afmeting: 13 x 19 cm.


Omdenken Scheurkalender 2024

In 2024 heeft de Omdenken Scheurkalender maar liefst 366 quotes. Zoals jullie van ons gewend zijn, staat de scheurkalender weer bomvol spreuken, verhalen, vragen en plaatjes die je prikkelen en anders naar de dingen laten kijken.

Een greep uit de reacties op de editie van 2023:

“Het beste kado aan jezelf! Kopen en genieten. Verandering gegarandeerd.”
“Leuk, wijs en vaak met een vleugje humor.”
“Meerdere scheurkalenders uitgeprobeerd maar deze vind ik de leukste!”
“Hij doet wat hij moet doen. Hij scheurt. Ik ben dus erg tevreden.”

Nou. Hoor je het ook eens van een ander.

Hij kan ook dit jaar weer door de brievenbus. Zo hoef je nooit meer op de pakketbezorger te wachten, maar valt ie zó bij jou, je vrienden van de voetbalclub, je gezellige tante in Appelscha of je tevergeefs naar de zin van het leven zoekende collega op de mat. We wensen je veel scheurplezier in 2024!


National Geographic Scheurkalender 2024

Een reis om de wereld in 366 dagen: met de National Geographic Scheurkalender 2024 ontdek je bijzondere mensen, dieren, landschappen en natuurfenomenen, vastgelegd op plaatsen overal ter wereld. De kalender bevat het beste uit de inzendingen voor de National Geographic Fotowedstrijd, om zelf dagelijks van te genieten of om een ander cadeau te doen.


Garfield Scheurkalender 2024

Garfield Scheurkalender t/m december 2024 In 1978 stond er voor het eerst een Garfield-strip afgebeeld in de telegraaf. Nu 41 jaar later staan de wereldberoemde stripverhalen van Jim Davis nog steeds dagelijks in de telegraaf. Scheurkalender met teksten en afbeeldingen. De scheurkalender heeft in totaal 365 pagina’s, elke dag een nieuwe tekst. Afmeting: 13 x 19 cm.


Flow Scheurkalender 2024

Flow Scheurkalender 2024 – Slow life-scheurkalender
In deze Slow life-scheurkalender vind je elke dag een moment van rust. Met inzichten, tips, quotes, illustraties en op zondag een Slow Sunday Sudoku.

Flow Scheurkalender
In de Flow Scheurkalender vind je dagelijks inspirerende quotes van bijzondere vrouwen en inzichten over het dagelijks leven en successen. Over lekker jezelf blijven in een wereld waarin dat niet altijd makkelijk is en over vallen en weer opstaan. En natuurlijk heel veel andere levenslessen waar we wat aan hebben. Zo word je met iedere scheur herinnerd aan de kracht die je in je hebt!


Voor Positiviteit Scheurkalender 2024

Met de scheurkalender positieve spreuken 2024 start je de dag met een goed gevoel, inspiratie of een positieve intentie! Heerlijk om zelf in huis te hebben, maar ook heel leuk om cadeau te geven.

Dagelijks verschijnen de spreuken van Voor Positiviteit op sociale media. De positieve spreuken worden gedeeld en gewaardeerd door vele enthousiaste volgers. De allernieuwste en meest gewaardeerde spreuken zijn verzameld in deze kalender.


Darum Scheurkalender 2024

Darum Scheurkalender 2024.Elke dag een leuke spreuk.Formaat 13 x 19 cm.


Fokke en Sukke Scheurkalender 2024

Fokke en Sukke Scheurkalender 2024 De kalender met de grappigste eend en kanarie van Nederland. Zeven dagen per week scheuren! De gags van het trio Reid, Geleijnse & Van Tol verschijnen o.a. in NRC, EPPO en Rendement. Met heel veel nooit gepubliceerde cartoons.Formaat: 190 x 131 x 32 mm


Freek Vonk Scheurkalender 2024

Springen, vliegen, zwemmen, kruipenFreek is altijd op zoek naar de meestbijzondere dieren over de hele wereld. Ga methem mee op avontuur. Iedere dag!Als de natuur roept …… dan heb je altijd wat te doen met Freeksscheurkalender. Ga er eens lekker voor zittenen geniet van de leukste dierenweetjes,moppen, quizzen en puzzels. 365 dagen lang op avontuur met Freek, wie wil dat nou niet?Leer alles over de natuur in Freeks scheurkalender. Met elkedag een wild weetje, beestachtige puzzel, coole quiz ofgi-ga-grappige dierenmop!


Liefde is Scheurkalender 2024

Liefde is Scheurkalender t/m december 2024 Liefde is… Herkenbare teksten en tekeningen die bedacht zijn door Kim Cadali en getekend zijn door Bill Asprey. In de tekeningen en teksten staat liefde centraal. In deze scheurkalender vind je iedere dag weer een rake spreuk of uitdrukking. Scheurkalender met teksten en afbeeldingen. De scheurkalender heeft in totaal 365 pagina’s, elke dag een nieuwe tekst. Afmeting: 13 x 19 cm.


De scheurkalender van Marie Claire 2024

OMG schatten, de scheurkalender van Marie Claire is BACK!

Start elke dag van 2024 goed met een havercappu en een stukje herkenbare wijsheid van de bekendste haarclip van Nederland.

‘Henk?! Dit is toch die griet van al die “afko’s”? Is dit niet een leuk cadeau voor onze Floor?!’ – Francien, Laren

‘Met deze scheurka hebben we niet alleen vermaak op de WC, maar ook nieuw behang voor in ons huis!’ – Soof, Char, An en Meer, Leiden

‘Een Marie Claire ben je niet voor even, een Marie Claire ben je voor het leven.’ – Marie Claire, Amsterdam

Lot Mulder (2001) is de drijvende kracht achter het succesvolle Instagramaccount @dehaarclipvanmarieclaire, dat binnen no-time uitgroeide tot een herkenbaar fenomeen. Ze won in 2021 The Best Social Award in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’, runde een succesvolle podcast (De ClipCast) en bracht De scheurkalender van Marie Claire (2021) en Het afkowobo van Marie Claire (2022) uit bij uitgeverij Het Spectrum. Op het terras in Amsterdam-West doet ze haar inspiratie op tussen haar mede-MC’s. Lot ziet het als haar missie zoveel mogelijk positiviteit te verspreiden. Lot ziet het als haar missie zoveel mogelijk positiviteit te verspreiden.


Voor Positiviteit Zorgkalender 2024 

Om de dag heerlijk te starten met een goed gevoel en positieve energie.

Speciaal voor alle prachtige mensen die in de zorg werken, is er de Zorgkalender positieve spreuken 2024. Als blijk van blijvende waardering! Een scheurkalender met de 366 best gewaardeerde spreuken en tips van Voor Positiviteit van de afgelopen tijd.

Dank je wel dat jij er bent!


Scheurkalender – 2024 – Loesje

De beste manier om Loesje te leren kennen, is door haar posters te lezen. In deze scheurkalender blader je met een glimlach door 366 briljante, geestige spreuken


Vergelijkbare berichten