De 10 beste boeken voor kinderfeestjes + tips 2024

Kinderfeestjes zijn één van de hoogte punten voor de kinderen, vooral de afgelopen jaren met alle beperkingen. Steeds vaker wordt er gekozen voor kinderfeestjes buitenhuis, de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt, maar meestal is het wel een indoorspeelparadijs.

Wij vinden het altijd juist leuk om iets anders te doen met de kinderfeestjes voor onze dochter. Tot nu toe hebben wij het altijd nog thuis gehouden. Het eerste jaar hebben we een springkussen geplaatst, het tweede jaar kwam er als extra een half uur een clown optreden voor de kinderen.

Een kinderfeestje hoeft niet veel te kosten, je kunt op verschillende manieren de kinderen uitstekend vermaken. Op deze pagina vind je super goede ideeën en tips voor een kinderfeestje. Thema’s en ideeën voor een kinderfeestje of tips voor extra activiteiten om de kids bezig te houden.

Naast de super toffe kinderfeestjes ideeën heb ik nog een top 10 van de beste en leukste boeken voor de kinderfeestjes voor je aan de blog toegevoegd. Hier staan nog veel meer tips in voor leuke activiteiten en spelletjes voor de kinderfeestjes.

Fopartikelen winkel 728x90

De 10 allerbeste en leukste boeken voor kinderfeestjes thuis!

Hieronder vind je de top 10 van beste en leukste boeken die met kinderfeestjes te maken hebben. De boeken worden met een link van Bol.com aangeboden, zodat je gelijk veel informatie hebt over het boek.

Kinderfeestje ideeën thuis of rondom huis

Hieronder vind je allemaal tips en ideeën voor een kinderfeestje. De ideeën en tips kun je gebruiken bij een kinderfeestje binnen, maar ook buiten. De tips en ideeën zijn voor een compleet kinderfeestje of voor een leuke aanvulling voor het kinderfeestje. Hieronder vind je de 15 ideeën en tips voor de leukste kinderfeestjes.


Make up party

De make-up party is erg geschikt voor meiden vanaf 7 jaar. Om het extra speciaal te maken kun je er een leuke workshop van maken en voor elke genodigde een make-up doosje klaar hebben staan. Natuurlijk hoort er aan het einde van de make-up party een heuse fotoshoot met de beeldige creaties.

Op YouTube bijvoorbeeld staan heel veel voorbeeld filmpjes, maar misschien heb je dit wel niet nodig en ben je zelf thuis in de make-up.

Uiteraard ook leuk als extra activiteit bij het kinderfeestje als er nog tijd over is.


Oud-Hollandsche spelletjes doen

De kinderfeestjes van mijn generatie bestonden voornamelijk uit Oud-Hollandse spelletjes. Bepaalde spellen zijn nog steeds erg leuk, vooral bij de iets jongere kinderen. Denk hierbij aan koekhappen, geblinddoekt snoepjes uit een bak met water vissen, uiteraard zonder handen, zaklopen, spijkerpoepen, ezeltje prik etc.

Hoe simpeler, hoe leuker het soms is. Dit hoeft ook niet veel te kosten, er gaat alleen wat tijd in de voorbereiding zitten. Maar erg handig en leuk om de tijd mee te doden of als extra aanvulling.


Sieraden maken tijdens een kinderfeestje

Niet alleen leuk voor meiden, ook voor jongens een stoere armband bijvoorbeeld of een sleutelhanger. Dit kun je zo uitgebreid doen als je zelf leuk vind, het maken van armbanden, maar ook hele kettingen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de leeftijd.

Tegenwoordig hoeft dit ook geen dure activiteit meer te zijn. Met de goedkope winkels zoals Action, Big Bazaar etc. kun je goedkoop aan materialen komen. Je hebt vele verschillende mogelijkheden, denk gaan glaskralen, kleikralen, bedeltjes, letterkralen etc.


Schminken

Vooral leuk voor de jongere kinderen. Met de voorbeelden op het internet, bijvoorbeeld YouTube. Maar er zijn ook vele schminkboeken die je stap voor stap helpen met het maken van de mooiste creaties. Houd er wel rekening mee dat het schminken best veel tijd kan kosten, dus begin er niet te laat mee als je iedereen geschminkt wil hebben.

Schminken is een leuke activiteit om aan het kinderfeestje toe te voegen. Gebruik wel echte schmink of kinder make-up, dit is beter voor de huid van de kinderen en ook makkelijker er af te spoelen.


Springkussen

Zelf heb ik jarenlang springkussens verhuurd en mag dus ook niet ontbreken in de lijst. Een springkussen is een waar feest voor de kinderen en dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Het voordeel is wel dat je naast een springkussen vaak niet veel meer hoeft te organiseren.

Een beetje afhankelijk van de regio, maar in de meeste regio’s zijn er wel springkussens te huur vanaf € 50,- / 60,- per dag. Bij sommige verhuurders krijg je ook nog korting voor een paar uurtjes.

Misschien niet het goedkoopste idee, maar zeker een echte aanrader waar ieder kind dol op is.


Glittertattoos

Wil jij een keer iets anders dan schminken bij het kinderfeestje? Kies dan eens voor glittertattoo’s. Uiteraard kun jij het jezelf erg makkelijk maken door kant en klare glittertattoo’s te kopen en deze te plakken of de kinderen zelf te laten plakken op hun arm bijvoorbeeld.

Maar je kunt het ook groots en spectaculair aanpakken. Door zelf glittertattoo’s te gaan schilderen op de armen van de kinderen. Dit gaat ondanks dat het moeilijk lijkt heel eenvoudig met de meegeleverde sjablonen. Je hebt tegenwoordig complete pakketten waar alles in zit wat je nodig hebt om zelf de tattoo’s te maken.


Thuis bioscoop

De meeste kinderen zijn tegenwoordig gek op films en popcorn dus een perfecte combinatie voor een kinderfeestje. Plaats allemaal lekkere kussens op de grond, maak het donker en zet er een leuke film op. Je kunt met de streaming diensten tegenwoordig de mooiste films kijken, maar je kunt uiteraard ook een nieuwe film huren voor deze gelegenheid.

Wat drinken en wat lekkers en je hebt geen kind meer aan de kinderen. Als je een speciale film draait kun je er ook nog eens een thema feestje van maken en alles er een beetje op aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan een K3 feestje of een jungle feest.


Graffiti kinderfeestje

Voor een Graffity kinderfeestje is het handig als de kinderen iets ouder zijn. Ook heb je hier wel een voorbereiding voor nodig. Het beste kun je dit buiten doen. Omdat naast dat er gesmeerd kan worden ook met spuitbussen verf gewerkt wordt voor de geur is dit ook verstandiger.

Aan te raden is om een groot zeil op de grond te leggen waar ze op kunnen werken. Je kunt ze bijvoorbeeld een cool naambordje of een tekst laten maken. Wat je hier voor nodig hebt zijn goede spuitbussen met verf, sjablonen, beschermkleding en hout.

Beschermkleding kan heel makkelijk van vuilniszakken gemaakt worden, dit doen wij ook altijd bij verf activiteiten met kinderen. Drie gaten er in knippen en je hebt een uitstekend jasje die beschermd tegen het smeren.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om iemand in te huren die een graffiti workshop geeft bij jou thuis of eventueel op locatie. Onze dochter heeft dit ook ooit eens gedaan op een festival, dit was erg leuk, ook om naar te kijken en af en toe te helpen.

Om aan goedkope spuitbussen te komen kun je het beste eens kijken bij de Action die heeft deze spuitbussen regelmatig in het assortiment. Uniek en een keer iets anders dan schilderen.


Vlog of videoclip opnemen

Helemaal 2021 is het maken van YouTube Video’s en Tiktok filmpjes. Dit kun je ook leuk doen als activiteit op een kinderfeestje. Verzin en bedenk een paar uitdagingen, opdrachten etc. en laat de kinderen hier leuke filmpjes van maken. Voorbeelden zijn hier genoeg te vinden op Tiktok en YouTube. Denk alleen maar aan de grappige dansje die je regelmatig ziet verschijnen.

Vooral de oudere kinderen hebben bijna allemaal een mobiel of weten in ieder geval hoe je filmpjes moet maken. Dus als ouder hoeft je alleen maar een beetje te sturen en ideeën naar voren te brengen, al is hier vaak geen gebrek aan.

Je kunt dit ook eventueel combineren met een fotoshoot met een speciaal voorwerp of iets anders (misschien heb je wil iets wat in het thema past). Wij hebben met onze dochter haar verjaardag een grote lijst gemaakt, zodat de kinderen samen de lijst konden vasthouden en op de foto konden. Dit geeft ook een leuk effect, de kinderen zijn dan het schilderij.


Escape room kinderfeestje

Als we toch bezig zijn met de trends van 2021 mag de Escape room zeker niet ontbreken. Escape rooms zijn erg populair, maar wel meer geschikt voor de oudere kinderen van de basisschool, uiteraard kun je de mogelijkheid aanpassen.

Je hebt tegenwoordig verschillende pakketten en spellen te koop om zelf een escaperoom te maken voor een kinderfeestje. Deze creatieve ouder zou uiteraard zelf ook puzzeltjes en opdrachten kunnen bedenken. Je kunt dit doen in teams of gezellig met zijn allen.

Hieronder vind je enkele voorbeelden die je zou kunnen gebruiken.


Slaapfeestje

Zelf vind ik de slaapfeestjes meer geschikt voor de oudere kinderen van de basisschool. Dit is uiteraard een groot feest. Je kunt dit goed combineren met een disco of een filmavond. Gezellig allemaal matrassen en luchtbedjes in de kamer of als het weer het toelaat tenten in de tuin.

Naast een filmavond kun je dit ook goed combineren met de andere ideeën van de kinderfeestjes. Je hebt een langere tijd met de kinderen dus ook meer mogelijkheden als het gaat om activiteiten.

Je kunt dit zo uitgebreid en gek maken als je zelf wil. ‘S morgens gezellig met z’n alleen aan het ontbijt, klinkt dit niet als een grandioos feest?


Mozaïeken

Is de jarige erg creatief en zijn de vriendjes en vriendinnetjes ook dol op knutselen? Waarom gaan jullie dan niet lekker samen mozaïeken. Je kunt bijvoorbeeld een spiegel, een doosje of een fotolijstje mozaïeken. Tegenwoordig zijn er vele pakketten verkrijgbaar en bij de discount winkels hoeft dit ook niet meer duur te zijn.

Let wel op dat er geen scherpe puntjes aan zitten, dit is wel zo handig en veilig. Ben je bang voor troep, leg dan een groot wegwerp kleed of zeil op tafel die je na die tijd gelijk met alle troep weg kunt gooien, dit scheelt je ook een hoop werk!

Het is niet alleen leuk en leerzaam om te doen, maar de kinderen hebben ook een leuk aandenken van het feestje.


Lekkernijen versieren

Bij een feestje hoort uiteraard iets lekker bij de ranja. Dit kan een cake, een koekje, cupcake, wafel, taartje, soesje, etc. zijn.

Maar waarom laat jij de kinderen deze niet versieren, dit kan uiteraard met versiersel, maar ook met hagelslag, slagroom, fruit, snoepjes etc.

De kinderen maken zo zelf wat ze lekker vinden en zijn meteen actief bezig je 2 vliegen in 1 klap.

Kinderfeestje in een bepaald thema

Vooral de jongere kinderen vinden een thema feestje helemaal het einde. Je kunt zowel de versiering, traktaties, als de activiteiten hier op aanpassen. De thema’s zijn tegenwoordig ook een stuk specifieker en uitgebreider dan vroeger.

Ik zou zeggen laat je kind een thema kiezen en ga op zoek naar leuke versiering, activiteiten etc. Wist je dat je Pinterest hier heel goed voor kunt gebruiken? De leukste en creatieve dingen zie je hier verschijnen als het om kinderfeestjes gaat lijkt niets te dol.

Wist je dat de kinderen het ook erg leuk vinden als papa en of mama ook een actieve rol spelen in het thema denk bijvoorbeeld aan het verkleden etc.

Fopartikelen winkel 728x90

Vergelijkbare berichten