De top 7 leukste boekenmarkten van Nederland 2023

Boeken kun je tegenwoordig overal kopen, naast boekenwinkels en op het internet kun je zelfs boeken kopen in de Supermarkt, tankstations en in vele andere winkels. Ook op markten zijn veel boeken te koop denk hierbij aan rommelmarkten, braderieën, kindermarkten, etc. Naast deze diverse markten zijn er ook speciale boekenmarkten in Nederland.

Op de boekenmarkten vind je alle soorten boeken en vaak aanverwante artikelen. Naast leesboeken vind je hier ook veel stripboeken, naslagwerken, collectors items en nog veel meer. Naast de grote boekenmarkten heb je namelijk ook veel kleinere boekenmarkten ook vanuit verenigingen, kerken en andere organisaties georganiseerd, die de boeken verkopen voor extra inkomsten of het bestaan van hun organisatie / vereniging. Dit kan interessant, maar moet je wel geluk hebben.

Maar wat zijn nu interessante boekenmarkten in Nederland. Want er zijn zoveel boekenmarkten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om je hierbij te helpen heb ik de 7 mooiste, leukste en meest interessante boekenmarkt voor je op een rij gezet en uitgebreid beschreven.


BoekenBoeken

Deventer Boekenmarkt

Deventer Boekenmarkt is niet alleen de grootste van Nederland maar ook de grootste van Europa met ruim 850 kramen door het centrum van Deventer. Dit jaar wordt de boeken markt in Deventer gehouden op 7 augustus. Het aanbod is groot en heel divers niet alleen in Nederlandse, het aanbod in boeken in andere talen wordt steeds grote zoals bij de Engelse boeken. De aanbieders van de boeken zijn veelal boekenhandelaren en antiquaren.

De markt is van 9.30 uur tot 17.30 uur, voor negen uur zijn er al veel bezoekers op de been, die de beste koopjes willen inslaan en de drukte een beetje willen voorkomen. Het kan met mooi weer erg druk zijn, je kan dan over de hoofden lopen. Ook heb je de tijd wel nodig als je alle kramen wilt zien het parcours is ongeveer 6 kilometer lang.

Niet alleen de markt is leuk, maar ook Deventer is een bezoekje waard en een prachtig decor voor de grootste boekenmarkt van Europa.


Dordtse Boekenmarkt

De boekenmarkt in Dordrecht is ook een hele speciale, De historische binnenstad leent zich namelijk perfect voor deze grote boeken markt van ruim 450 kramen. In totaal zijn er ruim 250 antiquaren en handelaren. De markt wordt altijd gehouden op de eerste zondag van juli en dat is in 2022 op 3 juli. De kramen van boeken zijn te zien in het kernwinkelgebied van Dordrecht.

De markten tijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Vroeg komen is er aanbevolen wat met de duizenden bezoekers die normaal gesproken op deze boekenmarkt afkomen kan het erg druk worden in Dordrecht.


Zutphense Boekenmarkt

Op 31 juli 2022 wordt de Zutphense Boekenmarkt gehouden. Dit is een kleine boekenmarkt vergeleken met streekgenoot Deventer en Dordrecht. Daarin tegen is het aanbod wel van een hoge kwaliteit en zeer divers. Je vind hier namelijk  professionele boekhandelaren en antiquaren uit heel Nederland.

De markt in het centrum (Groenmarkt en Marspoortstraat) van Zutphen is van 10.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 12.00 uur zijn ook de winkels open dit maakt het extra gezellig en interessant voor de bezoekers.


Kamper Stripspektakel

Kamper Stripspektakel wordt gezien als leukste en gezelligste 1-daagse stripbeurs / markt van Nederland. Met een kleine 100 kramen valt er genoeg te zien en te beleven. Naast nieuwe en tweedehands stripboeken, zijn er ook diverse tekenaars en scenaristen aanwezig. Dit geldt ook voor uitgevers, infostands en fanclubs.

De stripspektakel wordt gehouden op zaterdag 20 augustus in het centrum van Kampen (in de Oudestraat, de winkelstraat van Kampen, vanaf het middeleeuwse raadhuis tot en met het Van Heutzplein van 10.00 tot 17.00 uur . In 2021 werd de markt gehouden in het stadspark vanwege de coronamaatregelen).

Niet alleen de beurs is leuk om te bezoeken maar zorg dat je ook tijd over houdt om Kampen te verkennen!


Boekenmarkt Middelburg

Zondag 1 mei 2022 is er weer een gezellige boekenmarkt in Middelburg (Zeeland) Dit is één van de grootste boekenmarkten van Zuid-Nederland en een echte aanrader. De boekenmarkt wordt gehouden op een prachtig plein voor het oude stadhuis van 10 uur tot 17 uur. De toegang is gratis.

Je vind op deze boekenmarkt ongeveer 120 kramen met een groot en divers aanbod zoals: kinderboeken, kookboeken, literatuur, poëzie, historische boeken, platenboeken, atlassen en nog veel meer. Ook is Zeelandica aanwezig. Zeelandica bied boeken aan van een Zeeuwse auteurs of over een Zeeuwse onderwerpen.


Boekenmarkt Vaassen

Helaas is besloten om de boekenmarkt op Hemelvaartsdag tot niet door te laten gaan. Gelukkig is de boekenmarkt in Vaassen wel weer van de partij in 2023 op 18 mei.

In totaal staan er normaal gesproken ruim 160 kramen in de hoofdstraat van Vaassen. Je vind hier tienduizenden boeken in bijna elke prijsklasse en genre. De boeken worden aangeboden door antiquariaten en boekhandelaren uit heel Nederland.

Naast de boekenmarkt valt er tijdens Hemelvaartsdag nog veel meer te beleven in Vaassen. Je vind hier een grote braderie, een kermis en een veel vermaak, zoals muziek, theater en kinderattracties.

De markt is van 10.00 uur tot 17.00 uur door het grote aanbod kan het ´s middags erg druk worden, als je rustig wil struinen is de ochtend aanbevolen.


Boekenmarkt Tilburg ¨Boeken rond het Paleis¨

Op zondag 28 augustus is er een Tilburg een prachtige boekenmarkt. De boekenmarkt heeft de naam ¨Boeken rond het Paleis¨. Met 200 boekenkramen behoort het tot de grote boekenmarkten van Nederland. De kramen staat rond het markante Paleis-Raadhuis. Naast de kramen met boeken zijn er ook nog vele andere activiteiten zoals muziek en een kinderplein.

De bijzondere boekenmarkt op een prachtige locatie wordt gehouden van 10.00 uur tot 17.00 uur. Een leuk weetje is dat er elk jaar ook een aantal bekende schrijvers langs komen dit alleen al is de moeite waard om de markt te bezoeken.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Nu vergeet je een hele grote: de boekenmarkt van de Vincentiusvereniging, die gehouden wordt in de Brabnthallen den Bosch. Elk jaar in januari.

  2. Goede suggestie bij de volgende update ga ik er serieus na kijken of deze boekenmarkt in de top 7 terecht kan komen!

  3. Boekenmarkt van de Koninklijke harmonie Kunst en Eer in Zierikzee, duizend en meer boeken in hun eigen clubgebouw, zaterdagen van 15 juli t/m 19 augustus . Zeer de moeite waard !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *