|

Vakantieboeken: De 10 leukste spel- en doeboeken voor de vakantie 2024

Op vakantie is het vaak een groot feest en vermaken de kinderen zich goed. Toch zijn er vaak diverse momenten dat ze even iets minder te doen hebben of juist iets rustige wil ondernemen, maar ook tijdens de reis is er tijd voor andere dingen. Een vakantie spel en doeboek is een goede optie.

Het is niet alleen leuk maar vaak ook nog educatief en zeer leerzaam. De meeste vakantie doekboeken hebben veel verschillende verhaaltjes, puzzels, vragen, feitjes, spelletjes en nog veel meer waar de kinderen uren mee bezig kunnen zijn. Ze noemen het wel vakantie doeboeken, maar wist je dat deze boeken ook zeer geschikt zijn buiten de vakanties om, om de kinderen bezig te houden en te vermaken?

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 leukste vakantie doeboeken voor kinderen. De vakantieboeken zijn voor verschillende leeftijd voor de jongere kinderen maar er zijn ook leuke vakantiedoeboeken voor kinderen t/m 12 jaar.

Om je een goed beeld te geven worden de doeboeken uitgebreid beschreven. Naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over het boek, via de link kun je het doeboek ook eenvoudig en snel bestellen / kopen.

BoekenBoeken

Quest Junior zomerboek 2022

Heb jij zin in uren pret? Dan is dit 132 pagina’s dikke doeboek voor de zomer echt iets voor jou! Vol strips, puzzels, verhalen, spelletjes, proefjes, quizzen en nog veeeeel meer. Wat dan bijvoorbeeld? Nou, je leest hoe je een bootje kunt bouwen dat dankzij een ballonnetje zelf door het water snelt. En hoe je een stevige tipi maakt van alleen wat krantenpapier en plakband.

Ook ontdek je hoe hagelslag is uitgevonden, en waarom pindakaas in bijna alle andere landen van de wereld ‘pindaboter’ heet. En o ja, weet jij waar de rare namen van lekkere dingen als M&M’s, Duo Penotti, Pringles, Croky en Snickers vandaan komen? Eentje daarvan is vernoemd naar een paard…

Verder lees je welke spelletjes wij van Quest Junior het leukst vinden. Zoals dieren zoeken, een fotospeurtocht houden, en boompje verwisselen. En houd je van escape rooms? In dit boek zit er eentje waarmee je kunt proberen uit je eigen huis te ontsnappen.

Het Quest Junior Mega Zomerdoeboek is er voor alle nieuwsgierige kinderen van 7 tot 12 jaar.


De Zoete Zusjes – Het grote Zoete Zusjes vakantieboek 2

Hoera, het is vakantie! Met het grote Zoete Zusjes vakantieboek 2 hoef je je geen moment te vervelen.

Het grote Zoete Zusjes vakantieboek 2 is er! Dit vrolijke doeboek van de zusjes Saar en Janna staat boordevol gloednieuwe spelletjes, kleurplaten, puzzels, knutselideeën, strips, moppen en een kort verhaal. En wist je dat Saar en Janna grote dierenvrienden zijn? Daarom gaat dit hele vakantieboek over dieren. Van wilde dieren tot zachte knuffeldieren en van dieren die in het water leven tot hele enge dieren. Met het grote Zoete Zusjes vakantieboek hoef je je deze zomer niet te vervelen!

Bij dit boek hoort de superleuke Zoete Zusjes vakantiepodcast! Luister mee naar de vakantiedilemma’s, voorleesverhalen, weetjes en moppen van Saar, Janna en hun moeder Hanneke. Deze podcast is perfect voor onderweg, in de auto, het vliegtuig, de trein of op de boot! Maar ook voor op de camping, in het hotel of lekker thuis. Zoek in Spotify, Google Podcasts of Apple Podcasts naar De Zoete Zusjes vakantiepodcast.


Donald Duck Vakantieboek 2022

Donald Duck Vakantieboek 2022 – Vakantieboek vol pret en avonturen
Vakantieboek vol pret en avonturen

Donald Duck Vakantieboeken
Hoera! De vakantie begint pas echt met de vakantieboeken van Donald Duck, vol zonnige puzzels, moppen, spelletjes en natuurlijk heel veel grappige en avontuurlijke verhalen over Donald en zijn familie en vrienden uit Duckstad!


Vakantie sticker- en speelboek

Dit zonnige vakantieboek staat vol doolhoven, puzzels, kleurplaten, zoekplaatjes en stickervellen. Met meer dan 500 stickers om uit te kiezen. Veel vakantieplezier!


National Geographic Junior – Extreme Records – Vakantieboek voor kinderen

ZOEF! Daar scheurde het snelste dier op aarde voorbij. En SLURP! De grootste zuurpruim ter wereld giet binnen één minuut een liter citroensap achterover. Je raadt het al: dit boek staat vol bomrecords. Over coole snufjes, bijzondere beesten, schokkende natuurverschijnselen, rare eetgewoontes, getalenteerde mensen én de meest extreme plekken op aarde. Baanbrekend!

Over National Geographic Junior
De wereld van wilde dieren en woeste natuur is spectaculair en indrukwekkend. Lees in National Geographic Junior de wildste weetjes en bekijk de mooiste foto’s van topfotografen. Er is nog heel veel cools dat jij niet weet… Laat je verrassen!


Bobo Vakantieboek 2022 – Voor 4 en 5 jaar

Het is bijna zomer. Je kunt zonder jas naar buiten! Dat is fijn! Of blijf jij liever binnen? Dan kun je puzzelen. In dit superleuke Bobo Zomerboek. Je kunt ook lezen over dieren. En over Bobo natuurlijk. Veel plezier!

Het Bobo vakantieboek sluit aan bij kinderen van 4 tot 6 jaar.Over Bobo
Bobo is al 50 jaar hét tijdschrift voor kleuters. Spelenderwijs leert je kind de basis van letters, woorden, getallen, vormen en kleuren. Dit doen ze door middel van puzzels, voorleesverhalen, doe-opdrachten, knutsel- en kleurplaten.


Young Scientist Vakantieboek Zomer 2022

Wist je dat er meerdere karretjes rondrijden op Mars? En dat je iemands hersenen kunt bestuderen zonder zijn of haar hoofd te openen? Wist je dat het hele internet bij elkaar evenveel weegt als een doosje aardbeien? En dat je wel anderhalve kilo bacteriën meesjouwt in je darmen?

Deze en nog veel meer leuke weetjes lees je in het nieuwe Young Scientist Vakantieboek. Ga mee op een knotsgekke ontdekkingsreis door het bijzondere zonnestelsel, het immense internet en ons waanzinnige brein. Tijdens deze reis kom je onder andere ook geniale getallen, machtige dinosauriërs en piepkleine microben tegen. Zo leer je wat we allemaal hebben ontdekt over de wondere wereld om ons heen!

Wil je liever zelf aan de slag? Het boek zit vol met pittige puzzels en spannende proefjes. Ontdek hoe kraters ontstaan op de maan en hoe je je neus kunt laten groeien (zonder te liegen!). Ben je klaar voor je ontdekkingsreis?

– 8 tot 12 jaar –


Freek Vonk – Wild van Freek Giga Gekke Vragenboek – Vakantieboek

Kan een mug je leegprikken? Bestaan er dieren die niet slapen? En hoe poetst een tijger zijn tanden? Dit boek staat vol supervreemde vragen én razend interessante antwoorden. Zo legt Freek uit waarom reuzenpanda’s soms een handstand tegen een boom doen. En weet jij of flamingo’s weleens opvallen als ze op één poot staan? Bedenk het maar of het staat in dit Giga Gekke Vragenboek!

Over Wild van Freek
In het tijdschrift Wild van Freek neemt Nederlands bekendste bioloog Freek Vonk kinderen mee op avontuur. Ze liften mee in zijn rugzak naar onbereikbare plekken en staan oog in oog met de wilde dieren die hij tijdens zijn reizen tegenkomt.


Efteling doeboek

Lekker spelen en knutselen met alle bekende Efteling sprookjeshelden! Kleuren, tellen, recepten, woordzoekers, breinbrekers, doordenkers, zoek de verschillen en zoek de magie.

Alle bekende Efteling figuren komen langs in dit lekkere, dikke doeboek! Kleur de sprookjes in, tel de geitjes, zoek de verschillen en verbind de erwtjes. Veel plezier


Donald Duck Zware Jongens Vakantieboek 2022

Donald Duck Zware Jongens Vakantieboek 2022
Hoera! De vakantie begint pas echt met de vakantieboeken van Donald Duck, vol zonnige puzzels, moppen, spelletjes en natuurlijk heel veel grappige en avontuurlijke verhalen over Donald en zijn familie en vrienden uit Duckstad.

Donald Duck Vakantieboeken
Hoera! De vakantie begint pas echt met de vakantieboeken van Donald Duck, vol zonnige puzzels, moppen, spelletjes en natuurlijk heel veel grappige en avontuurlijke verhalen over Donald en zijn familie en vrienden uit Duckstad!


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *