|

De top 7 van de beste boeken over dierensporen 2023

2 keer per maand ben ik een wandelmaatje en trek ik samen met een jongeman de natuur in om samen een stukje te wandelen en ook om dieren te spotten. Om die te kunnen spotten gaan we ook regelmatig op zoek naar sporen, om te kijken of hier dieren hebben gelopen en welke dieren.

De eerste keren is het lastig om te weten waar je naar moet zoeken en welke sporen bij welke dieren horen. Gelukkig zijn hier tegenwoordig goede boeken o. Naast onze vogelgids hebben wij ook een sporenboek bij ons. Het sporenboek dat ik gebruik staat ook in de top 7 van beste boeken over dierensporen.

Om je een goed beeld te geven van de boeken over dierensporen heb ik naast een goede omschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek en via de link kun je het boek met dierensporen eenvoudig en snel bestellen.

Dierensporen

Als een mens de natuur binnengaat, gaan de dieren die daar leven meestal in dekking. Maar voor wie goed oplet zijn hun sporen overal te ontdekken. Je moet dan wel weten hoe en waar je moet zoeken. In deze natuurgids staan de sporen van een aantal dieren allemaal op ware grootte afgebeeld.

 • 75 dieren van akkers, bossen en weiden
 • Afbeeldingen van de dieren en beschrijvingen van hun leefgebieden
 • Allerlei bijzonderheden over de dieren
 • Braakballen, vraatsporen, uitwerpselen en veegplekken aan bomen

Een praktische gids voor iedereen die meer wil weten over het geheime leven van onze wilde dieren.


Diersporengids

Ontdek welke dieren in de achtertuin, het bos of het park hebben gelopen met de ‘Diersporengids’ van Martin Lausser.

De ‘Diersporengids’ van Martin Lausser is onmisbaar voor iedere natuurliefhebber die graag achterhaalt welke sporen door welk dier zijn achtergelaten. Pootafdrukken, keutels, nesten, eieren, plukjes haar of afgekloven dennenappeltjes… Diersporen zijn overal! In het park, het bos of zelfs de achtertuin. Met deze praktische gids weet je precies welk dier de tuin heeft bezocht. Duidelijke tekeningen, sprekende foto’s en heldere uitleg maken het achterhalen van de sporen tot een waar feestje voor iedereen die nieuwsgierig is naar de natuur.


Speur poep en andere spannende sporen

Lemniscaat Speur poep en andere spannende sporen kinderboek

Een natuurboek waar een luchtje aan zit! Wie goed oplet, kan overal sporen van dieren ontdekken – een plukje vacht, een voetspoor, botjes, een afgeknabbelde dennenappel, keutels… Dit boek maakt van iedere nieuwsgierige lezer een doorgewinterde detective. Een ontzettend humoristisch natuurboek vol vrolijke illustraties, waar je stiekem héél veel van leert!


Veldgids diersporen

Met deze diersporengids van Deltas leer je sporen herkennen als de beste. Ontdek welke vogel dat nest maakte, welk zoogdier hetzelfde pad als jij kruiste en welk dier die braakbal achterliet. De duidelijke beschrijvingen, prachtige kleurenfoto’s en detailtekeningen in dit boek helpen je om meer dan 200 pootafdrukken, vraat- en krabsporen, nesten, uitwerpselen en veren aan het juiste dier te koppelen. Bovendien kan je aan de hand van sporen veel te weten komen over de leefwijze van de dieren die ze hebben achtergelaten. Verrijk je wandelingen in de natuur en ga op speurtocht!


Welk dierspoor is dat?

106 diersporen eenvoudig determineren. Deze serie uiterst handzame, rijk geïllustreerde gidsjes, die de wandelaar gemakkelijk overal mee naar toe neemt in zijn binnenzak, is uitgebreid met drie nieuwe titels. Het zijn praktische gidsjes voor mensen die geïnteresseerd zijn in de wondere wereld om hen heen, die willen leren kijken en weten wat ze zien.

 • De bekendste soorten afgebeeld met een duidelijke foto
 • Trefzeker thuisbrengen met de kleurcode
 • Alle typerende kenmerken in één oogopslag

Veldgids – Diersporen Europa

Diersporen zijn overal te vinden. Prenten in de modder, een krab- of knaagspoor, een keutel of een resten van een prooi. Het herkennen van diersporen geeft elke natuurbeleving een spannende extra dimensie: het is alsof je het dier erbij ziet.

Deze nieuwe Veldgids Diersporen Europa behandelt diersporen in de meest uitgebrei­de zin: loopsporen, wissels, vraatsporen en prooiresten, foerageersporen en voedselvoorraden, uitwerpselen en braakballen, vervellingen, nesten en holen, modder- en zandbaden, schuur- en speelbomen. De gids is niet alleen een waardevolle hulp voor natuurliefhebbers, maar ook voor professionals bij het inventariseren van soorten die zich niet gemakkelijk laten zien.

De Veldgids Diersporen Europa is een compleet herziene en uitgebreide uitgave van de eerder verschenen Veldgids Diersporen en is daarmee de meest complete gids voor Europa, met ruim

 • 700 foto’s en meer dan 170 tekeningen.
 • Standaardwerk voor zowel beginners als gevorderden
 • Handige zoeksleutels en informatie over vindplaatsen
 • Gebaseerd op bijna 40 jaar veldervaring

Het Prentenboek

Uitgebreid handboek met prenten van zoogdieren, vogels, ongewervelden, reptielen en amfibieen. Bruikbaar in NW Europa. Ruim 700 foto’s en 350 tekeningen.

Na het praktische, overzichtelijke Bushcraft Handboek is er nu een nieuwe titel in deze reeks. Hierin worden prenten besproken van zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en ongewervelden. Het boek bevat ruim 700 foto’s en meer dan 300 tekeningen: zowel voor- als achtervoeten van vele zoogdieren en voorbeelden uit het veld. Ongeveer 150 soorten en groepen dieren worden in detail beschreven en de verschillen met vergelijkbare soorten uitgelicht. Dit prentenboek is bruikbaar in grote delen van Noordwest-Europa (en daarbuiten) en het bevat veel mooie verhalen uit de praktijk. Het Prentenboek is geschreven voor zowel beginners als (ver)gevorderden.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *