|

De top 10 van de beste boeken over Cryptocurrency / bitcoin 2024

Vrijwel dagelijks is er nieuws over de bekendste cryptomunt de bitcoin. Je zou soms haast denken dat er geen andere munten zijn. Terwijl deze in de meeste gevallen veel interessanter te zijn. Beleggen in cryptomunten is een vak apart en het is ook niet aan te raden om zomaar te investeren in de cryptocurrency. Gelukkig zijn hier cursussen en boeken voor in de markt. Een goede cursus is Crypto Master. Uiteraard kun je ook voor boeken gaan. Zelf heb ik mij via boeken verdiept in Cryptovaluta.

Als jij je ook graag via boeken wil verdiepen in de cryptocurrency ben je op de juiste pagina terecht gekomen. Want je vind hier de beste boeken van dit moment als het om de cryptomunten / Cryptovaluta gaat.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Bitcoin en andere cryptovaluta

Belangrijke vragen zijn

 • Is bitcoin een bubbel of het begin van een revolutie?
 • Hoe schaf je cryptovaluta aan en waar bewaar je ze?
 • Kan je echt steenrijk of straatarm worden door cryptovaluta te kopen?

Vaak wordt er gezegd en gedacht dat je de boot mist als je nu niet of nog niet bent begonnen met cryptocurrency. Om hier achter te komen worden er antwoorden gegeven op verschillende vragen zoals: Wat is eigenlijk het nut van die munten en wat zijn ze nu echt waard? Is de piek bereikt en de bubbel gebarsten? Of ben je juist precies op tijd als je nu besluit om mee te doen?

Naast antwoord op deze en vele andere vragen zorgt het voor een n begrijpelijke introductie tot de wereld van het digitale geld en blockchaintechnologie. Je leert hoe je slim en veilig in cryptovaluta kunt handelen, krijgt praktische tips hoe je ze veilig bewaart en hoe je meedoet aan een ICO. En je leert dan meteen wat een ICO is. Maar bovenal word je op een aanstekelijke en vermakelijke manier enthousiast gemaakt over cryptovaluta en blockchain. We hebben pas het topje van de ijsberg gezien. En iedereen kan meedoen.


Bitcoin voor beginners

Hoorde je de term bitcoin al vaak vallen zonder te weten wat het nu exact is? Hebben je vrienden het steeds over hun laatste investeringen in cryptomunten? Heb je het gevoel dat je de boot van bitcoin en crypto hebt gemist? Of denk je dat deze technologie te ver van jouw bed is? Dan is Bitcoin voor beginners iets voor jou.

Het boek vertelt je op een leuke en stapsgewijze manier alles over de bitcoin, blockchain en cryptovaluta. Het boek geeft je de handvatten en de kennis om zelf beslissingen te kunnen nemen en de valkuilen en beginnersfouten te vermijden.

Levi Haegebaert begeleidt je door het hele proces. In Bitcoin voor beginners vind je naast handige tips en tricks over hoe je bitcoins kunt kopen, verkopen en veilig bewaren.


Cryptovaluta voor Dummies

In het boek van dummies voor cryptovaluta. Je leert alles over de cryptovaluta zoals de verschillen tussen de Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Monero, IOTA en Icon. Maar ook de volgende vragen worden beantwoord: Waarom is er een blockchain voor nodig? Wat is daar het voordeel van en wanneer heb je er niets aan? En is valuta eigenlijk wel het juiste woord?Hoe werkt handelen op cryptobeurzen en kun je er (nog) snel rijk mee worden? Hoe werken eigen wallets en wat zijn ‘smart contracts’?

In dit boek vind je in begrijpelijke taal de antwoorden op deze en vele andere vragen rond cryptovaluta. Krijn Soeteman is technologie- en wetenschapsjournalist en volgt de bitcoin- en cryptovalutawereld sinds eind 2011. Daarnaast heeft hij gewerkt als programmamaker bij televisie en een science center.


Van Goud tot Bitcoin!

In deze tijd van grote financiële, maatschappelijke en geopolitieke veranderingen duizelt het velen. Jongeren kunnen amper een huis kopen en hebben geen zekerheid over hun toekomst, ouderen maken zich zorgen over hun spaargeld en hun pensioengeld. De kloof tussen rijk en arm groeit en steeds meer mensen verliezen het vertrouwen in het geldsysteem.

Het huidige kantelpunt is niet uniek. Verre van. In dit boek leest u over soortgelijke situaties, over de ondergang van wereldmachten en hun valuta. Dat begon vaak wanneer goud als solide basis van het monetaire systeem werd verlaten. De laatste decennia hebben we het goud ingeruild voor staatsleningen. Een systeem gebaseerd op schuld dus. Onwaarschijnlijk, maar waar.

We beschrijven de opmars van de eurodollar markt sinds de jaren ‘60 en de schaduwbankensector vanaf de jaren ‘90 van de vorige eeuw: onzichtbaar, maar opeens overweldigend aanwezig. Zij verzwakten de rol van centrale banken, maar versterkten de globalisering en de enorme schuldenopbouw. Ze veroorzaakten ook een aaneenschakeling van financiële bubbels. We vertrouwen dat dit systeem blijft functioneren, maar we dansen op een vulkaan.

Als u dit boek heeft gelezen, begrijpt u pas echt hoe fragiel ons financiële systeem is geworden en hoe de historie u als leidraad dient voor de toekomst. We beschrijven een aantal scenario’s. Welke valkuilen er zijn en hoe u die kunt vermijden. Hoe u uw vermogen kunt beschermen in tijden van crisis en welke cruciale rol goud, Bitcoin en andere cryptomunten hierin spelen. Ook beantwoorden we praktische vragen over hoe u deze veilig kunt kopen, bewaren etc. Want u dient goed voorbereid te zijn. Dit boek wijst u de weg.


Ons geld is stuk

Toegankelijk en leesbaar boek over bitcoin van autoriteiten Bert en Peter Slagter

Ons geld is stuk. Voor een groeiende groep Nederlanders wordt het steeds lastiger om vermogen op te bouwen. Ze beginnen hun loopbaan met een flinke studieschuld. Huizen zijn onbetaalbaar. Op spaargeld krijg je geen rente meer. Ze worden ‘slapend arm’.

Wereldwijd leven miljarden mensen onder financiële censuur en surveillance of hoge inflatie. Hun bankrekeningen worden afgesloten, omdat ze opkomen voor minderheden of de oppositie steunen. Of ze werken in het buitenland en betalen schandalige tarieven om hun loon naar hun familie thuis te sturen.

Bitcoin zou onderdeel kunnen zijn van de oplossing.

Bitcoin is een radicaal nieuw geldsysteem dat bij uitstek geschikt is voor een toekomst waarin we steeds meer digitaal doen. Het is programmeerbaar geld, een open protocol waar iedereen toepassingen op kan bouwen, vergelijkbaar met de internetprotocollen waar we dagelijks gebruik van maken.

Wij garanderen niet dat bitcoin een succes wordt. Sterker nog, we zien allerlei manieren waarop het kan mislukken. Maar we zien ook manieren waarop het kan slagen en de wereld ingrijpend kan veranderen.

Hoe? Dat lees je in dit boek. Een degelijke introductie tot bitcoin zonder dat het een hele studie wordt.


Crypto trading voor ambitieuze beginners

Day Trading Voor Ambitieuze Beginners leert je hoe je succesvol kunt handelen in aandelen en andere assets met behulp van bewezen day trading strategieën en solide risico management.

Van de schrijver van de Nederlandse bestsellers Forex Voor Ambitieuze Beginners en Crypto Trading Voor Ambitieuze Beginners, en de oprichter van de succesvolle CryptoAcademy, komt het eerste diepgaande Nederlandse boek over day trading, Day Trading Voor Ambitieuze Beginners. Day trading is de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen onder particuliere traders.

Het aantal assets waar je als particulier in kan handelen is enorm gegroeid, en brokers bieden tegenwoordig de mogelijkheid om in zeer kleine posities te handelen, waardoor €100 al genoeg is om te beginnen met traden. Maar het feit dat je makkelijk en goedkoop toegang hebt tot de markt betekent natuurlijk niet dat het ook makkelijker is om een succesvolle day trader te worden. Integendeel. De “gamification” van trading en de veel lagere toegangsdrempel maken dat veel beginners tegenwoordig zonder enige kennis gaan handelen, vaak met snel oplopende verliezen tot gevolg. Terwijl dat helemaal niet nodig is. Want met het juiste risico en money management kun je je kapitaal prima beschermen, waardoor je echt niet bang hoeft te zijn dat je je account met een paar trades opblaast.

Winstgevend leren traden kost natuurlijk tijd. Maar als je jezelf die tijd geeft, staat niets je in de weg om zelf een succesvolle day trader te worden. Day Trading voor Ambitieuze Beginners leert je daarom:

 • Hoe werkt technische analyse in day traden
 • Hoe herken je kansrijke koerspatronen
 • Wat zijn de beste markten voor day traden
 • Verschillende bewezen day trading strategieën en setups
 • Hoe bescherm je je kapitaal • Hoe creëer je de juiste traders mindset
 • En nog veel meer

Kortom: met Day trading Voor Ambitieuze Beginners heb je alle tools in huis om een succesvolle day trader te worden!


Investeren in crypto

De prijsgrafieken van de meeste cryptomunten laten zich lezen als rollercoasters. Maar dat is eigen aan technologische omwentelingen. Crypto heeft alle schokken overleefd en surft verder op de technologie van de toekomst. Blockchain, cryptomunten en web3 bieden oplossingen voor talloze maatschappelijke uitdagingen. Voor beleggers liggen er mooie kansen. Als je het tenminste slim aanpakt…

 • Wat is blockchain en waarom is het zo revolutionair?
 • Welke plaats heeft crypto in een beleggingsportefeuille?
 • Is het niet te laat om nog te investeren in Bitcoin?
 • Hoe bepaal ik welke cryptomunt mijn geld waard is?
 • Hoe onderscheid ik tendensen van dagelijkse ruis?

Dit boek helpt je om onderbouwd te investeren in crypto. Expert Brecht Van Craen legt uit waarom crypto een verstandige investering kan zijn en hoe een beleggingsstrategie op lange termijn je de minste stress en de grootste kans op rendement oplevert. Ook lastige vragen over volatiliteit en criminaliteit komen aan bod. Getuigenissen van onder meer Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, beursanalist Willem Middelkoop en innovatiebankier Yannick Goossens tonen dat crypto er is om te blijven.


Crypto Encyclopedie

Meer dan 1,6 miljoen Nederlanders hebben geld geïnvesteerd in Crypto, zonder altijd precies te begrijpen waar het over gaat.

In de Crypto Encyclopedie worden alle veelgehoorde termen rondom Crypto uitgelegd. De Crypto Encyclopedie is daarmee een toegankelijk, compleet en rijk geïllustreerd werk in heldere mensentaal. Na het lezen weet jij o.a. hoe een 51-procentsaanval werkt, wat de herkomst van het woord HODL is, waar Pizza-day vandaan komt, wat Schnorr signatures zijn en hoe je pump & dump kan herkenne


Hoe word ik een trader 

“Een simpel maar zeer effectieve strategie”

Dit boek is geschreven om jou op weg te helpen een trader te worden, met als motto “Simpel maar zeer effectief”. Alle aspecten komen in dit boek aan bod. Denk hierbij aan het hebben van een strategieplan en het toepassen van risicobeheersing.

Dit zijn de aspecten die de doorsnee traders niet toepassen en waarom 90% van de beginnende traders het niet haalt om hier op lange termijn rendabel in te worden.

Ook leert dit boek jou een simpel te begrijpen en zeer effectieve handelsstrategie, door middel van “Price Action”. Hier komen geen ingewikkelde indicatoren bij kijken. Puur het leren begrijpen wat de candlesticks jou proberen te vertellen, hoe de huidige prijs tot stand is gekomen en nog belangrijker, wat de prijs mogelijk gaat doen en waarom.

Er wordt je geleerd wanneer je in een trade kunt gaan stappen en hoe en wanneer je hier weer uit moet stappen. Daar komt een stukje veiligheid bij kijken door middel van het vinden van goede targets, het plaatsen van stoplosses en het toepassen van risicobeheersing.

Ook vind je een template voor een handelsplan die gebaseerd is op S.M.A.R.T. doelen. Tevens wordt je geleerd wat het nut is van het bijhouden van een handelsdagboek en hoe het bijhouden van je mentale staat en emoties tijdens een trade je een betere trader kunnen maken. Ook hier is een template voor inbegrepen.

Kortom, dit boek biedt jou alles om een trader te worden en hier uiteindelijk je geld mee te kunnen gaan verdienen.
Het boek heeft een paperback cover.


De Bitcoin Standaard: Het Decentrale Alternatief Voor Centraal Bankieren

Dit is de Nederlandstalige versie van The Bitcoin Standaard, geschreven door Saifedean Ammous. Dit boek is een gids over de geschiedenis van Bitcoin, zijn eigenschappen, gebruikersmogelijkheden en geeft een blik op de toekomst.

De schrijver omschrijft ook de geschiedenis van geld met de achterliggende technologie. Aan de hand daarvan stuit hij op de perfecte vorm van geld en hoe Bitcoin daar in kan voldoen. Bitcoin heeft de potentie ons leven op economisch, sociaal, cultureel en politiek vlak te veranderen. Dit boek geeft daar duiding aan en geeft alle verheldering over de digitale munt.

Kortom: dit boek is verplichte kost voor iedereen die zich in Bitcoin interesseert.


Vergelijkbare berichten